maanantai 26. syyskuuta 2016

Hyviä ja huonoja misellejä

Moni on ottanut misellit päivittäiseen käyttöön ja toiset ehkä pitävät niitä ihan jees-juttuina, muttei välttämättöminä. Itse kuulun ensimmäiseen joukkoon, joka ei enää osaisi olla ilman tätä vesimäistä puhdistajaa. Tässä on muutama misellivesi niistä monista, joita olen testaillut. Löytyy niin hyviä, huonoja kuin kohua aiheuttaneitakin. Kuvaan unohtui Herbinan misellivesi, vaikkei se ole mukana arvostelussa. Päätinkin ottaa sen tilalle Puhas Looduksen.


Virossa luonnonkosmetiikka on ymmärtääkseni todella suosittua, ja sieltä löytyy lukuisia pienempiä ja vähän isompia luonnollisia merkkejä. Tietääkseni kaikki Puhas Looduksen tuotteet eivät ole täysin puhdasta luonnonkosmetiikkaa, mutta ainakin tämä I Love Me-messuilta ostamani ruiskukkainen puhdistusvesi on 99 % luonnollinen. Mehun tuoksuinen misellivesi on pakkaukseltaan aika kotoisan sympaattinen, mutta sisältö on hyvä. Mielelläni ostaisin lisääkin näin edullista (5 €) ja luonnollista misellivettä.


Entinen suosikki, nykyinen inhokki? Moni on vannonut Garnierin misellivesien nimeen, kunnes tuli kuuluisa PHMB-jupakka. Olisi hauskaa tietää kuinka tämä on näkynyt Garnierin myynnissä. Kauppoihin on tullut kohun jälkeen parikin uutta versiota Garnierin misellivesistä, kuten öljymiselli. Mutta näissä uusissakin miselleissä on PHMB-kemikaalia. Itse ainakin jätän Garnierit nyt varalta kauppaan, vaikka muuten tykkäsinkin näistä riittoisista pulloista.


Nivea on hyvä vaihtoehto Garnierin tilalle, ja tämä taitaakin olla yksi halvimmista misellivesistä marketissa. Toki Garnier on parempi litrahintavertailussa, mutta Nivea voittaa jos tuijottaa vain hintalappua. Myös Herbinan Energy Boost on yksi loistava vaihtoehto, jos hedelmäisen tuoksuinen misellivesi voisi ihastuttaa. 


Lumenen hellävaraisen miselliveden plussat ovat kotimaisuus ja Allergia- ja astmaliiton antama tunnus. Mutta meikkiä Lumenella ei saa kovin tehokkaasti pois, joten tätä en hanki toiste. Olen käyttänytkin Lumenea vain aamuputsaukseen ennen meikkaamista.


Lumenen ilme ja tuotteet ovat uudistumassa (kokonaan vai osittain?), ja ainakin Sokoksen nettikaupassa jo näkyi tosi mielenkiintoisia uutuuksia. Esimerkiksi uutta misellivettä saa nyt kolmessa eri pakkauskoossa. Odotankin jo, että blogeihin ilmestyisi uutuustuotteiden arvosteluja.

PS. Oletko jo osallistunut arvontaan?

16 kommenttia:

 1. Minulle ei jäänyt nyt ihan selväksi mikä noista misellivesistä oli erityisen hyviä, eikä tuo virolainen "99% luonnollinen" sanonut yhtään mitään. Luonnollinen missä mielessä, ei synteettisiä aineita vai 99% kasviuutteita? Eikö misellivedet ole kaikki suurimmalta osaltaan vettä ja sitä kautta "luonnollisia"?

  Kiitos kuitenkin tiedosta että Garnierissa on PHMB:tä, sillä olen kuullut pullosta paljon hypetystä, mutta toistaiseksi jättänyt ostamatta. Varmuuden varalle taidan jättää ostamatta toistaiseksikin, ennen kuin tiedän ainesosasta enemmän. :)

  - Laura | Laurantaina Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, jos tekstissä oli epäselviä kohtia. Joskus asiat ovat itselle niin selviä, että ne unohtuu tekstistä :D. Käytän misellejä sen takia, koska ne ovat etenkin aamulla helpoin tapa puhdistaa kasvot ilman huuhtelua. Misellivedellä saan kasvot puhtaaksi nopeasti ja vaivatta. Puhas Looduksen kohdalla tarkoitin, että 99% ei ole synteettisiä aineita.

   Misellivedet ovat suurimmaksi osaksi vettä, mutta vaikka tuon PHMB:n takia en ajattele, että luonnollisten misellien käyttäminen olisi turhaa.

   Poista
 2. Olen itse käyttänyt ennen Niveaa, Garnieria ja Herbinaa, kunnes Simple tuli ja valloitti. Minulle se on paras<3
  Herbina on myös ihan hyvä, mutta siinä pullon "logistiikka" on hieman vinksallaan. Pullonsuu on aivan liian iso, niinpä melkein väkisin hulahtaa aina nestettä hukkaan.

