maanantai 23. huhtikuuta 2018

Hyvää ja huonoa NYX

Kiinnostukseni NYXin meikkeihin ehti uinua parisen vuotta, mutta pitkän tauon jälkeen innostuin merkin kosmetiikasta. Ja tämä on toki Sokoksen ansiota. Meikkien ostaminen on aina helpompaa livenä kuin nettikaupan kuvia katselemalla. NYX on minulle tuttu jo kymmenen vuoden takaa, joten ajattelin kertoa omia ajatuksiani NYXin meikeistä. Mistä tykkään ja mistä en?


Huulimeikit tuntuvat olevan NYXin parhaimmistoa. Esimerkiksi Round Lipstick -huulipunat ovat pigmenttisiä ja kermaisia, mutta myös huulikiilloista löytyy herkullisia sävyjä. Omia suosikkejani ovat Butter Gloss -kiillot, joista minulla on mehukkaita ja kimalteettomia värejä. Sopivan tahmainen koostumus pysyy huulilla ihan hyvän aikaa.

Minulta löytyy sävyt Creme Brulee, Strawberry Parfait ja Peach Crisp. Creme Brulee on huulillani tosi luonnollinen, lähes omien huulten sävyinen väri. Talvella on tykännyt käyttää viileää, fuksiaan taittavaa Strawberry Parfaitia. Peach Crisp on pehmeä persikka, joka on tosi söpö väri.


NYX HD Finishing Powder oli mieluisa tuttavuus. Sävy Mint Green on vihreän värinen puuteri, joka vähentää kasvojen punaisuutta ja toimii hyvin kiillon hillitsemisessä. Koostumus on pöllyämätön ja sormella se tuntuu ihanan samettiselta. Mutta tässä on yksi ominaisuus, joka voi olla hyvä tai huono käyttäjästä riippuen. Puuteri nimittäin vaalentaa kasvoja, mutta se voi olla hyödyksi jos meikkivoide on liian tumma. Voisin hankkia tästä vielä sen valkoisen eli värittömän puuterin kokeiluun.


Uutta luomivärinpohjustajaa etsiessä tuli mieleen kurkata NYXin valikoimat, ja googlailu osoitti Proof It! primerin olevan kokeilemisen arvoinen. Pohjustaja levitetään aplikaattorilla, joka annostelee voidetta maltilla, joten sitä voi levittää luomille juuri sopivan ohuesti. Annan primerin kuivahtaa noin minuutin ajan, jolloin se on enää kevyen tahmainen ja luomiväri tarttuu siihen hyvin. Luomiväri pysyy siis hyvin. Illalla huomaa pientä kulumista, mutta onhan minulla melko rasvoittuvat luomet.


Minulla on useampi vanhanmallinen NYXin luomiväripaletti, joita ei enää myydä, mutta joista pidän kovasti. Uusista paleteista en ole löytänyt mieleisiä, joten ne ovat jääneet ainakin vielä testaamatta. Soolonapeistakaan minulla ei ole kokemusta, koska ostan yleensä vain paletteja. Tällä kokemuksella sanoisin, että NYXin väreistä parhaimpia ovat samettisen hohtavat värit. Mutta saa kyllä korjata, jos uudet paletit ovat tasaisempia laadultaan :)


NYXin meikkivoiteet eivät ole aiheuttaneet minussa suurta kiinnostusta, ja ehkäpä syynä on merkin keskittyminen enemmän esimerkiksi huulimeikkeihin. Hyvänä tai siis huonona esimerkkinä meikkivoiteista on Stay Matte But Not Flat, joka on suorastaan kehno. Tämä lupaa olla täysin peittävä ja mattainen, mutta oikeasti tämä on kevyesti peittävä, puolimattainen ja huonosti levittyvä meikkivoide. Ainoa plussa tulee erittäin keltaisesta ja vaaleasta sävystä 01 Ivory.


Kädellä on vasemmalta alkaen Butter Gloss -sävyt Creme Brulee, Peach Crisp ja Strawberry Parfait. Alempana on Proof It! luomivärinpohjustaja, Minty Green puuteri ja Stay Matte But Not Flat meikkivoide sävy 01 Ivory.


Onko sinulla suosikkituotteita NYXiltä, joita kannattaisi kokeilla? :)

12 kommenttia:

  1. Heh, toi meikkivoide oli joo aikamoinen floppi. Ei peittänyt ollenkaan eikä levittynyt siveltimellä kauniisti. Siinä vaiheessa kun otti meikkisienen esiin, tuntui että koko meikkivoide hävisi kasvoilta johonkin. Huulimeikit on mun suosikkejani NYX:ltä :) Lisäksi tykkään poskipunista ja eyelinerista hurjan paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on varmaan yksi huonoin meikkivoide, joka ei näytä hyvältä millään :D. NYXin poskipunia en ole kokeillut pitkään aikaan, ja eyelinereitä olen kerran meinannutkin ostaa, mutta hylly oli silloin tyhjä :)

      Poista
  2. Jos eyelineriä käyttää niin Epic Ink Liner ;) muutoin tietty huulimeikit, niistä tykkään itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullutkin hyvää useammasta eyelinerista, joten niitä pitäisi kokeilla :)

      Poista
  3. Nyxin meikit ovat jääneet mulla aika taka-alalle, vaikka niiden saatavuus on nykyisin ihan hyvä. Melkein joka kerta, kun kiertelen katselemassa Nyxin pisteellä, tulee vähän ähky, etten sitten osaakaan ostaa mitään. Kumma juttu. Netistä tilattu sujuu jotenkin paremmin;)
    Tykkään itsekin eniten Nyxin huulituotteista, erityisesti Butter Lipstickeistä, koska niiden koostumus on ainakin omaan makuuni sopivan pehmeä ja täyteläinen. Muita suosituksia ei oikein ole antaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas tykkään ostaa livenä meikkejä, mutta tutustun mielelläni netissä ensin valikoimiin, koska silloin hahmottaa paremmin mitä on hyllyssä :)

      Poista
  4. NYX on mulle ihan tuntematon meikeissä. Siveltimiä olen katsellut sillä silmällä joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole varmaan huomannutkaan NYXin siveltimiä, pitääpä katsoa ne ensi kerralla :)

      Poista
  5. Nyxin Butter Gloss kiillot on munkin mieleen ja sävy Creme brulee on mulla niistä käytetyin. Nyxin luomivärien laatu heittelee mun mielestä yksittäisissä luomivärinapeissa, mutta suurimmaksi osaksi ne on ihan hyviä pigmentiltään. Paletteja taitaa multa löytyä kolme kappaletta ja niistä ei ole kyllä mitään huonoa sanottavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on pieni fiilis, että luomivärien laatu vaihtelee hiukan mutta pitäisi kokeilla näitä uusia paletteja :)

      Poista
  6. Ite tykkään tosta puuterista lähinnä sen takia et sillä saa taittaneen liian vaaleanpunasia meikkivoiteita eikä nyt oo niin tyyriskään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tämän takia tykkään puuterista itsekin, koska se neutralisoi kasvoja :)

      Poista