keskiviikko 28. syyskuuta 2016

CÎME - Himalajan huipulta

Uudet luonnonkosmetiikkamerkit kiehtovat minua, joten on mukava esitellä myös blogissa uusia tuotteita, ja etenkin sellaisia joiden takana on tarina. CÎME on yhdistelmä Himalajan antimia, luksusta ja hyväntekeväisyyttä. Merkin tuotteet perustuvat Himalajan kasveihin, jotka kasvavat puhtaassa ilmassa, huikeissa korkeuksissa ja hyytävissä olosuhteissa. Kylmyys ja tuuli saavat esimerkiksi villiruusun ja tyrnimarjat sisältämään tehokkaampi ainesosia verrattuna matalien korkeuksien kasveihin.


CÎMEn tarina alkoi Walter-isän ja Anke-tyttären matkasta Intian Ladakhiin, jossa alueen rikas kasvillisuus sai heillä idean aikaan. Belgiaan palattuaan Anke innostui luomaan ystävänsä kanssa luonnollisen ja orgaanisen tuotesarjan, joka sopii myös herkkäihoisille. Walter-isä toimi apuna, koska hänellä on yli 30-vuotinen kokemus luomukasviuutteiden ja -öljyjen parissa. Tuloksena oli CÎME. Merkki on eläinkokeeton, Ecocert-sertifikoitu ja jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan rahaa nepalilaiselle kouluprojektille.


Sain testiin kaksi tuotetta, joista ensin tutustutaan puhdistusöljyyn. Käytin nuorempana vain puhdistusvaahtoja ja geelimäisiä pesutuotteita. Ne saivat ihoni kireäksi ja pidin sitä melkeinpä normaalina fiiliksenä kasvoilla. Hoitavat puhdistusöljyt ovat tulleet ihonpesurutiineihin parin viime vuoden aikana, enkä niistä enää luopuisi. CÎME Recette de Purete lupaa olla syväpuhdistava, ja sen tämä tekee. Miedon pehmeän tuoksuinen puhdistus- ja meikinpoistoöljy pesee meikin pois kasvoilta ja silmistä hellän nopeasti. Puhdistusteho on helppo todeta pyyhkäisemällä ihoa kasvovedellä kostutetulla pumpulilapulla, johon ei jäänyt mitään meikkitahroja öljypesun jälkeen.

CÎMEn öljypuhdistus lähtee iholta vedellä huuhdellessa, mutta pesu pitää tehdä huolellisesti. Kasvoille jää pehmeän tasapainotettu tunne ilman tahmaa. Ja voihan kasvot aina vielä viimeistellä kasvo- tai misellivedellä, jos tuntee, että puhdistusöljystä jää kevyt pinta kasvoille.


Kissed by a Rose tuoksuu raikkaasti tyrnille, vaikka nimestä voisi odottaa enemmän ruusun tuoksua. Erittäin tiivistetyksi kuvattu seerumi sisältää ruusuöljyä, ruusunmarjaöljyä, tyrniöljyä sekä aprikoosinsiemenöljyä, joilla on ravitsevia ja uudistavia ominaisuuksia. Lisäksi pipettipullo sisältää OMEGA 3, 6, 7 ja 9-rasvahappoja sekä A, B, C ja E-vitamiineja, jotka stimuloivat ihon uusiutumista ja edistävät elastisuutta. Huh, tässä tuntuu olevan melkoinen energiapakkaus kasvoille!

Pipettipullosta on helppoa ja hygieenistä annostella seerumia kasvoille. Tuote on melko juoksevaa, joten vain yksi tippa riittää. Koostumuksesta pystyin arvaamaan, ettei Kissed by a Rose ole rasvainen, vaan se imeytyy ihoon melko nopeasti. Seerumi sopii hyvin myös meikin alle.

Seerumi antaa lisätehoa muille hoitotuotteille, ja tekee kasvoista pehmeän hoidetut. CÎME myös tuntuu rauhoittavan ihoa, joten uskon, että syksyn edetessä tuotteen ominaisuudet tulevat vielä enemmän esiin. Kasvojen hoito on helppoa kesällä, koska iho pysyy helposti kunnossa, mutta kylmyys ja kuivuus ovat huono yhdistelmä. Uskon, että puhdistusöljy ja seerumi auttavat pitämään ihon kosteustasapainon kunnossa talven tullessa.


CÎMEn valikoima on rajattu yhdeksään tuotteeseen, joista löytyy testaamieni tuotteiden lisäksi puhdistusneste (misellivesi) ja kolme erilaista kasvovoidetta. Lisäksi on rauhoittava ja korjaava ensiapuvoide sekä kaunistava kuivaöljy koko vartalolle. Eilen bongasin valikoimaan saapuvan uuden tuotteen, eli käsivoiteen, joka on varmasti kohta saatavilla kaupoista. CÎME on myynnissä ainakin Sokoksella. Hintaa Recette de Purete puhdistusöljyllä on 31,90 € ja Kissed by a Rose seerumi maksaa 48,90 €.


Tuotteet on saatu testiin.


12 kommenttia:

  1. Ihan vieras merkki, mutta vetoaa, koska kyllä on niin söpöt ja sympaattiset purkit. Koukussa myös lasipipetteihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasinen pipettipullo on kyllä aina niin suloinen, ja muutenkin tykkää merkin ulkoasusta :)

      Poista
  2. CÎMELLÄ on kieltämättä aika houkuttava näköiset pakkaukset, PÜR-kaupan avaijaiskassista taisi tulla juuri tuo öljy, mutta en ole ehtinyt vielä kokeilemaan sitä, mielenkiintoinen uusi brändi. :) Mua ehkä saattaisi häiritä, jos tuotteen nimi on jokin Rose ja tuoksuu tyrnille, toki onhan siinä reilusti ruusuisia raaka-aineita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en päässyt harmikseni tuonne avajaisiin, koska asun niin kaukana. Mutta tosiaan mulla ainakin tulee tästä seerumista tyrni enemmän mieleen, ehkä mukana on pieni ripaus ruusua :)

      Poista
  3. Tää kyl jotenki vetos muhun nyt ihan täysillä :) Upeen näkösiäki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä käytetyt värit ja graafinen ulkoasu on tosi raikkaan tyylikäs :)

      Poista
  4. Ruusuöljyä sisältävä seerumi vaikuttaa kiinnostavalta. Eikä hintakaan ole paha, jos on normikokoinen seerumi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seerumi on kooltaan 15 ml, mutta tämä on tosi riittoisaa. Ihan vain yksi tippa riittää koko kasvoille :)

      Poista
  5. Uusi sarja mulle, mutta molemmat tuotteet alkoi kiinnostamaan :) Hassua, että seerumin nimi viittaa ruusuun, mutta tuoksuu kuitenkin tyrnille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että kiinnostus heräsi. Aloin nyt nuuhkia tuoksua, että haistanko sittenkin väärin, mutta kyllä siinä tulee tyrni esiin :)

      Poista
  6. Seerumi herätti kiinnostuksen. Ihan jo siitä syystä, ettei se tuoksu ruusulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että tuoksu voikin olla sitten positiivinen yllätys, jos odottikin ruusun tuoksua :D. Ruusu on aika perinteinen tuoksu, mutta itse pidän tyrnin raikkaudesta :)

      Poista