torstai 12. marraskuuta 2015

Ei tää lopu koskaan!

Minusta on aina kiinnostavaa lukea miten muut kuluttaa kosmetiikkaa. Joku saa deodorantin riittämään puoli vuotta ja toinen lotraa shampoon viikossa. Silloin asia varsinkin ihmetyttää, jos itse ei saa samaa tuotetta loppumaan sitten millään. Joidenkin tuotteiden kohdalla tylsistyminen ehtii iskeä jo ennen sen avaamista. Pullo näyttää pelottavalta, koska tiedän, että saan katsoa tätä samaa etikettiä varmasti ainakin vuoden ellen parikin.


Hiustenmuotoilutuotteet ja muut tukkaan laitettavat erikoistökötit ovat minulle ikuisuusprojekteja. Jotain näiden kulumisesta kertoo se, etten muista milloin viimeksi olen saanut vaikkapa hiuslakan loppumaan. Muotoilutuotteita pukkaa tasaisesti Livboxin mukana, mutta pärjään nykyisilläkin pulloilla varmaan hamaan tappiin saakka.

Hiusöljyä käytän joka päivä, mutta silti sain esimerkiksi pikkupullon Moroccanoilia kestämään puoli vuotta. Voi vain arvuutella mikä vuosi on menossa, kun tämä Garnier tyhjenee.


Viimeinen tuote on ehkä se pahin, jonka kohdalla tahtoisin luovuttaa jo puolessa välissä. Koen kasvovedet vähän tylsiksi tuotteiksi, eikä sitä helpota se, että kasvovesi kestää käytössäni reilusti yli kahden vuodenajan verran. On toki erinomaisia kasvovesiä, joita on ilo käyttää. Mutta sitten on niitä, jotka eivät tunnu tekevän iholle mitään. En ole varmasti ainoa, mutta silloin tuotteen käyttö voi mennä ylikuluttamisen puolelle, jos sen katselu kylppärin kaapissa alkaa nyppimään.


Ja jos pitää tyhjentää tälläinen 355 ml jättiläinen... Sormet ristiin, että tykkään tästä. Voi  muuten aika käydä pitkäksi tämän kaverin kanssa.


Olen vaihtelunhaluinen kosmetiikan käytön suhteen, joten tuntuu kyllä melkoiselta saavutukselta, kun saan jonkin pitkäkestoisen tuotteen loppumaan. Hyväkin tuote voi alkaa kyllästyttämään, jos se kestää reilun vuoden. Sinnikkyydellä olen saanut kulutettua monia vähemmän inspiroivia tuotteita ja niitä tapahtumia tekisi mieli aina juhlistaa.

28 kommenttia:

  1. Tiedän tunteen :D
    Ensimmäinen stoppi tuotteelle voi tulla siinä vaiheessa, kun pullosta nuuhkiessa tuote tuoksuu hyvälle, mutta isommassa määrin sen tuoksu muuttuukin kammottavaksi (näin kävi yhdelle Oriflamen hiusnaamiolle, jonka ällö tuoksu jää tietty myös hiuksiin ja sen tuoksun takia olenkin käyttänyt sitä vain kahdesti).

    Kyllästyminen on täälläkin yksi ongelma, tosin se koskee jopa työpaikkoja, harrastuksia jne. Olisin jo parin päivän päästä valmis ottamaan hatkat ja kuikuilenkin aina kelloa, että joko pääsisi pois.

    Hiusöljyt on kyllä riittoisia ja ne ei lopu ikinä + niitäkin tulee vähän joka paikasta nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksu on kyllä tärkeää kosmetiikassa. En ole kovin herkkänenäinen, mutta on joitakin tuotteita, joita en ole pystynyt käyttämään. Ziajan oliivin tuoksuinen hiusnaamio oli mulle yökötystä aiheuttava.

      Mäkin olen herkästi kyllästyvä. Bloggaaminen on ainoa harrastus, josta pidän edelleen. Liikuntaa harrastan lisäksi, mutta muuten kaikki nuorempana aloitetut harrastukset ovat jääneet pariin kokeilukertaan :D

      Livboxista on tullut vasta muutama hiusöljy, joten ne ei ihan heti lopu.

