maanantai 19. huhtikuuta 2021

Suomalainen luonnonkosmetiikka - parhaat kotimaiset merkit

*mainoslinkki


Suomalainen luonnonkosmetiikkaa kukoistaa ja voi hyvin. Uutta mielenkiintoista kotimaista luonnonkosmetiikkaa putkahtaa esiin tuon tuosta, ja se on hyvä asia. 

Esittelen luonnonkosmetiikkaa, joista osa on pitkänlinjan puurtajia ja toiset taas uudempaa sukupolvea.

Vinkki! Parhaat luonnonkosmetiikan verkkokaupat



Suomalainen luonnonkosmetiikka - kiinnostavimmat TOP 7


Fiini Naturally

Fiini Naturally on kahden naisen yhteensaannos, jonka taustalla on ekologisuuden ja luonnon arvostus. Merkki on viime vuosien aikana noussut koko ajan kiinnostavammaksi uusilla tuotteillaan, jotka vetävät vertoja isommille merkeille.

Suosittelen:

Puhdistusbalmi Mustaherukka ja Kaura - ihanat balmit ovat hoitava tapa puhdistaa iho, etkä tule huomaamaan mitään kuivuuden aavistustakaan. Tälläistä ihonpuhdistuksen tulee ollakin, koska kiristävä tunne ei ole hyvä merkki pesun jälkeen. Puhdistusbalmit poistavat hyvin vahvankin meikin, sekä silmämeikin ripsiväreineen. 

Valitse Mustaherukka rasvoittuvalle, normaalille ja sekaiholle. Kaura taas on suunnattu herkän kuivalle iholle.

Kaura-kamomilla hoitovesi - hoitovedet ovat alunperin korealaista alkuperää, mutta sopivat todella hyvin pohjoiseen ihonhoitoon. Taputtele hoitovettä ihollesi muutama kerros ennen kasvovoiteen levitystä. Huomaat varmasti kuinka iho tuntuu reilusti kosteutetummalta.

Mustaherukka kasvoöljy - kevyt ja ihanan tuoksuinen kasvoöljy, jos ihosi on helposti rasvoittuva tai haluat ohuen, mutta hoitavan öljyn ihollesi. 

Kaura-tyrniöljyseerumi on valintasi, jos haluat erittäin tehokkaasti hoitavan öljyn, joka sopii moneen iho-ongelmaan.

Fiini Naturally myynnissä: TwistBe*


Taiga Cosmetics

Taiga Cosmetics on minulle yksi uusin tuttavuus suomalaisen luonnonkosmetiikan saralla. Merkin ideologia perustuu Lapin antimiin ja niiden hyödyntämiseen tehokkaassa ihonhoidossa. Onhan Lappi, ja Suomen luonto täynnä antioksidanttisia antimia, kuten marjoja, joita käyttää luonnonkosmetiikassa.


Suosittelen:

Puhdistusöljy - suunnattu kuivalle ja ikääntymisen merkkejä näyttävälle iholle. Puhdistusöljyt ovat loistava tapa puhdistaa iho, koska öljy liuottaa lian pois. Tuotteen öljymäinen koostumus muuttuu iholta huuhdeltaessa maitomaiseksi, jonka ansiosta ihoon ei jää tahmaa. Taiga Cosmeticsin puhdistusöljy on hyvän hintainen kotimaiseksi luonnonkosmetiikaksi, noin 20 €.

Hoitovesi - hyvä tuote tuomaan iholle lisäkosteutta, jota jokainen ihotyyppi tarvitsee. Nestemäinen hoitovesi on koostumukseltaan kevyt, mutta hoitavia aineosia täynnä. Hoitovesi sopii kaikille, etenkin kuivalle ja herkälle iholle rauhoittavien ominaisuuksien ansiosta.

C-vitamiiniseerumi - hoitaa ihon heleämmäksi ja nuorekkaammaksi. Tämä on anti-age-linjaa, mutta C-vitamiini sopii kaiken ikäisille, jotka haluavat virkeämmän ihon.

Taiga Cosmetics myynnissä: House of Organic*, Hyvinvoinnin*, Biodelly*


Olivia Klein

Olivia Kleinin juuret ovat vahvasti Suomessa, vaikka tuotteet valmistetaan Yhdysvalloissa. Olivia Klein tuotteissa minuun vetoaa pelkistetty pakkausten tyyli, toimivat tuotteet ja hyvä hintataso. Valikoima on kattava, ja huomioi kaikki ihotyypit, sekä ihonhoidon nuoresta vanhaan.

