keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Näppärimmät tuotteet matkalle

Kesällä tulee tehtyä tavallista enemmän matkoja, ja etenkin pienille reissuille haluan pakata mahdollisimman tehokkaasti. Silti purnukoita tuntuu kertyvän aina ihan liikaa, vaikka koetan ottaa mukaan vain tarpeellisia tuotteita. Tässä on pari tuotetta, joilla voi säästää tilaa.


Korresin luonnollinen Pomegranate saippua toimii kasvojen puhdistuksessa kuin myös vartalon pesussa. Kiinteä saippuapala sopii myös käsimatkatavaroihin, jos lentokoneella reissaa. Etenkin luonnonkosmetiikkamerkeiltä löytyy useita saippuoita joka ihotyypille, vartalolle ja hiuksillekin, joten kiinteällä saippualla voi korvata parikin purkkia. Hintaa Korresin saippualla on noin 7 euroa.Toinen helppo monitoimituote on puhdistusliinat. Koetan välttää liinojen käyttämistä kotona, mutta matkoilla liinat ovat erittäin käteviä meikin pesuun. Ja näillä voi vaikka kädet pyyhkäistä puhtaaksi, jos sotkee itseään esim. jäätelön kanssa reissussa. Puhdistusliinoja saa joka kaupasta parilla eurolla, ja esimerkiksi Pirkan liinat ovat tosi kehuttuja.


Tässä on setti, joka sisältää kaiken mitä voi tarvita ihonhoidon suhteen. Louis Widmer matkapakkaus sisältää puhdistusemulsion, kasvoveden, kasvokuorinnan, silmänympärys-, päivä- ja yövoiteen. Hintaakaan tällä matkustajan parhaalla kaverilla ei ole kuin noin 6 euroa apteekeissa. Setillä pärjää hyvin vaikka viikonlopun yli ja hellävaraiset tuotteet sopivat varmasti aika monelle ihotyypille.


Ihonhoitotuotteiden lisäksi otan ainakin hoitoaineen mukaan matkalle. Hotelleista löytyy yleensä suihkugeeli ja shampoo, joita ei itse tarvitse kantaa mukana. Mutta aika usein olen INCI-listasta huomannut, että suihkari ja shampoo ovatkin ihan sama tuote :D. Joten kuivahiuksisena en mieluusti pese hiuksiani tehokkaalla 2-in-1 shampoo/suihkugeelisekoituksella.

Tilaa voi myös säästää täyttämällä matkakokoisia pakkauksia omilla tuotteilla. Ja toki kaupoissa myydään myös useamman pullon settejä täyttöä varten. Saa myös jakaa omia vinkkejä miten pärjätä vähällä tavaramäärällä matkoilla :)

20 kommenttia:

 1. Puhdistusliinat ovat kyllä matkalla ihan ässät, kotona en käytä koskaan, mutta reissussa ne helpottavat ihan kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona en niitä juurikaan enää käytä, koska se roskamäärä tuntuu niin isolta, mutta laukussa ovat käteviä, jos ei pääse aina heti käsiä pesemään. Toki käsidesi on myös mukana :)

   Poista
 2. Näytepussukoita pääsee monesti kertymään runsaasti, joten niitä on kätevä napata reissuun mukaan. Pidempää matkaa varten eivät toki riitä, joten silloin nuo pikkuputelit ovat tarpeen (ellei täysikokoisia halua kuljetella mukana).

  Isekin suosin mahdollisimman monikäyttöisiä tuotteita, esim. naamarasvaa, joka sopii käytettäväksi päivisin ja öisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otin viime reissulle kasvovoiteiden näytepusseja, mutta kaikista muista tuotteista piti ottaa matkakoko tai täysikokoinen. Suurin osa näytepusseista on aina kasvovoiteita, joten niitä riittää ylikin :)

   Poista
 3. Minä olen kyllä sellainen matkailija, että kuljetan mukanani aikamoisen arsenaalin myös kosmetiikkaa kaiken varalta.... Ja aina käy reissulta palatessa niin kuin vaatteidenkin kanssa, että puoliakaan ei olisi tarvinnut. Mutta ei sitä koskaan tiedä, jos vaikka kuitenkin tarvitsis...on sitten mistä ottaa!

  Noita Louis Widmerin matkakokoja olen käyttänyt, ja olivat yllättävän riittoisia ja hyviäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on sitä kosmetiikkaa monesti yli tarpeiden, mutta koetan aina miettiä, että mitä voisi jättää yli ja onko jotain kosmetiikkaa, jota voi käyttää useaan eri tarpeeseen. Vaikka jotain jäisi kotiin, niin yleensä matkakohteesta voi korvaavan tuotteen ostaa :)

   Poista
 4. Olisin kuvitellut että tuo Louis Widmerin setti maksaisi paljon enemmän :o Pitää etsiä jostain, yritän aina ottaa matkalle mukaan kaiken matkakokoisena. Omat vinkkini ovat palashampoo Lushilta, on pienikokoinen ja niiltä saa ostettua sille oman säilytysrasian. Mukaan matkoille otan myös näytepusseja, varsinkin sellaiset tuotteet mitä ei käytä joka päivä, esim. naamiot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Yliopiston apteekeissa olen tätä Widmerin pakkausta nähnyt, ja se ei tosiaan maksa paljoa. Tosin tuubitkin ovat aika pieniä, mutta kyllä niistä sen 2-4 kertaa käyttää. Unohtuikin mainita, että palasaippuat kaipaavat oman rasiansa :)

   Poista
 5. Nuo matkapakkaussetit on aivan loistava keksintö! Sitä paitsi,usein niiden kanssa tulee sitten tutustuttua herkemmin uusiin merkkeihinkin.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apteekeissa on nykyään hyvät kosmetiikkavalikoimat, mutta silti ilahduin positiivisesti kun löysin näin hyviä tuotteita halpaan hintaan :)

   Poista
 6. Vitsi miten kiva vinkki tuo Korres ja Korresin tietäen, tuoksuu myös ihanalle. <3 Sama täällä pikkutuubeja säästän reissuja varten. Oli tarkoitus tehdä huomenna vähän vastaava, koska pe reissuun.

  Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen matkakokoja kertyi koko ajan Livboxin mukana, mutta nyt tulee niistäkin kohta pula :D. Pitää ottaa siis täyttöpullot käyttöön. Kivaa viikkoa :)

   Poista
 7. Meikinpuhdistusliinat voi korvata myös halvemmilla vauvanpyyhkeillä. Molemmat liinat ovat myös hyviä tahrojen poistoon vaatteista ja muista takstiileistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle onkin näitä usein suositeltu, mutta jotenkin sitä aina menee kosmetiikkahyllylle suoraan :)

   Poista
 8. Saippuapalat on kyllä käteviä matkalla, mutta laiskuuksissani olen jättänyt niitä pois matkalta, kun en ole aina keksinyt ilmavaa säilytysastiaa niille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä kommentissa mainittiin Lushin rasia saippuoille, joten se voisi olla hyvä itsellekin :)

   Poista
  2. Ihan tavalliset saippuarasiatkin käyvät, kunhan saippua pääsee vaan jossain vaiheessa kuivumaan. Saippuan ja esim. Lushin palashampoiden hyvä puoli onkin siinä, ettei kanna mukanaan turhaa vesilastia ja pulloja, jotka voivat hajota laukkuun. :)

   Poista
  3. Kiitos vinkistä. Mulla on usein paljon nestemäisiä pulloja laukussa, ja reissuilta ostan niitä lisää, mutta onneksi koskaan mikään ei ole mennyt rikki. Hyvä matkalaukku ja huolellinen pakkaaminen ovat varmasti olleet eduksi :)

   Poista
 9. Kuivattaakohan nuo saippuapalat ihoa, jos ajattelisi myös kasvot sillä pestä? :) Säästäisi tosiaan monen purkin vaivan.

  Itse säästän kaiken maailman lehtien mukana tulevat näytteet, koska niillä pärjää aivan hyvin viikonlopun yli ja voi testata samalla vaikka paria erilaistakin eivätkä vie tilaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Korres on kasvoille tarkoitettu saippua (ja toki vartalonkin voi sillä pestä). Minun saippuani on rasvaiselle iholle tarkoitettu, joten se on vähän pesevämpi, mutta tuli mieleen esim. tämä Nonnula-blogissa esitelty kasvosaippua, jota kehuttiin hellävaraiseksi :)

   https://nonnula.blogspot.fi/2016/06/paras-kasvosaippua.html

   Poista