      Poista
  2. Mulla on sama ongelma. Helposti kyllästyn johonki tuotteeseen ja sitte sen loppuun käyttäminen on yhtä tuskaa! Ja sisu ei anna periksi nakata roskiin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä annan tuotteen eteenpäin, jos en siitä tykkää. Mutta joitakin pulloja olen käytellyt aivan hampaat irvessä, koska onhan se haaskausta nakata tuote roskiin. Toisaalta miksi käyttää huonoa tuotetta, koska maailma on täynnä hyvää kosmetiikkaa :)

      Poista
  3. Täällä toinen jolle hiusmuotoilutuotteet on kompastuskivi, ne ei lopu koskaan. Syy on kyllä ihan normi, mä en oikeastaan käytä niitä, koska en kuivaan hiukseni föönillä muutaman kerran vuodessa ja silloin laitan kaikki mömmöt alle, muuten laitan vain hoitosuihketta ja öljyä latvoihin. :D Hiuslakkaa tosin kuluu ja vahaa. Mutta tuuheuttavat tuotteet, kuivashampoot yms. ihan toivotonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sama juttu. Olen maailman laiskin muotoilemaan hiuksia. Hiuslakat ja kuivashampoot vaan kertyy kaappiin :D

      Poista
  4. Ehkä vähän off-topic, mutta tuli tuosta tuskallisen hitaasti kuluvista tuotteista mieleen. :D

    Ennen mulla kului juuri ja juuri yksi hiuslakkapullo vuodessa, mutta sitten kun leikkasin otsiksen... nyt niitä kuluu ainakin neljä! Oon jo ruvennut miettimään, että mikä hiuslakan bermuda tuo pikkuinen hiusosio on?! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole koskaan ollut otsatukkaa, koska olen kokenut sen vähän hankalaksi. Mutta voisin kuvitella, että itsellänikin kuluisi silloin enemmän muotoilutuotteita, koska mulla lyhyt tukka temppuilee enemmän kuin pitkä :D

      Poista
  5. Mulla hiustuotteista ainoastaan kuivashampoo tuntuu kuluvan ja muita joutuukin sitten tehokuluttaa jos ne nyppii. Esim. shampoo ei tunnu itellä kuluvan yhtään vaikka pesen joidenkin kampaajien mielestä turhankin ahkeraan sillä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua aina ärsyttää, kun hoitoaine kuluu puolet nopeammin kuin shampoo. En vaan osaa käyttää shampoota kuin ihan vähän kerrallaan :D

      Poista
  6. Mulla varsinkin hiusöljyt ovat ikuisuusongelma. Tuntuu, että vaikka kyseessä olisi kuinka pieni pullo, ei sitä meinaa millään saada loppumaan! Toki kerralla tarvitaankin melko pieni määrä, mutta mua kauhistuttaa toi pari kuukautta sitten LivBoxista tullut Cutrinin hiusöljy, en varmaan saa sitä parissakaan vuodessa kulutettua pois :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avasin eilen sen Cutrinin pullon, vaikka tiedän että se ei lopu koskaan. Mutta en muuten kokeilisi sitä koskaan ja tuntuu turhalta jemmata sitä kaapissa :)

      Poista
  7. Mulla pidempikestoisia tuotteita on varmaankin jalka- ja vartalovoiteet, vaikka niitä pitäisikin ehkä eniten käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen koettanut viime aikoina vähän ryhdistäytyä kuivien kantapäideni kanssa. Se on niin inhottavaa, kun iho tuntuu karhealta. Jalkavoiteita on kuitenkin kertynyt yli tarpeiden :)

      Poista
  8. Thayer'sin versio tuosta kasvovedestä ainakin on superhyvä! Harvoin kasvovesistä muodostuu mitään suuria mielipiteitä, mutta tästä olen tykännyt oikein todella. Supistaa huokosia, virkistää, jättää ihon kuulaaksi. Ja tuoksu on ihana! Veikkaan, että tuokin leka on toimivaa tavaraa.

    Mulla on loppumisongelma hoitoaineiden kanssa. Vaikka kuinka läträisin, ne ei vaan lopu ikinä. Ja nyt toki kun tätä tavaraa on alkanut kertyä, veikkaan, etten saa varantojani kulutettua pois koskaan...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi edellinen kasvovesi loppui justiinsa, joten pääsen tuon jättiläisen korkkaamaan. Ihmeen moni iHerbin kasvovesi tuntuu olevan iso pakkauskooltaan.

