keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Luonnollisten puhdistusliinojen paradoksi

Aiemmin en ollut juuri puhdistusliinoja käyttänyt, mutta Garnierin miselliliinat olivat niin erinomaisia, joten halusin kokeilla myös miten vihreämmät kilpailijat toimivat. Kokeilemistani liinoista Yes To-merkki taitaa olla ainoa, jota voi sanoa luonnonkosmetiikaksi ja nämä kaksi ovat kai vähän sinne päin. Luonnollisuus ja kertakäyttöiset liinat eivät ideana ihan kohtaa, mutta ensimmäisenä hankin kokeiluun Faith In Nature sarjan 3-in-1 Facial Wipes liinat, jotka ovat sataprosenttisesti biohajoavia ja vegaaneille sopivia.


Kokeilin liinoja kuumasta suihkusta tultuani, joka varmaan osittain vaikutti siihen, että kasvoni näyttivät aivan punaisilta liinalla putsaamisen jälkeen. Melkeinpä säikähdin peilissa näkyvää naamaa. Liinat eivät ole kovin kosteita, joten minulle ei riitä kärsivällisyys alkaa näillä silmämeikkiä putsaamaan. Olen kostuttanut liinoja misellivedellä, jotta ihotuntuma oli miellyttävämpi. Kasvomeikki lähtee heikosti irti juuri kuivuuden takia, joten siksi tulee fiilis, että voisi vielä toisella aineella puhdistaa kasvot. Liinojen tuoksu on mielestäni hyvin epämiellyttävän pistävä, joten senkään takia en näitä hanki toiste. Ostin Faith In Nature liinapakkauksen Punnitse & Säästä-kaupasta hintaan 4,95 €.


Yes To-merkin Yes To Cucumbers Soothing Hypoallergenic liinat hankin monien lukemieni kehujen takia. Tuoksu on aika jännä, mutta kyllähän tästä kurkun tunnistaa erikoisella tavalla. Liinojen luonnollisuusprosentti on 95 %.


Liinat muistuttavat aika paljon Garnierin miselliliinoja. Materiaali on joustavaa, pehmeää ja hyvin kosteaa, mutta Yes To jää kaikissa ominaisuuksissa aivan pikkuisen Garnieria jälkeen. Jos haluaa suosia luonnonkosmetiikkaa Garnierin sijaan, niin Yes To Cucumbers liinat ovat erinomainen vaihtoehto. Puhdistusteho on hyvä, koska meikki lähtee vaivattomasti irti ilman liikaa hinkkaamista.


Ostin aluksi kokeiluun 10 liinan pakkauksen, joka maksaa esimerkiksi FeelUnique-nettikaupassa 2,81 €. Kolmenkymmenen liinan pakkaus maksaa 5,63 €.


iHerb-tilauksessa vilahtivat nämä Blum Naturalsin puhdistusliinat, joilla voi poistaa kasvo- ja silmämeikin. Liinat lupaavat olla hellävaraiset ja kosteuttavat. Yksittäispakatut liinat ovat käteviä nakata laukkuun, jos tarvitsee matkaan vain liinan tai pari, mutta vakikäyttöön nämä ovat muovin haaskausta. 30 liinan pakkauksia myydään ilman muovikäärettä.

Harmikseni nämäkin liinat olivat kuivahkoja, joten loraus misellivettä liinan päälle on tarpeen. Kasvomeikin putsaukseen nämä ovat ihan ookoot, mutta jos silmämeikkiä lähtisin pyyhkimään, niin se olisi toivoton urakka.


Hinta iHerbissä on 10 liinan pakkaukselle on 2,50 € ja 30 liinaa 4,90 €.

Tuskin olen ainoa, joka käyttää puhdistusliinoja vähän muuhunkin putsaukseen kuin kasvoille? Meikinpoiston jälkeen voin napata liinalla suihkuviemärin päälle kertyneet hiukset ja nakata ne roskiin. Tai voin pyyhkäistä ovesta tahran. Näin liina tulee hyödynnettyä ainakin kahteen kertaan, eikä tule niin huono omatunto kertakäyttöisistä liinoista :D

8 kommenttia:

 1. Olen puhdistusliinojen vakikäyttäjä ja taas jyrää täällä Lidl ja Lidlin vauvojen peppupyyhkeet., Mikä sopii vauvan pepulle, sopinee mun iholle.;)

  Kivaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se varmasti pitää paikkaansa, itse en ole koskaan peppupyyhkeitä kokeillutkaan :D

   Poista
  2. Lidlin ja muidenkin merkkien peppuliinat käytössä täälläkin =) Tulevat paljon halvemmiksikin!

   Poista
  3. Pitääpä muistaa ensi kerralla Lidlissä käydessä :)

   Poista
 2. Olen käyttänyt Yes To -tuotteita ja oon tähän mennessä tykännyt niistä kaikista. Noita liinojakin voisi mökkiolosuhteissa kokeilla, muuten en liinoja jaksa pahemmin käyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinat ovatkin parhaita just vaikka mökille tai laukkuun muuten vaan, jos vaikka jäätelön kanssa sotkee kesällä. Pidän liinojen käyttöä ehkä pienenä paheena, johon olen itseni viime aikoina totuttanut :D

   Poista
 3. Olen myös tutkaillut noita Yes To:n liinoja Feeluniquessa, mutta ainakin toistaiseksi päätynyt siihen että en niitä arkikäytössä tarvitsisi. Ehkä matkakäyttöön voisi harkita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkikäytössä pärjää kyllä pumpulilapuilla, mutta jostain syystä tykkään liinojakin käyttää ja kokeilla uusia. Ehkä se on se nopeus, kun voi isolla liinalla pyyhkäistä koko kasvot nopeasti :)

   Poista