tiistai 12. helmikuuta 2019

Myynnistä poistettua luonnonkosmetiikkaa N.A.E

Viime viikolla bongasin Iltasanomista tämän jutun, jossa kerrottiin Suomeen vasta saapuneen N.A.E -luonnonkosmetiikkamerkin takaisinvedosta. Tämä koski merkin emulsiopohjaisia tuotteita, joita ovat käsi-, vartalo- ja universaalivoide. Tuotteiden mikro-organismit ylittivät testauksissa sallitut rajat ja tuotteiden käyttö pyydettiin lopettamaan sekä ottamaan yhteyttä maahantuojaan korvauksen saamiseksi. Minähän olin epäonnekkaasti ostanut N.A.E -tuotteita pari päivää aikasemmin, koska oli tarvetta vartalovoiteille ja uudet luonnonkosmetiikkamerkit kiinnostavat aina minua. 


Ostin testiin viikunan tuoksuisen Idratazione vartalovoiteen sekä tuoksuttomaksi kuvatun Delicatezza käsivoiteen pumppupullossa. Tuoksu tässä on tosiaan hyvin neutraali, mutta huomaan siinä kuitenkin jotain hienoista pehmeyttä, vähän kuin sheavoin aavistus. Tuoksuja voisi kuvata yleisesti vähän hienostuneemmaksi, ehkäpä merkki onkin suunnattu aikuisempaan makuun.

Voidetuotteita ei suositella käytettäväksi ja olen näistä saanut jo rahat takaisin, mutta silti harmittaa nakata tuotteet roskiin. En ehtinyt edes testata näitä kuin vähän kädelle. Tuskin saisin voiteista mitään reaktiota mutta turha ottaa riskiä.


Suihkugeeliä voin kuitenkin käyttää ihan rauhassa, koska poisveto ei koskenut sitä. Freschezza suihkugeeli sisältää timjamia sekä rosmariinia. Tuoksultaan tämä on ihanan yrttinen ja virkistävä. En ehkä tykkäisi käyttää tämän tuoksuista voidetta, mutta suihkugeelinä tälläinen aromikas tuoksu on valloittava.


Vaikuttaakohan tuotteiden takaisinveto kaupoista ihmisten ajatuksiin merkin luotettavuudesta? Oletan että voiteet tulevat jossain vaiheessa takaisin myyntiin, mutta uskotaanko siihen, että tällä kertaa niissä ei jyllää bakteereita? Toisaalta luulen, että aika monelta tämä uutinen on voinut mennä ohi, mutta on harmi ettei uuden luonnonkosmetiikkamerkin lanseeraus mennyt aivan putkeen.

N.A.E -tuotteita myy esim. Stockmann, Tokmanni, Halpa-Halli, Kärkkäinen, ja muistaakseni merkin pitäisi tulla myös Prismoihin. Paitsi tietenkin nyt valikoima on supistunut vain suihkugeeleihin, käsisaippuoihin ja deodorantteihin. Hinnat ovat noin 4-7 €.


6 kommenttia:

 1. Mäkin tykkään tuosta suihkugeelistä! Italiafanina yrttikombo vie ajatukset aurinkoon ja kesään. Harmi tosiaan tuo tuotteiden takaisinveto.. Hyvän tuntuinen ja edullinen sarja, toivottavasti alkaa menestymään ja laatu pysyy hyvänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrttiset tuoksut eivät ole suosikkejani, mutta suihkugeelit ovat poikkeus. Etenkin aamulla tälläinen herättää. Mäkin toivon, ettei merkin menestys tästä notkahda :)

   Poista
 2. Mäkin tykkään suihkugeeleissä voimakkaistakin tuoksuista, mutta sitten vartalovoiteet pitää olla melkein tuoksuttomia tai hyvin miedosti hajustettuja. Harmillinen juttu N.A.E:n kannalta, että myyntitulo alkoi heti tällaisella kohulla ja tuotteiden poisvedolla. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän tuoksuviakin voiteita, mutta joku raja niissäkin, en halua haista seuraavana päivänäkin selvästi vaikka mansikalle :D. Mä uskon silti, että ostan jatkossakin N.A.E tuotteita, koska saatavuus on tosi hyvä ja hinnat edulliset.

   Poista
 3. Ah, kaikki viikunantuoksuinen kiinnostaa. Täytyypä mennä nuuhkaisemaan! Itse en koe poisvetoa sen kummempana juttuna, onneksi vetivät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole juurikaan käyttänyt viikunan tuoksuisia tuotteita, mutta tämä on aika pehmeä eikä kovin vahva tuoksu :)

   Poista