keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Meikkien karsintaa muuton tieltä

Muuton lähestyessä olen todennut, että kosmetiikka vie varmaan eniten muuttolaatikoita. Tämä ajatus hieman huvitti, että miten se nyt näin :D. Aloitin tavaran perkaamisen kirjoituspöytäni laatikoista. Ne ovat täynnä meikkejä, joita en käytä, ja joiden olemassaoloa en edes muistanut. Ei muuta kuin raskaalla kädellä karsimaan turhuuksia, ja aika ison kasan sain koottua lattialle.


Aloitin luopumisen helpommasta päästä. Eli niistä, jotka ovat ehdottomasti roskiskamaa. Vanhoja ripsivärejä, yksi likainen kulmageeli ja kuivunut rajauskynä. Roskiin vain. Näissä kuvissa ei näy edes kaikki roskiskosmetiikka, koska karsin meikkejä pariinkin kertaan, mutta otin kuvia vain yhdestä tyhjennyssessiosta. 


Sitten tuleekin ekat NYXini niiltä ajoilta, kun merkkiä piti tilata Yhdysvalloista. NYXin Mosaic poskipunat ovat varmaan jo kymmenen vuotta vanhoja, joten ehkäpä ne joutaa eläkkeelle. Myös Maybellinen Color Tattoo voideluomivärin parasta ennen -päivämäärä on mennyt ainakin pari vuotta sitten.

Tuntuu, että siitä on jo ikuisuus, kun kaupoissa vielä myytiin Nivean meikkejä. Korsettimaiseen ulkoasuun pakattu pinkki poskipuna on tosi nätti, mutta niin vanha. e.l.f HD Blush on taas erittäin pigmenttinen tapaus, mutta en vain käytä voidemaisia poskipunia.


Huulituotteitakin löytyi reilusti, jotka vain pyörivät meikkilaatikossa ilman mitään tarkoitusta. Roskiin vaan, ei armoa vaikka mietin, että mitä jos vielä käyttäisin... Ei, kyllä minulla huulipunia ja värillisiä huulivoiteita riittää.


Ostin ennen aivan kauheasti poskipunia, joten sitten on iso kasa niitä, jotka eivät pääse käyttöön. Huono pigmentti, epäkäytännöllinen pakkaus tai jopa rasian kulunut ulkoasu vaikuttaa siihen, etten käytä jotain meikkituotetta. 

En ole koskaan ollut sellainen, että käyttäisin meikkituotetta vain sen takia, että omistan sen. Erilaiset pannuprojektit ovat siis aivan pois laskuista :D. Muodostan mielipiteeni meikkituotteista aika nopeasti, enkä halua käyttää kosmetiikkaa, josta en saa iloa ja hyötyä irti.


Yllätyin miten hankalalta tuntui luopua tarpeettomista meikeistä. Myönnän, että säilytin roskiin meneviä meikkejä vielä viikon verran pahvilaatikossa keskellä olohuonetta, ja vitkuttelin roskiksella käymistä. Tavaraa tuli kaksi muovikassillista, ja lopulta oli oikeasti tosi vapauttavaa luopua turhasta. Vaikka tietenkin harmitti, että minulle on kertynyt paljon meikkejä, joita ei voi laittaa enää eteenpäin muualle kuin roskiin. 


Nykyään ostan meikkejä harkitummin, suorastaan säästeliäästi, ja enemmän tarpeeseen kuin huvin vuoksi. Ehkäpä laatu ennen määrää voisi olla mottoni, vaikka kyllä sitä kosmetiikkaa silti riittää useamman ihmisen tarpeisiin.

Olen tosiaan muuttamassa vuodenvaihteessa, ja voi pojat! Odotan sitä enemmän kuin joulua ja voisin muuttaa vaikka heti nyt. En ole enää pitkään aikaan viihtynyt nykyisessä asunnossa, joten mielelläni vaihdan maisemaa pienen puutaloon, joka vaikuttaa unelmalta. Jotenkin on sellainen fiilis, että ensi vuodesta tulee parempi kuin pitkiin aikoihin, koska saatan päästä myös jatkamaan opiskelua :)


22 kommenttia:

 1. Huh mikä määrä kosmetiikkaa! :O<3 Hurjaa ajatella että nuo lentää roskiin, sillä tuossa on monta sellaista tuotetta, joita voisin itse käyttää. Mutta se keveä fiilis on kyllä huippu, kun saa kosmetiikkaa karsittua oikein kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluusti olisin laittanut nämä eteenpäin, mutta kaikki ovat niin vanhoja että roskis on valitettavasti ainoa paikka :)

   Poista
 2. Vanhasta irtipäästäminen on todella vaikeaa;) Onneksi varttuneemmalla iällä olen päässyt jonkinlaiseen balanssiin, enkä ostele ihan kaikkia halpoja meikkejä, joita eteen tupsahtaa:) Koirakoulu on tehnyt tehtävänsä!
  Noissa sun kasoissa on monia, ah, niin tuttuja tuotteita, että ihan herkistyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen minimalisti muuten, mutta kosmetiikka on se heikkous. Ja juuri sen määrän takia koetan nykyään miettiä vähän fiksummin, ettei kaikkea tarvitse omistaa. Etenkin meikkituotteet, kuten poskipunat kestää lähes ikuisesti, joten niitä ei kannata hamstrata :)

   Poista
 3. Mulla oli vuosi sitten sama juttu, muutto edessä ja kosmetiikkavarastot piti käydä läpi :) Se luopuminen ei ollut hauskaa ja kyllä mäkin sen kanssa vitkuttelin, mutta tulihan siitä lopulta ihan älyttömän vapautunut olo, kun pääsi eroon kaikesta turhasta! Nyt mun olisi taas alkuvuodesta tarkoitus käydä kunnolla läpi kaikki kaapit ja laatikot ja katsoa, mitä turhaa ja pois annettavaa sieltä löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä puhuin vain meikeistä, ja sekin oli melkoinen homma kun kävin kaiken muun kosmetiikan läpi. Aivan hurjasti tuli annettua kosmetiikka pois, mutta kyllä sitä meni roskiin, ja koetan pistää mahdollisimman paljon muovinkeräykseen :)

   Poista
 4. Melkoinen läjä kosmetiikkaroskaa tosiaan! :D Itse karsin myös aika paljon vanhoja juuri muuton aikaan, ja se oli kyllä ihan hassua miten ikävältä se tuntui vaikka tiesi, ettei muita vaihtoehtoja ole.

  Tsemppiä muuttoon ja iloa tulevan vuoden kuvioihin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka se on vain tavaraa, niin jokin silti hankaloittaa siitä luopumista :)

   Poista
 5. Tää on kyllä. Voin niin samaistua! Mä tein tänään pienen raivosiivouksen, jonka seurauksena roskiin lähti kasa kaikkea ja toinen mokoma paikalliselle kirpalle josta sain vaihtarina muutaman kahvipaketin. Edelleen pitäisi karsia mutta päätin, että jatkossa laitan kaikki ne, joista tiedän, etten tule käyttämään, eteenpäin saman tien. Ihan turha varastoida niitä ja kuvitella, että ne vielä jonakin päivänä päätyvät käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pahin ajatusmalli, kun miettii että mitä jos käytän tai tarvitse tätä joskus. Ja sitten samat tavarat pyörii turhana nurkissa vuosia :)

   Poista
 6. Minusta vanhoista meikeistä luopuminen ei tuntunut liian hankalalta. Muutin itse myös äskettäin ja kävin kaikki laatikot läpi. Pistin ronskisti menemään tai annoin pois kaiken mikä ei Mari Kondon tapaan "tuottanut iloa". Pari limited edition aarretta saatoin säästää tai jos niiden swatchit palvelevat blogiani. :) Ei haittaa jos sellaisia on. Nyt on paljon hauskempi käyttää kaikkea!

  xx Laura / Laurantaina Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taisi olla ihan sattumalta tuo Kondon ajatusmalli, vaikken ole asiaan perehtynyt. Eli kaikki tuotteet, joiden käytöstä en nauti niin joutaa pois :)

   Poista
 7. Mä tein myös pienen raivauksen vähän aikaa sitten kosmetiikalle ja tosiaan säilytin myös poismeneviä pari viikkoa "poistoon menevät" -pahvilootassa. :D Vaikeaa oli luopua vaikka nyt mieli on kevyempi ja meikit olivat jo vanhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttaessa huomaan todella tämän kosmetiikan määrän, joten näiden meikkien siivoamisen jälkeen tuli vähän ronskimpi ote. Eli kamat eivät enää jääneet odottelemaan roskiin viemistä vaan kaikki tapahtui saman päivän aikana :D

   Poista
 8. Mulle ei yleensä kerry hirveästi turhaa, kun laitan sitä mukaa turhia eteenpäin kun hankin uusia. Paitsi näköjään huulipunien kanssa.. niitä karsin kymmenkunta kerralla hiljattain ja tuntui niin hyvältä, kun minulle jäi vaan ne mistä oikeasti tykkään. Kyllä toi karsiminen on luopumisen tuskan jälkeen tosi palkitsevaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huulimeikit ovat mulle just pahimpia. Niitä on helppo ostaa ja eivät vie paljoa tilaa, mutta silti useat kymmenet punat ovat liikaa yhdelle ihmiselle :)

   Poista
 9. Sama täällä pannuiksi päätyy vain supersuosikit ja harvemmin nekään, koska jokin uusi supersuosikki tulee tilalle. Parhaat käytössä ja ne voi olla ihan mistä hintahaitaristakin, paras on vaan paras.

  Onnea muutolle ja muutto on maailman paras karsija.

  Sydämellistä joulua Maija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmetiikan käyttämisen pitäisi olla iloinen asia, joten en halua käyttää hampaat irveessä mitään huonoa tuotetta, joten olen täysin samaa mieltä. Ihanaa joulua sinullekin Tiia :)

   Poista
 10. I know the feeling! Muuton aikana ei millään alkaisi jaksaa käymään kosmetiikkavarastoja läpi, mutta se tekee kyllä niin hyvää, kun saa heitettyä roskiin vanhentunutta tavaraa (vaikka sen määrä joskus kauhistuttaakin). Olo tuntuu aina jotenkin tosi puhdistuneelta! :D Mä kyllä silti yritän säännöllisin väliajoin käydä kaappeja läpi ja antaa ajoissa eteenpäin tuotteita, joita ei itse ehdi käyttää.

  Ps. Muistan iänikuisesti sen, kun ex-mies kysäisi vanhan asunnon eteisessä, että tässäkö nämä laatikot nyt on (tarkoittaen että lähes kaikki, mitä ylipäätään uudelle asunnolle viedään). Vastasin, että ei, tässä on vasta kosmetiikka :DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin samaistua tuohon muuttolaatikoiden määrään :D. Mä karsin tuotteita ihan reippaasti ja silti tuntui, että joka toisesssa muuttolaatikossa oli kosmetiikkaa. Uudessa asunnossa on vielä vähemmän kaappitilaa kuin ennen, joten tiukkaa tekee :D

   Poista