  VastaaPoista
 3. Misellivedet oli mulla jossain vaiheessa tosi kovassa käytössä, mutta nyt niiden käyttö on pikkuhiljaa hiipunut. Mutta hei kiitos muistutuksesta, täytyy ottaa ne taas käyttöön, ettei ne mene huonoiksi! :D Herbinan Energy Boost misellivesi tuoksuu herkulliselta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla misellivedet ovat jääneet pysyvästi suosioon. Helpottaa huimasti kasvojen aamupesua ja illalla puhdistuksen viimeistelyä :)

   Poista
 4. Ostin Garnierin tammikuussa juuri ennen kohun alkua. Ei ollut hinnalla pilattu, muistaakseni 5€ ja tykkäsin. Päätin, että käytän sen loppuun enkä osta uutta.
  Tallinnasta ostin Bioderman misellin. Se on vaan aika arvokasta. Lumenen uusi misellivesi pääsee testaukseen ensi viikolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin käytin Garnierin loppuun, enkä siitä stressannut sen enempää. Lumenen miselli kiinnostaisi kyllä :)

   Poista
 5. Lumenen uusi misellivesi kyllä vähän houkuttaisi! En osaa enää olla ilman misellivesiä, Garnier oli munkin lemppari mutta ei enää :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Garnier oli hyvä, koska sitä saa niin isossa pullossa ja halvalla. Lumenen pullo on myös tosi kaunis, joten se houkuttaisi senkin takia :)

   Poista
 6. Mä tykkään myös misellivesistä ja Garnier oli mun suosikki ennen sitä kohua... Toi Puhas Loodus kuulostaa tosi hyvälle ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulutin Garnieria monta pulloa, mutta tuon kemikaalin käyttö vei kiinnostuksen. Toivottavasti Puhas Loodus olisi taas tänä vuonna I love me messuilla :)

   Poista
 7. Mä en itse henkilökohtaisesti kannata yksittäisistä ainesosista panikoimista, sillä EU:lla on oikeasti varsin tiukka linja ainesosien suhteen ja PHMB ei kuitenkaan ole millään kielettyjen listalla. Kaikkihan nykyään aiheuttaa syöpää, riippuu mikä tutkimus on kaivettu esille :) Eli jos Garnierin miselli olisi mielestäni hyvä, voisin sitä käyttääkin. Mutta se (pinkkipullo) ei ole mitenkään erityisen hyvä poistamaan vesiliukoista ripsaria ja kaiken lisäksi se tuntuu tosi kuivattavalta. Sen takia kokeilinkin Garnierin öljymiselliä, mutta se oli ihan hirveää! Älyttömän vahva tuoksu ja teki mieli repiä kutituksen takia silmät päästä, kun sillä oli yrittänyt poistaa ripsaria. Ja en siis edes ole mitenkään yliherkkä tuoksuille.

  Markettituotteista ihan hyvä on Nivean kuivalle iholle tarkoitettu misellivesi. Sitä olen muutaman pullon käyttänyt, mutta sekin aiheuttaa lievää ärsytystä silmiin, muttei mitään sietämätöntä.

  Suosikkini on Bioderman normiversio, mutta se pitää tosiaan hankkia ulkomailta. Toisaalta, jos Bioderma tulisi Suomeen, se olisi kuitenkin ihan sikahintaista, kun nyt esim. Ranskasta tilattuna sitä saa suht kohtuuhinnalla (8,50 €/500 ml). Biodermallahan on muitakin tosi hyviä tuotteita (esim. seerumi), jotka eivät maksa paljoa yli 10 euroa. Biodermasta tykkään sen takia, että se on tehokas, ei kuivata, eikä aiheuta minkäänlaista ärsytystä.

  Itse käytän misellivesiä siis melkeinpä ainoastaan silmämeikin puhdistukseen, sillä litrahinta on halvempi kuin varsinaisten silmämeikinpoistoaineiden. Öljyllä en tykkää poistaa silmämeikkiä. Joskus saatan käyttää misellejä kasvoveden tapaan tai aamulla ainoana puhdistuksena. Vichyn Normaderm-linjan miselli oli kiva nimenomaan aamuputsarina, vaikka ihoni ei olekaan kovin epäpuhdas tai rasvoittuva. Jätti sellaisen raikkaan tunteen kuivattamatta. Sitä en edes kokeillut silmämeikin puhdistukseen ja voi olla, että sisältää samaa "pahaa" ainesosaa kuin Garnierkin, kun ovat kummatkin L'Orealin merkkejä. Onneksi nykyään on vaihtoehtoja joka makuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole PHMB:n suhteen mitenkään ehdoton ja kaada tuotteita viemäriin, mutta tieto lisää tuskaa, ja jos on jokin epäillys, ettei ainesosa ole hyvä, niin minua häiritsee käyttää sitä sisältäviä tuotteita. Ja koska kaupat ovat täynnä muita vaihtoehtoja, niin valitsen niitä. Minäkin luotan siihen, ettei kaupoissa myydä myrkkytuotteita ja se on täysin totta, että kriittisyys on tärkeää tänä päivänä, jolloin lähteitä ei tarkisteta ja voidaan luottaa huhupuheeseen :)

   Mulle ei juuri mikään ainesosa aiheuta kirvelyä, joten tuo kuivan ihon Niveakin on ollut ihan hyvä. Biodermaa aina kehutaan, joten sitä voisin testailla etenkin, jos noin halvalla saisi 500 ml pullon.

   Jotkut misellit sopivat silmämeikinpoistoon, mutta minulle öljyt ovat nopeampi vaihtoehto. Silloin pitää huuhdella silmät huolella, mutta se on pieni vaiva siihen nähden, että saan silmämeikin helposti pois :)

   Poista