Suosittelen: 

Balance Cream - rauhoittava ja kosteuttava kasvovoide herkälle iholle, mutta myös epäpuhtauksiin. Voide on keveän täyteläinen, se imeytyy helposti ihoon ja jättää pehmeän hoidetun tunteen.

Hydra Spray Toner - ihana raikas suihkemainen kasvovesi, joka antaa iholle kosteutta, rauhoittaa ja lisäksi tasapainottaa epäpuhdasta ihoa. Monet Olivia Klein -tuotteet sopivat siis kosteutukseen, mutta myös finneihin ja mustapäihin taipuvaiselle iholle. Tässäkin on esimerkiksi teepuuöljyä tasapainottamassa ihon toimintaa.

Acne Wash - puhdistusgeeli ja naamio samassa! Acne Wash on epäpuhtaan ja/tai rasvoittuvan ihon hoitoon. Sisältää hoitavia sekä kemiallisesti kuorivia aineosia, kuten AHA-happoja. Musta geelimäinen puhdistustuote ei kiristä ja kuivaa ihoa. Sopii myös naamioksi ja finnien nitistämiseen (jätetään finnin päälle).

Olivia Klein myynnissä: TwistBe*


Four Reasons

Tiesitkö, että kotimainen Four Reasons valmistaa luonnonkosmetiikkaa? Luonnolliset Nature-sarjan hiustuotteet ovat keränneet suosiota, joten on aika antaa nille lisähuomiota.

Suosittelen:

Nature Volume shampoo ja hoitoaine - hento pohjoismainen hiuslaatu kaipaa usein tuekseen hiustuotteita näyttääkseen tuuheammalta. Volume-sarja ei pelkästään tuuheuta, mutta hoitaa myös hiusta. Lopputuloksena ei siis ole heinäisen karhea hius, vaan volyymia ja kosteutusta.

Nature Color sarja - hoitosuihke värjätyille hiuksille on helppo ja keveä tapa hoitaa hiusta. Suihke ei lätsäytä, vaan antaa suojaa sekä hoitavuutta värin kulumista vastaan.

Nature Moisture shampoo ja hoitoaine - hoitavuutta kuiville hiuksille ja päänahalle. Hyvä shampoo-hoitoainepari kaikille, jotka kaipaavat pientä kosteusboostia. Moisture -sarja antaa myös hiuksille vahvuutta nousta ylöspäin, joten tuotteissa on pieni tuuheutuslisä.

Four Reasons Nature myynnissä: Jolie*, Lyko*


Frantsila

Frantsila edustaa yhtä pitkäaikaisinta luonnonkosmetiikan valmistajaa Suomessa. Tuotteissa käytettävät yrtit viljellään sukutilalla luomusti ja käsityötä runsaasti hyödyntäen. Ihonhoitotuotteiden pakkaukset ovat viime aikoina uudistuneet, ja kuinka tyylikkäitä ne ovatkaan!

Suosittelen:

Kehäkukka kasvovesi - ihoa heleästi hoitava kasvovesi, joka sisältää kotimaisia yrttejä. Kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille. Kasvovesi on etenkin kosteuttava ja rauhoittava.

Puna-apila puhdistusgeeli - puhdistaa kasvot meikistä ja liasta, muttei ole liian kovakourainen iholle. Luonnolliset ainesosat, kuten karpalo sopii hyvin epäpuhtauksiin taipuvan ihon hoitoon. 

Kuivemmalle ihotyypille on voidemainen puhdistusemulsio.

Hiuspohjan hoitoöljy Nokkonen-turve - kuivan hiuspohjan hoitoon tarkoitettu hiuspohjan öljy, joka lievittää päänahan oireita ja kutinaa. Hoitoöljy tepsii nopeasti ja auttaa parantamaan hiuspohjan kuntoa.

Frantsila myynnissä: Hyvinvoinnin*


Ole Hyvä

Kotimainen Ole Hyvä valmistaa luonnonmukaisia hiustuotteita, käsisaippuoita ja muun muassa pesuaineita. Ole Hyvä -tuotteissa minua ihastuttaa ihanat tuoksut, joista löytyy raikkautta. Tuoksut saadaan eteerisistä öljyistä.


Suosittelen:

Kaura-Ksylitoli hoitoaine - hajusteeton hoitoaine on oikea tehopakkaus poistamaan hiusten sähköisyyden ja takkuisuuden. Hoitoaine taltuttaa hiusten oikuttelut, ja saa hiukset keveän sileiksi. Hoitoaineen annostelu käy kätevästi pumppupullon kautta.

Nokkonen-Yrtti shampoo - rasvoittuuko hiukset? Nokkonen-yrtti shampoo hillitsee hiusten liikarasvoittumista ja tasoittaa päänahan toimintaa. Virkeän raikas tuoksu piristää mieltä.

Seljankukka-Appelsiini käsisaippua - jatkuva käsienpesu kuivattaa ihoa, ja voi aiheuttaa ärsytystä ihon kunnolle. Ole Hyvä -käsisaippuat pesevät kädet puhtaaksi ihoa kuivattamatta. Herkullisen tuoksut kruunaa käyttökokemuksen.

Ole Hyvä myynnissä: Hyvinvoinnin*, House of Organic*, Biodelly*


Muista myös! Mummi ja minä* on aivan ihastuttava ekologinen merkki, jolta löytyy minusta yksi parhaimman tuoksuinen käsisaippua (Polkkakarkki, nam!) sekä pyykkietikoita ja siivoussuihkeita. Pakkaukset ja tuoksut ovat syötävän söpöt.



Taika 

Taika ja Taiga Cosmetics ovat eri asia, mutta nimet ovat hämäävän samanlaiset. Taika on toivottu tulokas suomalaisen luonnonkosmetiikan markkinoille, koska hinnat ovat edulliset. Näin tuodaan luonnonkosmetiikka jokaisen saataville.


Suosittelen

Kosteuttava puhdistusgeeli - puhdistusgeelit ovat joskus aivan liian peseviä, mutta Taika onnistui tekemään miellyttävän pesutuloksen! Geeli puhdistaa ja virkistää ihon. Kenties paras näin edullisen hintaluokan puhdistusgeeli.

Kosteuttava päivävoide - raikas ja tarpeeksi kosteuttava päivävoide sinulle, joka et kaipaa liian tuhtia voidetta. Taika Kosteuttava päivävoide täyttää varmasti monen tarpeet edullisena ja meikin alle sopivana päivävoiteena.

Käsisaippua - hedelmäinen, mutta silti raikas tuoksu on huumaavan hyvä. Käsisaippuassa ei ole muutenkaan mitään vikaa. Todella kiva luonnollinen tuote eikä kuivata käsiä.


Supermood

Supermood on luksusmainen luonnonkosmetiikkamerkki koti-Suomesta. Supermoodin taustalla on monelle julkisuudesta tuttu Anne Kukkohovi. Tuotteet ovat hemmottelevia, ja tehokkaita ihon heleytykseen.

Suosittelen:

The Radiance Oil - öljyt ovat tehokas tapa saada iho hehkumaan. Supermoodin öljyssä on yhtä minun suosikkiaineosaa, eli ruusunmarjaa, joka tunnetaan ihoa kaunistavista ominaisuuksista. Siitä tulee myös öljyn hiukan kellertävä väri. Öljy luo heti virkeämmän ja eloisan ilmeen kasvoille.

The Luxury Peel - kirkas iho ja nopeasti? Silloin kannattaa turvatua hedelmähappoja sisältävään kuorintaan, joka tehoaa nopeimmillaan alle minuutin, jos sinulla on herkkä iho. Hedelmähapot kuorivat ihon ilman rakeita, ja lopputuloksena on hehkeä iho.

Supermood myynnissä: House of Organic*, Hyvinvoinnin*, Biodelly*


Etsitkö lisää kotimaista luonnonkosmetiikkaa?

Katso näiden nettikauppojen suomalaisen luonnonkosmetiikan merkit:


TwistBe verkkokaupan* kotimainen luonnonkosmetiikka

Natural Goods Company nettikaupan* kotimainen luonnonkosmetiikka

Hyvinvoinnin verkkokaupan* suomalainen luonnonkosmetiikka

House of Organics nettikaupan* suomalainen luonnonkosmetiikka

Biodellyn nettikaupan* suomalainen luonnonkosmetiikka


Ale ja outlet? Löydä kosmetiikan alennusmyynnit.


Miksi on niin paljon suomalaista luonnonkosmetiikkaa?

