keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Vinkki pitkille hiuksille

Se yllättää aina. Vaikka pieniä vinkkejä onkin tullut, mutta aina sen jättää viime tippaan. Puhun suihkun lattiakaivon tukkeutumisesta, ja tämä on varsinkin pitkähiuksisille tuttu ongelma. Ennen pistin muovipussin käteen ja eikun viemärin uumeniin putsailemaan. Ei kovin houkuttavaa hommaa?


Itse koin pienen jes-hetken, kun kuulin kotimaisen Sinin lattiakaivosuodattimista. Ei enää viemärin putsausta käsikopelolla, vaan suodatin nappaa hiukset kiinni. Suihkun lattiakaivon tukkeutuminen on helppo hoitaa vain suodattimen vaihdolla, eikä tarvitse noukkia ällöttäviä hiuksia viemärin sisuksista. Suodatin laitetaan lattiakaivonkannen alle, jossa se pysyy hyvin kiinni seuraavaan vaihtoon asti. Itselläni suodattimen vaihtoväli on noin nelisen kuukautta, mutta tämä varmasti riippuu siitä kuinka usein suihkussa käydään.Halkaisijaltaan 15 senttinen suodatin sopii yleisempiin lattiakaivoihin, joten sen suhteen ei ole itselläni ainakaan ollut ongelmia. Hintaa kolmen kappaleen pakkauksella on noin 5 euroa. Sini lattiakaivosuodattamia myydään ruokakaupoissa, ja varmimmin tuotteen löytää ainakin isommista marketeista. Itse olen käyttänyt suodatinta jo useamman vuoden, enkä enää luopuisi tästä siivousta helpottavasta pikkutuotteesta.

20 kommenttia:

 1. Muuten hirmuisen hyvä idea ja olen tuollaisen aikoja sitten ostanutkin, mutta kaikkiin lattiakaivoihin ei sovi. Siksi joudun edelleen putsaamaan niitä ällöjä sieltä pois... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen käyttänyt tätä kolmessa asunnossa, ja kaikkiin se on sopinut, mutta toki on joitain poikkeuksia :)

   Poista
 2. Haa! Näitä pitää ehottomasti ostaa! Miten ei oo tämmöstä aiemmin älynny?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en olisi näistä varmaan tänä päivänäkään kuullut, mutta onneksi kaveri vinkkasi minulle tästä pari vuotta sitten :)

   Poista
 3. Tuli nii elävästi mieleen pesuaineista limaantuneiden hiusten kaivaminen lattiakaivosta.. :S Ihan seökeesti kokeilemisen arvonen keksintö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ole todellakaan mukavaa hommaa, kun niitä hiuksia kertyy aivan kauheana, jos ei säännöllisesti putsaa. Ilman suodatinta en enää suihkussa käy :)

   Poista
 4. Meillä oli näitä, mutta mies päätti ettei enää käytetä, koska sen mielestä muurahaiset tykkäs liikaa suodattimeen kertyneestä nöyhtästä. Tänä keväänä ei kylppärissä ollut entisenlaiseen tapaan muurahaisia, kun ei olla käytetty tuota suodatinta.
  Saa mun puolesta putsaila ihan itse sitten sieltä uumenista sitä inhaa mönjää:D

  -Tiltu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla ei ole koskaan ollut ongelmia ötököiden kanssa, mutta tosiaan tuo riski voi olla. Mutta ehkä siihen auttaisi, jos vaihtaisi suodattimen useammin :)

   Poista
 5. Kiitos kovasti vinkistä. Tämä tuli tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 6. Mä ehdin jo innostua tästä, mutta mulla menee kylppärissä lavuaarin poistoputki samaan lattiakaivoon kuin suihkuvesikin, eli en saa tollasta suodatinta sinne sen putken takia :/ Mutta vuoden päästä asustelen toivottavasti jo jossain ihan muualla ja täytyy muistaa tämä sun vinkki sitten uudessa kodissa, josko siellä tollasen käyttö onnistuisi! Tulisi meinaan aika tarpeeseen tollanen suodatin, kun niitä hiuksia yms. saa tosiaan keräillä jatkuvasti sieltä lattiakaivosta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä olekaan tuollaista ennen nähnyt, mutta toivottavasti seuraavassa asunnossa on "tavallinen" lattiakaivo. Hiuksia on kyllä inhottava keräillä, etenkin jos ne on ehtinyt jo vähän kauemmin muhia lattiakaivossa.

   Poista
 7. Minäkin olen aina ennen tätä käyttänyt, mutta nyt nykyisessä kämpässä ei putkiremontin jälkeen enää sovi tämä kaivoon. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen luullut, että lähes kaikilla on sellainen perinteinen lattiakaivo, mutta aika moni sanoo, ettei näin ole. Itselläni on kai osunut sitten hyvä tuuri, koska kaikkiin lattiakaivoihin tämä on sopinut :)

   Poista
 8. Meillä on jostain syystä hieman erilainen lattiakaivo, sitä itseasiassa ihmeteltiin myös putkirempan yhteydessä. Siihen ei kerry koskaan hiuksia, musta se on outoa. Mulla on kuitenkin lantiolle ulottuvat hiukset. Joten se ei ole koskaan tukossa. Kurkkaan sinne yleensä pari kertaa vuodessa, ei mitään. Aikaisemmissa kämpissä olen kyllä sitten repinyt hiustukkoja senkin edestä, joten jos joskus muutetaan, pidän nämä mielessä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on ihan unelmatapaus, voi suihkutella ilman hiusten siivousta :D

   Poista
 9. Tuo on loistava, meillä vaan lattiakaivo on sellainen hopeinen pitkä suorakaide joka laitettiin suoraan seinän ja lattian taitekohtaan, joten ei tarvitse lattiakaivon päällä lainkaan seisoskella, se on myös helppo puhdistaa. Mutta jos ei olisi rempan yhteydessä tehty sellaisia, niin ostaisin noita.

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla taas vähän erilaisista ratkaisuista, koska itse olen aina tottunut siihen yhteen pyöreään malliin :). Mahtavaa viikonloppua myös!

   Poista
 10. Ooo mahtavaa! Just jotain tälläistä ollaan kaivattu kotiin kun viemäri jatkuvasti tukossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä sopii lattiakaivoon, jos päädyt kokeilemaan :)

   Poista