torstai 18. kesäkuuta 2015

Dr. Hauschka Matkarasia Kasvojenhoito

Dr. Hauschka on luonnonkosmetiikkamerkki, jonka filosofia perustuu ajatukseen siitä, että iholla on syntyperäinen kyky huolehtia sen kunnosta ja uudistumisesta. Kosmetiikka toimii ikään kuin tukena ihon perustoiminnoissa. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta Dr. Hauschkasta, joten tälläinen usean tuotteen setti oli hyvä alku.


Kasvojenhoito matkarasiassa tuli luonnonkosmetiikkaa kuuden pienen tuotteen verran. Mukana on Puhdistusvoide, Puhdistusemulsio, Kasvovesi, Kosteusvoide, Kvittenvoide ja Ruusuvoide. Pakkauksen sisällä on myös esite, jossa käydään läpi Dr. Hauschkan filosofiaa sekä ihonhoitotuotevalikoimaa.


Puhdistusvoide puhdistaa ihohuokoset syvältä ja hellävaraisesti. Voiteessa on mukana jauhettua mantelimassaa ja vehnänalkioöljyä, jotka puhdistavat ja supistavat ihohuokosia. Tuote sopii kaikille ihotyypeille.

"Puhdistusvoide näyttää ja tuntuu kuorintavoiteelta. Voidetta sekoitetaaan kämmenellä pieneen tilkkaan vettä ja painellaan varovasti iholle. Tätä ei saa hieroa tai hangata kasvoihin, vaikka kovasti teki mieli. Puhdistusvoidetta käytetään puhdistusemulsion käytön jälkeen, joten iholle tehdään kaksoispuhdistus. Kuorivasta koostumuksesta huolimatta koin puhdistusvoiteen todella hellävaraiseksi tavaksi viimeistellä kasvot puhtaaksi. Iho jäi sileäksi, vaikkei tätä hierottukaan kasvoille."

Puhdistusemulsio sisältää mm. masmaloa, jojoba-, manteli- ja aprikoosiinsiemenistä puristettua öljyä. Emulsiossa on myös uutetta, jonka happamuus auttaa meikin irrottamisessa. Tuote sopii etenkin kuivalle, ohuelle ja herkälle iholle.

"Puhdistusemulsio tuntuu pehmeältä ja jättää iholle vähän öljyisen pinnan. Tämä on varmaan hoitavin puhdistuote, jota olen kokeillut ja silti se puhdistaa hyvin."


Kasvovesi palauttaa ihon tasapainon  ja tätä käytetään aina ihonpuhdistuksen jälkeen. Kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille. Mielenkiintoista on se, että Dr. Hauschkan filosofiaan kuuluu rasvaton ihonhoito yön ajaksi. Ihoa ei haluta tukkia kasvoveden käytön jälkeen, vaan sen annetaan hengittää.

"Pulloa pitää ensin ravistaa, jonka jälkeen taputtelin kasvoveden käsin iholle. Kasvoveden käytön jälkeen iholle ei tule kiristävää tunnetta, mutta vastoin ohjetta pistin kuitenkin naamaan kosteusvoidetta. Minulla on käytössä näytekokoiset pullot, joten en usko ehtiväni saavuttaa iholle sellaista tasapainoa, jotta kannattaisi jättää voide pois."


Kosteusvoide on pehmeä ja nestemäinen, koska Dr. Hauschkan mukaan kuiva iho hyötyy parhaiten kosteudesta (tämä tuntuu itsestään selvältä :D). Tuote sopii kuivalle ja normaalille iholle.

"Nestämäinen koostumus voi antaa mielikuvan kevyestä kosteutuksesta, mutta koin tämän olevan erinomainen kasvovoide päiväksi. Voide imeytyi nopeasti, kosteutti hyvin eikä jättänyt ihoa kiiltäväksi. Sopii varmasti kuiva/normi-ihoisille meikin alle laitettavaksi."

Kvittenvoide sisältää päärynän sukulaisen kvittenin pinnasta saatavaa vahaa, joka suojaa ihoa mutta antaa ihon hengittää. Kvittenvoide suojaa ihoa ja sopii normaalille iholle sekä kaiken ikäisille.

"Tätäkin pistin meikin alle, eikä iho rasvoittunut normalia enempää. Mielestäni Kvittenvoide ja Kosteusvoide ovat aika samanlaisia, mutta Kvittenvoide on vähän kosteuttavampi ja paksumpi koostumukseltaan."


Ruusuvoide on Dr. Hauschkan myydyin tuote. Voiteessa on mm. ruusun siemenistä ja terälehdistä puristettua öljyä sekä avokadoa, joka tuo voiteeseen runsauden tuntua. Tuote sopii normaalille, kuivalle ja herkälle iholle, sekä kaikille joiden iho ikääntyy ennenaikaisesti. Voide toimii myös punoittavalla iholla.

"Ruusuvoidetta käytin illalla kasvojen puhdistuksen jälkeen, vaikka voide on tarkoitettu päiväkäyttöön. Minulla Ruusuvoide jättää kasvot kiiltäviksi, joten en voisi käyttää tätä päivisin meikin alle. Voide on paksua ja kosteuttaa ihon pehmeäksi. Odotin ruusun tuoksua, mutta tässäkin oli vihreän luonnollinen tuoksu, kuten muissakin kokeilemissani Dr. Hauschkan tuotteissa."

Pidin koko settiä todella mahtavana tutustumisena Dr. Hauschkan tuotteisiin. Tykästyin etenkin ihoa hoitaviin puhdistustuotteisiin ja kasvoveteen. Setti maksaa noin 20 euroa (netti)kaupasta riippuen. Tuotteet ovat pienikokoisia 5-10 ml.

6 kommenttia:

 1. Kiva lahjaideakin, Dr.Hauschkan tuotteista pidän todella paljon <3 Oikein ihanaa juhannusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmetiikasta pitävälle tämä olisi varmasti ihana lahja, koska minä ainakin ottaisin tämän ilolla vastaan. Hyvää juhannusta! :)

   Poista
 2. Dr. Hauschkan kasvovedet ja ruusuvoide, rakastan. <3 Molempia ostan säännöllisin väliajoin aina vain uudestaan, uudestaan ja uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvovesi taisi olla minun suosikkini, koska se tuntui hoitavalta ja kosteuttavalta. Pitää miettiä sen ostamista :)

   Poista
 3. Mulla on sama setti ja puhdistusemulsiota, puhdistusvoidetta ja kosteusvoidetta aion vielä kokeilla. Kasvovesi löytyy myös täysikokoisena :) Ruusuvoide ja kvittenvoide eivät olleet aiemmin testatessa makuuni, niin ne annoin eteenpäin. Mun mielestä nää Dr. Hauschkan matkapakkaukset on mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Setti on kyllä kiva, kun sai tuntumaa merkkiin, jota en ole aiemmin kokeillut. Mullekin nuo puhdistustuotteet olivat kaikista mieluisampia, ja kasvovettä voisin harkitan ostavani :)

   Poista