sunnuntai 10. syyskuuta 2017

The Body Shopin puhdistava meikkivoide

Teepuuöljy on tuttu ainesosa finnien hoitamisessa, ja sitä hyödynnetään myös The Body Shopin uudessa Matte Clay Skin Clarifying -meikkivoiteessa. Tuotteen ideana on puhdistaa ihoa samalla, kun kaunistetaan kasvoja meikkivoiteen voimin. Meikkivoide sisältää myös ghassoul-savea, jolla on kiiltoa hillitsevä vaikutus. Kuulostaa aika hyvältä näin epäpuhtaaan ja rasvoittuvan ihon näkökulmasta.


Uutta meikkivoidetta on 10 eri sävyä. Ja jos ei löydy täydellistä väriä, niin sävyä voi säätää itselleen paremmaksi The Body Shopin Shade Adjusting Drops -tipoilla. Sain testiin kaksi sävyä, joista Santiago Walnut oli reilusti liian tumma, ihan siis tummanruskea. Tosin sitä voisi kokeilla varjostuksiin. Kuvissa näkyvä Tamerza Dune 026 sopii hyvin kesän sävyttämille kasvoille. Sävy on enemmän keltapohjainen, ja se on väriskaalan puolesta välistä, eli vaaleampikin sävyjä löytyy.


Meikkivoide levittyy kevyen ohuesti ja näyttää kasvoilla raikkaalta. Paksua pakkelinaamaa ei saa parilla kerroksellakaan. Jos tarvitsee enemmän kerroksia, niin silloin on parempi käyttää pigmenttisempää meikkivoidetta, jota tarvitaan vähemmän. Kaikkia ihon virheitä tuote ei piilota, joten tämä on puolipeittävä meikkivoide. Yleensä levitän meikkivoiteet sienellä kauniimman pinnan saamiseksi, mutta meikkimuna tuntui heikentävän peittävyyttä vähän liikaa omaan makuuni. Meikkivoide pysyy kasvoilla ihan hyvin kiillottomana ja kestää päivän ajan paikallaan. Kasvoille jää mattainen muttei mitenkään kuivannäköinen pinta, joten joku voisi jättää puuterin väliin. Oma ihoni kuitenkin rasvoittuu sen verran, että puuterikorjailua tarvitaan.


Minulla on nykyään aika vähän finnejä (mutta sitä enemmän mustapäitä), joten teepuuöljyn vaikutuksista en osaa satavarmasti sanoa. Mutta miksen uskoisi sen toimivan lisäapuna muiden puhdistavien ihonhoitotuotteiden kanssa. Matte Clay Skin Clarifying Foundation voi siis olla epäpuhtaan ihon makuun, joka tykkää luonnollisesta ja hengittävästä mattameikkivoiteesta. Meikkivoide on 100 % vegaaninen ja eläinkokeeton. Hinta 16,90 €.Tuote on saatu testiin.

12 kommenttia:

 1. Mun makuun tää oli liian mattaava, mutta varmasti hyvä rasvaiselle iholle, mulla lähinnä korosti kuivia kohtia.

  VastaaPoista
 2. Onpas mielenkiintoisen kuuloinen meikkivoide! Savi on itseasiassa mahtava ainesosa meikkipohjassa, siinä yhdessä Clarinsin mattaavassa meikkivoiteessahan sitä on myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savi onkin varmasti yksi syy miksi tämä jätti nätin mattapinnan, muttei ollut kuitenkaan liian kuivakka omaan naamaan :)

   Poista
 3. Koostumukseltaan kevyt, mattapinnan jättävä meikkivoide kuulostaa todella lupaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kaipasin tähän enemmän peittävyyttä, mutta muuten kyllä hyvä tuote :)

   Poista
 4. Kiva lukea tästä arvostelua! :) Arviosi perusteella valitettavasti tämä vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei se päihittäisi mun suosikkia, Elfin Acne Fighting Foundationia. Kyseisessä meikkivoiteessa on myös teepuuöljyä (ja sen lisäksi salisyylihappoa) ja se kyllä oikeasti auttaa epäpuhtauksiin! Elfin meikkivoide on suosikkini koska se on todella halpaa (jenkeistä tilattuna), peittää ihan kaiken ja pysyy kuin tauti. Tuskinpa tulen siis tätä testaamaan, sillä tämä maksaa sen 10 euroa elfiä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen monesti aikonut kokeilla Elfiä, mutta iHerbissä on aina ollut sävyt loppu ja nyt se näytti olevan discontinued, eli sitä ei enää myydä siellä. Varmaan Ebaystä saisi :)

   Poista
  2. Joo, iHerb valitettavasti poisti meikkivoiteen valikoimastaan. Beautyjoint.com verkkokauppa toimittaa kuitenkin Suomeen, sieltä kyseistä meikkivoidetta saa :)

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, pitää tutustua tähän nettikauppaan. Sen nimeen törmää aina välillä :)

   Poista
 5. Mattameikkivoiteiden ystävänä tämä meikkivoide on ehkä pakko laittaa testaukseen! En myöskään ole muistaakseni koskaan kokeillut the body shopin kasvomeikkejä, joten tästä olisi ehkä hyvä aloittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit tykätä tästä, jos tosiaan mattaisuus ja puolipeittävä koostumus ovat makuusi :). Täytyy myöntää, etten ole itsekään kokeillut kovin monia TBS-meikkejä. Ne vaalentavat tipat multa löytyy, ja pitäisikin niistä kirjoittaa blogiin :)

   Poista