Teksti sisältää mainoslinkkejä.
Tykkään syödä herkkuja, mutta koetan kiinnittää huomiota
arkisyömisten terveellisyyteen. Tilasin muutamia vähäsokerisia herkkuja,
joita voisin käyttää makean himoon.
Foodin Luomu Herkutella Hasselpähkinä Raakasuklaalevite* on sokeroimaton tuote,
ja sopii vaikka ketogeeniseen ruokavalioon. Tai minulle, joka haluaa
vähentää sokerin määrää ruokavaliossa. Suola on toinen, jota kyttään
aina pakkauksista. On muuten hankala löytää vaikka vähäsuolaista leipää.
Minusta jo yli 1 g / 100 g on liikaa suolaa ruokatuotteissa.
Mutta
nyt takaisin kuitenkin Foodinin herkkuun. Tässä sokeri on luontaista,
ei siis lisättyä. Sokeria on vain 3,17 g / 100 g. Aika hyvä määrä
suklaalevitteelle!
Maku ei ole tietenkään nutellamaista sokeripommia (josta en muuten edes
tykkää), vaikkei tämän tuotteen ostaja sellaista ehkä odotakaan.
Jos olet koskaan maistanut raakasuklaata, niin tästä tunnistaa
raakasuklaamaisen maun. Itse kuvailisin raakasuklaata vähän viileäksi,
jos siinä on mitään järkeä :D.Suklainen maku, mutta hillitympänä. Foodin
Herkutella on enemmän aikuiseen makuun, jos ylimakeat suklaalevitteet
eivät maistu.
Muutamalla lusikallisella
Foodin Herkutellaa saa kuitenkin makeanhimonsa täytettyä. Olen syönyt
suklaalevitettä etenkin pähkinöiden kanssa. Kourallinen pähkinöitä ja
3-4 teelusikallista suklaalevitettä menee jo pikku välipalasta. Tai
terveellisestä herkkuhetkestä, joka täyttää vatsan aika hyvin. Pähkinät
ovatkin mainio mahantäyttäjä kiireessä. Minulla on keittiön pöydällä
aina pari pähkinäpussia, joista nappaan kiireessä vähän välipalaa, jos
en pääse heti muuta syömään. Paahdetut pähkinät ovat suosikkejani,
ja tietenkin siis sellaiset pähkinät, joihin ei ole lisätty suolaa.
Foodin Herkutellan
lisäksi tilasin Good Good hilloja* mansikan ja vadelman maussa.
Myynnissä on myös mustikkahillo, ja jotkut kaupat myyvät myös aprikoosiversiota. Good Good hillot ovat ketoruokavalioon sopivia, vähäsokerisia ja vähäkalorisia. Hilloissa on
luonnollista sokeria, ja makeutus on hoidettu stevialla sekä
erytritolilla.
Käytän hilloja puurossa
tuomassa pientä makeutta. Tavallisissa hilloissa on sokeria hurjasti,
yleensä jopa 40-50 g per satagrammaa. Ei siis paras valinta
päivittäiseen käyttöön. Good Good hillot ovat oikeasti makean makuisia
alhaisesta luonnollisen sokerin määrästä huolimatta. Mansikka- ja
vadelmahillossa on sokeria noin 4 g, mustikassa 6 g.
Tykkään enemmän Good Good mansikkahillosta, jossa on kokonaisia pieniä mansikoita mukana ja maku aika lailla "tavalliseen" verrattava. Vadelmahillossa on kevyesti pientä happamuutta ja siemeniä, kuten ollakin pitää. Se on hyvää näin vähäsokeriseksi, mutta mansikka on enemmän makuuni. Mustikkaversiota en ole testannut, mutta ehkä seuraavaksi.
Syön
aika paljon puuroja niiden kuitupitoisuuden takia. Kuidut ovat hyviä
vatsalle, ja syömässäni Myllärin puurossa onkin 18 g / 100 g kuitua. Monia
tuotteita mainostetaan kuiturikkaina, mutta kannattaa aina katsoa
paljonko kuitua on. Lisään puuroon muutaman teelusikallisen Good Good hilloa
ja pari ruokalusikallista kreikkalaista jogurttia. Yksinään puuro ei
menisi alas, vaan kaipaan siihen vähän lisukkeita.
Tämän
lukemalla voisi luulla, että söisin erityisen terveellisesti. No
yritän ainakin juuri vähentää suolaa ja sokeria, mutta auta armias kun
lauantai-ilta koittaa. Makaan sohvalla karkkipussien keskellä ja katson
Sohvaperunoita :D.
Tilasin molemmat tuotteet Hyvinvoinnin verkkokaupasta. Foodin Herkutella Hasselpähkinä Raakasuklaalevite* maksaa 8,95 € (juuri nyt -15 % alessa) ja Good Good mansikka-, vadelma- ja mustikkahillo* 4,50 €.
*mainoslinkki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti