tiistai 10. toukokuuta 2016

Kasvot puhtaaksi bambuhiilellä

Joku vuosi sitten kokeilin ekaa kertaa konjac-sientä, mutta laiskuus voitti ja taisin käyttää sientä vain parisen kertaa. Mutta nyt tuntuu, että haluan panostaa entistä enemmän ihonhoitoon ja vähentää kasvojen kuorimista rakeilla. Ekovistan uudet konjac-sienet tulivatkin sopivasti markkinoille, joten olin valmis antamaaan 100 % luonnolliselle, konjac-kasvin juuresta valmistetulle sienelle uuden mahdollisuuden. 


Epäpuhtaalle iholle suositellaan säännöllistä kasvojen kuorintaa, ja ainakin minun ihoni kaipaa raekuorintaa parisen kertaa viikossa. Joskus tekisi mieli kuoria ihoa useamminkin, mutta se ei ole hyväksi kasvojen herkälle iholle. Helposti kiiltävää ja epäpuhdastakaan ihoa ei kannata kuoria liikaa, joten kaipasinkin vaihtoehtoista ja hellävaraista keinoa saada kasvot sileiksi. Konjac-sieni on helppo tapa korvata rakeiden hierominen kasvoille.

Sieni on juuri sopivan pehmeä iholla, mutta silti se poistaa iholta kaikki kuolleet ihosolukot ja pintaan nousseet mustapäät pois. Kasvot näyttävät raikkaammalta ja huokoset puhtaammilta. Valitsin testiin Bambuhiili-sienen, joka sopii parhaiten rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Bambuhiili lupaakin esimerkiksi saada huokoset pienemmiksi ja ihon kirkkaamman näköiseksi.Konjac-sienen käyttö on helppoa. Se kastellaan vedellä, jolloin sieni turpoaa hieman ja kova koostumus pehmenee mukavan tuntoiseksi ihoa vasten. Konjac-sienen kuivaus on tärkeää, ja itse laitan sen pyyhekoukkuun roikkumaan ilmavasti. Vaihtoväli 4-6 viikkoa, jonka jälkeen on suositeltavaa hankkia uusi, puhdas ja ominaisuuksiltaan tehokas sieni. Sientä voi käyttää joka päivä tai vaikka kerran viikossa ihon tarpeiden mukaan.

Konjac-sientä voi käyttää ihan yksinäänkin, ja se toimii hyvin myös ilman puhdistusaineita. Mutta koska minulla on paljon puhdistustuotteita, niin toki haluan niitä käyttää ja varmistaa ihon täydellisen putsauksen meikistä. En tiedä mikä on "oikea" tapa, mutta olen laittanut puhdistusvoidetta suoraan sienen päälle ja olen tykännyt käyttää sitä tasaista puolta kasvoille.

Mustan värisen Bambuhiili konjac-sienen lisäksi valikoimissa on kolme keväisen sävyistä vaihtoehtoa. Vihreä Tee normaalille iholle, violetin värinen Laventeli herkälle iholle ja keltainen Kurkuma ikääntyvälle iholle. Hinnaltaan Ekovistan konjac-sienet ovat noin kymmenen euroa esimerkiksi Biodellyssä ja Ruohonjuuressa.


Tuote on saatu testiin.

9 kommenttia:

 1. Mä tässä pari kuukautta sitten aloin käyttää sientäni ahkerammin, mutta sitten se vain jäi. Pelkäsin ehkä niin paljon, ettei sieni ehdi kuivua tarpeeksi.

  Nyt sitä tulee käytettyä epäsäännöllisesti, mutta ajattelinkin heittää tuon vanhan menemään ja ottaa käyttöön kerralla kaksi. Voisin sitten vuorotella niiden käyttöä, jotta ovat varmasti ehtineet kuivahtaa välissä. Märäksi jäävä sieni kuitenkin kerää bakteerikasvustoa, jolloin sen käytöstä voi olla silloin enemmän haittaa kuin hyötyä.

  Nää Ekovistan sienet vaikuttavat ihanilta ja ovat tosi söpöissä pakkauksissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen huomannut sen, ettei sieni välttämättä ehdi kuivua illaksi, jos sitä aamulla käyttää. Sama homma esim. meikkimunien kanssa, että niitä melkeinpä kannattaa olla kaksi, jos haluaa aamuin illoin sitä käyttää :). Mä käytän sientä yleensä vain illalla, joten yksi riittää.

   Poista
  2. Mielestäni siis sieni ehtii kuivua, jos käyttää sitä vain kerran päivässä :)

   Poista
  3. Ei mitään toivoa, että ehtisi kunnolla kuivua illaksi, jos kaksi kertaa päivässä haluaa käyttää. Meidän kylppäri on aika kostea, joten vaikka käyttäisin sientä vain kerran päivässä, en ole vakuuttunut sen riittävästä kuivuudesta. Siksi pitäisin turvallisena ottaa kaksi yhtä aikaiseen käyttöön.

   Poista
  4. Mietinkin juuri, että kosteus varmasti vaikuttaa kuivumiseen ja ehkä voisi olla hyvä kuivattaa sieni jossain muualla :)

   Poista
 2. Tulevat tosi kauniissa pakkauksissa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ihastuin näiden pakkaukseen, ja voisi keksiä rasialle jotain jatkokäyttöä, koska sen on tosi vankan oloinen :)

   Poista
 3. Mulla oli joskus Konjac-sieni mutta veikkaan, että se saattoi ehkä piiskata ihoa tuottamaan epäpuhtauksia entistä enemmän joten meistä ei tullut kamuja :P Ehkä voisi mielenkiinnosta kokeilla uusintaerän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aina jännä miten toisen iho voi reagoida aivan päinvastaisesti, itse olen tykännyt ja iho myös :)

   Poista