tiistai 8. lokakuuta 2019

Suoraan metsästä Senja Cosmetics

Senja Cosmetics oli tullut minulle tutuksi hoitovedestään, jota kaikki tuntuvat kehuvan ja joka itseänikin kiinnosti kovasti. Sain Stoorla -nettikaupalta testiin koko Senja Cosmeticsin tuotevalikoiman, joten pääsin nyt kunnolla testaamaan ja antamaan arvioni tästä kotimaisesta sarjasta. Senja Cosmeticsin inpiraation takana on kotimaisen luonnon marjat ja yrtit, jotka ovat tehokkaita ja antioksidanttirikkaita.


Aloitetaan Sleek Cheek puhdistusöljystä, joka onkin numeroitu ykkösellä. Kakkonen on puhdistusvaahto ja kolmonen hoitovesi, jotka helpottavat kuluttajaa tuotteiden käyttötavoillaan. Pellavansiemenöljyä, mustikkaa ja puolukkaa sisältävä puhdistusöljy tuoksuu ihanan luonnolliselle, metsälle ja marjoille. Puhdistusöljy tuntuu sormissa melko ohuelta ja sopivan liukkaalta, joten siinä on hyvä koostumus öljyn pyörittelyyn iholla. Tuote sopii erinomaisesti ihonpuhdistuksen ekaan vaiheeseen eli se liuottaa meikkiä irti. En saa tätä pois kasvoilta pelkällä vesihuuhtelulla, mutta siksi käytänkin aina puhdistusvaahtoa pesun toisessa vaiheessa. Tykkään myös pakkauksen näppärästä koosta, joka ei vie paljoa tilaa. Pakkaus on "vain" 100 ml, mutta puhdistusöljyt ovat kokemukseni mukaan erittäin riittoisia.


Cotton Cloud puhdistuvaahto on tuoksumaailmaltaan erilainen kuin muut sarjan tuotteet. Kaikki muut tuoksuvat ihanan metsämarjaiselle, mutta puhdistusvaahto edustaa enemmän yttimäistä tuoksua. Tuoksusta huolimatta tämä on suorastaan pehmeän hellä iholle ja se vie puhdistusöljyn sekä lopun meikin mennessään. Tuote sisältää koivunmahlaa, mustikkaa, nokkosta ja tupasvillaa.


Nyt päästään Nordic Nectariin, jota odotin eniten. Hoitovedet kuuluvat ihonhoitorutiineihini, koska myös sekaiho kaipaa runsasta kosteutusta. Hoitonestettä kuvataan nektariksi, joka kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Eikä tämä ole pelkkää mainospuhetta, vaan neste toimii todella hyvin. Se imeytyy nopeasti kasvoille, joten kerrostan sitä ainakin pari kertaa iholle taputellen. Iho tuntuu selvästi heti kosteutetummalta ja uskon, että hoitovedet ovat yksi salaisuus miten kasvot saa heleämmän näköiseksi. Kosteutus, kosteutus ja kosteutus ovat sanoja, joiden merkityksen olen oppinut viime vuosien aikana.


Puhdistusöljyn, puhdistusvaahdon ja hoitonesteen jälkeen iho viimeistellään vielä kosteusvoiteella. Senja Cosmeticsin valikoimissa on kaksi tuotetta, joista Matte Magic päivä- ja yövoide edustaa keveämpää puolta. Lasisessa pumppupullossa tuleva voide sisältää esimerkiksi ihoa tasapainottavaa kuusenkerkkää ja huokosia supistavaa siankärsämöä. Kevyen tuntoinen voide on tarkoitettu seka- ja rasvoittuvalle iholle sekä herkälle iholle. En tiedä riittäisikö voiteen tehot minulle yökäyttöön talviaikaan, mutta ainakin nyt hellävaraisen puhdistuksen ja hoitonesteen jälkeen voide jättää ihon kosteutuksi. Voidetta kuvataan mattaiseksi, mutta minusta kasvovoiteen jättämää lopputulosta voisi kuvailla enemmän himmeän kuulaaksi.


Berry Bomb on täyteläisempi kuivan ja normaalin, sekä herkän ihon tuote. Herkullisen nimensä mukaisesti voide sisältää mustikkaa ja variksenmarjaa, joilla kerrotaan olevan ennenaikaista vanhenemista hidastavia vaikutuksia. Puolukka kirkastaa ihoa ja lisäksi mukana on esimerkiksi ravitsevaa pellavansiemenöljyä.

Pumppupullot toimivat hyvin ja annostelevat maltilla voidetta. Kokeilin Berry Bomb voidetta aluksi yksinään, jotta näkisin sen tehon. Voide jäi vähän pyörimään ihon pinnalle, mutta hetken hieromisen jälkeen se imeytyi. Mutta sitten aloin käyttää tätä "oikein" eli hoitonesteen päälle, ja ongelma imeytymisen kanssa poistui. Vaikka puhun tästä paksuna voiteena, niin silti se ei ole mitään jankkia vaan sopivan täyteläistä, joka ei imeydyttyään jätä tahmaista pintaa. Iho tuntuu mukavan pehmeältä ja pidän ylipäätään voiteiden käyttökokemuksesta. Painava lasipakkaus henkii arvokkuutta ja tuotteiden tuoksut viestivät ihanaa luonnollisuutta, joka vie ajatuksissa suomalaiseen metsään.


Äskeisessä lauseessa summasinkin aika hyvin ajatukseni Senja Cosmeticin tuotteista, joissa tulee todella hyvin esiin se mitä tuotteilla halutaankin viestiä. Luonnon aineksien käyttämistä, jotta saadaan tehokasta luonnonkosmetiikkaa aikaan. Suosikikseni nousi Nordic Nectar hoitoneste, joka tuntui sellaiselta erityisen hyvältä tuotteelta, jonka voisin lisätä pysyvään käyttöön.

Sain tuotteet testiin Stoorla -nettikaupasta. Tämän linkin kautta voit tutustua tuotteisiin. En hyödy linkkien käytöstä.

Hinnat:
Sleek Cheek puhdistusöljy 39 €
Cotton Cloud puhdistusvaahto 29€
Nordic Nectar hoitovesi 29 €
Matte Magic kevyt päivä- ja yövoide 49 €
Berry Bomb täyteläinen päivä -ja yövoide 49 €


Tuotteet on saatu testiin. En hyödy linkkien käytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti