tiistai 22. helmikuuta 2022

AIVA Organics - uusi kotimainen luonnonkosmetiikkamerkki

Yhteistyössä AIVA Organics ja Olo-apteekki
*mainoslinkki


AIVA on yksi uusin lisäys kotimaisen luonnonkosmetiikan alati kasvavissa valikoimissa. Merkin taustalla olevan ajatuksen voi tiivistää yksinkertaisuuteen. Markkinoilla myydään paljon erilaisia ihonhoitotuotetta, vaikka vähemmälläkin pärjää. 

Olen itsekin viime vuosina vähentänyt käyttämieni ihonhoitotuotteiden määrää, koska loputon pullomeri ei ole aina tarpeen tai hyväksi iholle. Omalla kohdallani saan iloa siitä, että tuotteiden laatu voittaa niiden määrän. 


AIVA Organicsin valikoimissa on tällä hetkellä vain kaksi ihonhoitotuotetta, The Cream ja The Oil. Tykkään muuten miten tuotteet on nimetty yksinkertaisesti ilman pitkää nimirimpsua.

Näillä molemmilla on monipuolisia käyttötapoja, joten jo pelkällä kahdella tuotteella pääsee pitkälle ihonhoidossa.


The Cream hoitovoide - kasvoille & koko vartalolle

The Cream on hoitovoide nimellä myytävä tuote, eli ei siis pelkkä kasvovoide. The Creamia voi käyttää kasvojen lisäksi koko kropalle. 

The Creamin tehoaineita ovat muun muassa ikääntymisen merkkeihin tepsivä mustikansiemenöljy ja jojobaöljy, joka vastaa hyvin ihon omaa talia. The Cream sopii kosteutusta kaipaavalle iholle, mutta myös epäpuhtauksiin tai kiiltelyyn taipuville kasvoille. Hoitovoiteen luvataan siis toimivan eri ihotyypeille.

Hoitovoide ei ole koostumukseltaan raskas tai rasvainen. Se on notkea voide, jossa on kuitenkin ravitsevuutta. Voide tuntuu alkuun kevyehköltä, mutta sormissa tunnen sen sopivan täyteläisyyden. Tykkään juuri tälläisesta "piilossa" olevasta kosteuttavasta koostumuksesta. Runsasta hoitavuutta ei ehkä huomaa voidetta ulos puristaessa, vaan vasta iholle levittäessä. The Cream tekee ihon todella pehmeäksi ja hoidetuksi, muttei jätä kasvoja kiiltäviksi.

The Cream on ollut nyt talvella tarpeen, koska sekaihoni on tuntunut kuivalta ja jopa kiristävältä. Uskon, että kesälläkin voin käyttää AIVA:n hoitovoidetta, koska sen koostumus imeytyy ihoon ilman tahmeaa jälkifiilistä.

The Cream tuoksuu miedosti. Siinä on luonnollinen, mutta pehmeä ja vienon makea tuoksu. Taitaa olla siis jojobaöljy, joka nenääni tuoksuu.



The Oil hiukan ihmetytti minua isolla koollaan, muttei enää perehtyessäni sen käyttömahdollisuuksiin. The Oil tulee siis 200 ml pakkauksessa, koska sitä voi käyttää ihon ja (silmä)meikin puhdistukseen. Toki se sopii myös kasvojen ja kropan kokonaisvaltaiseen kosteutukseen.

The Oil ihonpuhdistuksessa

Ihoa puhdistaessa olen ottanut öljyä noin nelisen pisaraa kämmeniini. Hieron käsiä ensin yhteen ja siitä alan kevyesti hieroa kasvoja. Öljyä on muuten helppo annostella, eikä sitä solahda käsiin liikaa. The Oil on sen verran täyteläistä, joten vähällä pääsee pitkälle. 

Tämän jälkeen olen ohjeiden mukaisesti pyyhkäissyt iholta ylimääräiset öljyt ja liat kostutetulla vanulapulla. Ihon voi vielä lopuksi huuhdella halutessaan. Itse ole tykännyt jättää vesihuuhtelun välistä, ja jättänyt iholle hentoisen, hoitavan kerroksen öljyä.

The Oil ei siis sovi, jos haluat todella putipuhtaan ja narskuvan tunteen iholle pesun jälkeen. Tosin toivon ja uskon, että nykyään ymmärretään kaikkien ihotyyppien kaipaavan kosteutta liiallisen puhdistuksen sijaan.

The Oil kasvojen kosteutukseen

The Oil on siis enemmän täyteläinen öljy, joten sitä tarvitsee kasvojen kosteutukseen vain pari pisaraa kerrallaan. Käytän öljyjä aina kasvovoiteen jälkeen, jolloin ensin taputtelen ja lopuksi hieron öljyn kevyesti kasvoille. 

Kasvoilleni jää alkuun kiiltävä pinta, mutta öljy kuitenkin imeytyy pikkuhiljaa ihoon. Kuten hoitovoiteessa, niin myös tässä on samoja raaka-aineita, jotka eivät ole tukkivia epäpuhtaallekaan iholle. 

Annostelussa kannattaa silti olla tosiaan malttia, koska koostumus ei ole vetinen. Minusta kasvoöljy saakin jättää pikku kiillon pintaan, koska ajattelen kasvoöljyjen olevan kuin hoitava kasvonaamio. Haluan öljyn vaikuttaa iholla, ja imeytyä kasvoihin rauhassa.


Täytyy sanoa, että mielestäni AIVA Organicsin pakkausten punainen väri on aika kiva. Mahtavaa, kun luonnonkosmetiikkatuotteissa uskalletaan nykyään käyttää enemmän värejä. Ei luonnonkosmetiikan tarvitse aina kääriytyä perinteisiin vaaleisiin ja vihreisiin sävyihin. Ymmärrän toki. että niillä halutaan viestiä luonnollisuutta ja sitä, että kuluttaja tunnistaa tuotteen heti luonnonkosmetiikaksi.

AIVA The Oil* maksaa 38,90 (tarjouksessa 31,12 €) € ja The Cream* 36,90 (tarjouksessa 29,52 €) € Olo-apteekin verkkokaupassa.


*mainoslinkki

2 kommenttia:

  1. Itsekin sain nämä testattavaksi ja myöhemmin tällä viikolla jaan myös blogissa kokemuksia tuotteista :) Itselläni The Oil tulee vahvasti vartalovoiteen tavoin käyttöön, johon siitä tuli suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen nyt päivittäin käyttänyt etenkin tuota öljyjä, koska se on niin hellä ihonpuhdistukseen. Mukavia uutuuksia :)

      Poista