      Mulla taas hoitoaineet kuluu reipasta tahtia. Voin tyhjentää pullon parissa viikossa :D

      Poista
  9. Hiusten muotoilutuotteet kuluvat mullakin hitaasti, tosin hiuslakka on poikkeus. Ja huomasin, että Kauneusmessuilta ostamani Davinesin tuuheutussuihke on jo reippaasti kulunut, tosin siinä pakkaus onkin mini! Kasvovettä kyllä mulla kuluu, mutta kenties pakkauskoko onkin sitten suosimissani tuotteissa pienempi? Meikkivoiteet ovat toinen ikuisuustuote ja poskipunat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poskipunia multa löytyy kymmeniä meikkilaatikosta, joten niistä tuskin saan edes pannun pohjaa vilkkumaan :D. Meikkivoiteetkin ovat yllättävän riittoisia.

      Poista
  10. Vähän samaa vikaa, varsinkin hiustuotteiden kohdalla. En kyllä käytäkkään esim. hiuslakkaa tai muita muotoilutuotteita melkein koskaan, mutta erilaisia öljyjä ja muita silottajia kyllä kuluu :D

    Toinen mitä pitää aina kuluttamalla kuluttaa on vartalovoiteet, koska koko kropan rasvaaminen on niin työlästä että sitä ei tule tehtyä niin usein kun pitäisi :d Paitsi LivBoxissa tullut Vaselinen suihkutettava voide kului jopa harmillisen nopeeta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän hiusöljyjä ahkerasti, mutta niitä tarvitsee vain pienen tipan kerrallaan. Muuten saan tukan lähmään, niin kulutustahti pysyy tosi vähäisenä. Vaseline on mulla vielä kaapissa odottamassa, pitääkin muistaa sitä kokeilla :)

      Poista
  11. Mä en muista, että olisin koskaan elämässäni kuluttanut yhtäkään lakkapulloa tyhjäksi...mikä ei toki tarkoita, että niin ei olisi voinut käydä...joskus teininä taisin kuitenkin käyttää hiuslakkaa suht säännöllisesti.

    Kasvovettä voi laittaa myös suihkepulloon ja suihkia sitä sitten naamalleen pitkin päivää, kuluu nopsemmin. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oonkin viime aikoina ihastunut suihkutettaviin kasvovesiin, joten taidanpa kaataa tuota ruusukasvovettä suihkepulloon. Raikastava suihke on vaan paljon kivempi kuin vanulapulla pyyhkiminen :)

      Poista
  12. Mulla just ihan sama tunne :D Tuntuu, että muut tyhjentää kauhealla vauhdilla pulloja, purnukoita, purkkeja ja itsellä tuote ei vaan millään vähene.
    Mielestäni lotraan kyllä joidenkin tuotteiden kanssa ihan kiitettävästi mutta siltikään niissä kestää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kuitenkin loppuu joka kuukausi reilut kymmenen tuotetta, että onneksi niitä kuluukin. Mutta sitten on näitä joitain tuotteita, joita kertyy kaappeihin homehtumaan :D

      Poista
  13. Meillä kuluu hiusöljyjä, on niin rutikuivat latvat ja lasten hiuksiin läträän, jotta saan takut oikenemaan. Ihanan näköinen tuo ruusuputeli. Olen huomannut kyllä, että ruusu ja sitruuna jäävät matkan varrella kesken, vahvoihin tuoksuihin täytyy saada vaihtelua.

    Kivaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin koetan käyttää paljon öljyjä, mutta ne ovat niin riiittoisia. Toivottavasti tämä ei tuoksu liian ruusuiselle :)

      Poista
  14. Mullahan tietyt tuotteet kuluu nopeasti, esim. suihkugeelit, mutta monet tuotteet on kyllä aivan liian suurissa pakkauksissa ja kyllästyminen iskee helposti jos tuote on vaan semmonen ok. Kosmetiikan käyttämisen pitäisi olla kivaa eikä hampaat irvessä äheltämistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaaltahan se on hyvin ekologista, jos tuote kestää pitkään, mutta mieltymys vaihteluhaluun on kova :)

      Poista