maanantai 17. lokakuuta 2016

Pihqa hoitaa ihoa

Lapsena olin aina luonnossa liikkumassa ja tutkimassa metsän aarteita. Kuusenpihka tuli tutuksi tuoksultaan, koska sitä usein tarttui sormiin ja vaatteisiin. Näitä muistoja tuli mieleeni Pihqa kuusenpihkavoiteesta, jota valmistetaan kotimaisista metsistä kerätystä kuusenpihkasta. Luonnossa pihka suojaa ja hoitaa puuta infektioilta, joten sama toimii myös ihon kohdalla. Pihqa-voide antaa vaikkapa pienelle haavalle antibakteerisen suojan, joka nopeuttaa ihon paranemista.


Olen valitettavasti viime aikoina onnistunut saamaan useamman haavaan käsiini. Painoin esimerkiksi sormeni partahöylää vasten ja sain kolme viiltoa ihoon, auts! Sormessa oli siis kolme inhottavaa röpelöhaavaa, joista iho repsotti. Onneksi olin juuri saanut Pihqa-voiteen postissa, joten se pääsi heti tosikäyttöön. Voide on rasvaista ja melko kiinteää, joten se myös pysyy pitkään haavan päällä. Tälläisen hiukan repaleisen haavan päälle siveltynä voide antoi suojaa ja iho sai parantua rauhassa.


Pihqa sopii myös käytettäväksi muille ihon pienille vaurioille, kuten kuiville tai halkeileville kantapäille ja kynsinauhoille. Voiteen rauhoittavat ominaisuudet sopivat esimerkiksi hyönteisten pistoihin, jotka voivat olla inhottavan kutiavia. Olen testannut kuusenpihkavoidetta myös huulille, jotka saavat tästä kosteutusta ja voide pysyy huulilla pitkäkestoisesti.

Pihqa-voidetta mainostetaan kotimaisena versiona Elizabeth Ardenin klassisesta Eight Hour Creamistä. Elizabeth Arden hoiti hevosiaan tällä voiteella, ja samoin on tehnyt Pihqa-reseptin kehittäjä Jukka Haaranen. Pihqa-voiteesta on muuten myös omat versiot lemmikeille ja hevosille.


Pihqa on hyvä pika-apu pienille haavoille ja nirhaumille. Ihastuin myös sen tuoksuun, joka on niin aito kuin voi olettaakin kuusenpihkaa sisältävältä tuotteelta. Pihqa-kuusenpihkavoide on saatavilla syys-lokakuussa hyvinvarustelluista apteekeista, Prismoista sekä Puuilosta ja Tokmannilta. Suositushinta on noin 20 € / 27,5 ml.


Tuote on saatu testiin.

12 kommenttia:

 1. Tässä on niin ihana tuoksu, ihan kuin olisi joulu aina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun avasin tuubin ekaa kertaa, niin olin aivan vau! Tuoksu on niin aito :)

   Poista
 2. Tää on niin kiinnostava tuote. Mulla on nyt käytössä Frantsilan terva-pihkasalva. Käytön myötä ei voi sanoa, ku että pihkassa on voimaa ja taikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihkassa on ehdottomasti voimaa, ja tässä olisikin hyvä tuote vaikka maailmalle vietäväksi :)

   Poista
 3. Muistaakseni olen käyttänyt jonkun toisen valmistajan kuusenpihkasalvaa. Pitäisi varmaan kaivella jemmoista ja tarkistaa onko vielä käyttökelpoista. Tukeudun yleensä Bepantheniin, kun tulee nirhaumia tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaisia kuusenpihkatuotteita on useampia, mutta tässä on mielestäni panostettu hyvin myös ulkoasuun, joten se näyttää erittäin houkuttavalta :)

   Poista
 4. Tällä on kyllä ihastuttava pakkausdesign! ^_^ Täytyy kyllä jossain vaiheessa tämä hankkia, pihkavoide on mulle tuttu juttu ja aina uudet tuttavuudet kiinnostavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pitkään ollut kiinnostunut pihkatuotteista, koska ainesosana se on niin luonnollinen ja tehokas. Mäkin ihastuin tähän pakkaukseen, joka viestii oikeaa sanomaa metsästä :)

   Poista
 5. Pakkaus on oikein ihana ♡ Tykkään tosi paljon kuusen ja pihkan tuoksusta :3

  VastaaPoista