Suomalaiset arvostavat luontoa ja ympäristöä. Täällä on totuttu elämään luonnon keskellä ja kestämään hyvin vaihtelevia vuodenaikoja. Tämän takia luontoa kohtaan on kiinnostusta, ja ymmärrystä sen antimista. Suomen luonnon pitkät, vaativat talvet ja valoisat yöt ovat otollisia raaka-aineiden antioksidanteille. Esimerkiksi marjat ovat erittäin ravintorikkaita kasvaessaan yöttömässä yössä.

Tämän takia suomalaisten ei tarvitse lähteä mertä edemmäs etsimään raaka-aineita, vaan parhaimmillaan tuotteiden valmistajat saavat ainesosat lähes takapihaltaan. Näin voi puhua vaikkapa Frantsilan kotitilan kohdalla.

Suomalaiset ovat maanläheisiä. Muissa pohjoismaissa saatetaan juosta trendien perässä, ja seurata mitä somessa tapahtuu. Mitä hittituotetta somevaikuttaja nyt suosittelee? Suomalainen pohtii mieluummin itse vaihtoehtoja, etsii tietoa ja miettii mikä olisi itselle paras tuote. 

Ekologinen ajattelu on varmasti monella takana, kun hankitaan luonnonkosmetiikkaa. Kaikkea kivaa kosmetiikkaa ei haluta ostaa vain kokeilun halusta, vaan enemmän tarpeeseen. Luonnonkosmetiikan idea menee hukkaan, jos ostokäyttäytyminen perehtyy vain shoppailun iloon eikä siihen, että tuote oikeasti käytetään loppuun.

Kiinnostus omaa luonnonkosmetiikkamerkkiä kohtaan voi nousta kokeilusta. Monia luonnon raaka-aineita voi jokainen itse kokeilla kosmetiikassa. Esimerkiksi siankärsämöstä voi tehdä ja uuttaa kasvovettä. 

Usein lähtökohtana voi olla jokin tietty raaka-aine, tai valmistustapa, josta lähtee innostus liikkeelle. Etenkin kesä ja syksy ovat mainiota aikaa kokeilla luonnon raaka-aineita itsetehdyssä kosmetiikassa. Kenties näin taas muodostuu uusia luonnonkosmetiikkamerkkejä Suomen markkinoille?

Suomessa on useita hiukan kalliimpiakin luonnonkosmetiikkamerkkejä, joten se kertoo, että ihmiset ovat halukkaita maksamaan myös enemmän. Tärkeintä on, että tuote on tehokas ja toimiva, jolloin se selittää hintansa. Näitä tuotteita voi myös rohkeasti viedä ulkomaille, ja mainostaa niitä pohjoisen rikkailla antimilla.

Toki aina on tarvetta myös peruskosmetiikalle, jonka kohdalla hinta ei ole este kokeilulle. Uskon, että tulevaisuudessa tulee lisää myös suomalaisia luonnonkosmetiikan markettimerkkejä, jotka ovat puhtaasti kotimaisia mutta myös hintaluokaltaan alle kympin luokkaa. Nämä tuotteet voivat olla ns. sisäänheittotuotteita luonnonkosmetiikan maailmaan. Itsekin aikoinaan aloitin luonnonkosmetiikan kokeilut jostain edullisesta. Pidin kokemastani, ja siirryin siitä korkeampiin hintaluokkiin.

Suomalainen luonnonkosmetiikka on edelläkävijä

Suomi on monella tapaa edelläkävijä luonnonkosmetiikasta puhuttaessa. Meillä on runsaasti kotimaisia vaihtoehtoja, joista valita. Suomessa on paljon myös pieniä toimijoita, jotka myyvät omista nettikaupoistaan tai erilaisissa myyjäisissä. On hienoa, että juuri kotimaassa arvostetaan käsityötä, ympäristöystävällisyyttä ja osataan tehdä luonnonkosmetiikkaa itsensä työllistäen.

Lisäksi käsite luonnonkosmetiikka ymmärretään kotimaassa oikein. Siitä puhuttaessa tiedetään, että kyseessä on täysin luonnollisia ainesosia sisältävä kosmetiikka. Kuluttajan ei siis tarvitse itse selvittää ja rämpiä eri termien viidakossa, koska Suomessa luonnonkosmetiikka on vakiintunut käsite.


*mainoslinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti