maanantai 8. elokuuta 2016

Todellinen monitoimituote

Olen nykyään ehdoton öljyjen suosija. Öljyt taipuvat niin moneen käyttötarkoitukseen, että esimerkiksi yhdellä pullolla arganöljyä voi korvata aika monta muuta tuotetta. Arganöljy käy niin hiuksille, vartalolle, kasvoille, päänahkaan ja kynsille. Olin siis aika innoissani, kun pääsin tutustumaan Okabo Organics -merkin kahteen täysin luonnolliseen ja luomuun arganöljyyn sekä ruusuveteen.


Okabo Organicsin arganöljyt tulevat Marokosta, jossa ennen kaadettiin arganpuita polttopuiksi, joka taas tarkoitti aavikon leviämistä. Onneksi arganöljyn ravintorikkaus ymmärrettiin myös laajemmin ja näin saatiin arganpuiden kasvualue UNESCON maailmanperintökohteeksi. Okabo Organics ostaa öljyä Reilun Kaupan osuuskunnalta, jonka avulla alueelle istutetaan arganpuun taimia ja autetaan naisten sosiaalista sekä taloudellista tilannetta.

Arganöljyyn liittyvät monet työvaiheet tehdään käsin, jotka vaativat aikaa. Esimerkiksi kahden työpäivän aikana yksi ihminen saa tuotettua vain litran öljyä, joka vaikuttaa tuotteen hintaan. Mutta maksamalla hiukan korkeamman hinnan tietää, että öljyn teossa tuetaan paikallisten hyvinvointia, eettisyyttä ja ympäristöä.


Ennen ajattelin öljyjen olevan vain kuivan ihon juttu, mutta onneksi rohkaistuin käyttämään öljyä myös kasvoille. Ja kuten alla olevasta listata voi huomata, niin varmasti jokainen voi löytää arganöljystä itselleen sopivan käyttötavan. Vain mielikuvitus on oikeastaan rajana miten arganöljyä voi hyödyntää.

Omat suosikkitapani arganöljyn käyttöön on sen sekoittaminen hoitoaineen sekaan, pintakuivan mutta rasvoittuvan ihon hoitaminen, karvojenpoiston jälkeen ihon rauhoittaminen, öljyn sively pyyhekuiviin hiuksiin sekä ihon tehokosteuttaminen. Käytän arganöljyä tarpeen mukaan niin käsivoiteen kuin vartalovoiteen korvaajana tai sekoitan öljyä voiteen kanssa.

Mihin arganöljy sopii?

Kuiva iho: ravitsee ja kosteuttaa kuivaa ja hilseilevää ihoa. Suojaa infektioilta.
Rasvainen iho: säätelee talintuotantoa ja auttaa pitämään ihon luonnollisen talinerityksen normaalitasolla. Käytön jälkeen iho ei näytä tai tunnu öljyiseltä. Ei tuki huokosia.
Kutiava/ ärsyyntynyt iho: suojaa allergeeneilta, jotka voivat aiheuttaa ihon kutiamista.
Akneiho: säätelee talin ylituotantoa ja lievittää ihon tulehdusta. Estää aknearpien kehittymistä. Häivyttää jo olemassa olevia arpia.
Ikääntynyt iho: aktivoi ihosolujen uusiutumista ja lisää ihon elastisuutta. Pehmentää ryppyjä ja juonteita.
Auringonvalo: sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat soluja UV-säteilyltä.
Ihottumat ja psoriasis: auttaa lieventämään tulehdusoireita psoriaksen ja ihottumien yhteydessä.
Hiukset: korjaa hiusvauroita. Tehokosteuttaa ja ehkäisee kaksihaaraisten syntyä. Palauttaa hiuksiin luonnollisen kiillon.
Päänahka: pitää päänahan terveenä ja hyvin ravittuna. Muutama tippa suojaa hilseilyltä. Edesauttaa hiusten normaalia kasvua. Ehkäisee ja hoitaa kutiavaa päänahkaa.
Kynnet: vahvistaa kynsiä ja palauttaa niille luonnollisen kiillon. Erityisen sopiva hauraille, liuskottuville kynsille. (lähde: Okabo Organics).


Aivan erityisesti minua ihastutti Okabo Organicsin valikoimista löytyvä 100 % Pure Argan Oil with Grapefruit Scent. Pirtsakka greippi tuo pientä twistiä tuttuun arganöljyyn. Eteerinen greippi virkistää mieltä ja arganöljy lupaa myös vilkastuttaa ihon nestekiertoa sitä vartalolle hierottaessa. On hyvä muistaa, että greipin takia öljyä ei kannata käyttää auringonoton yhteydessä, koska se tekee ihosta herkemmän auringolle.

Okabo Organicsin luomuarganöljyt eivät ole liian raskaita ja ne imeytyvät ihoon hyvin. Tykkään käyttää öljyjä illalla, jolloin öljy saa rauhassa vaikuttaa, eikä ihon pieni kiilto haittaa. Pumppupulloa kevyesti painamalla saa juuri riittävästi arganöljyä kasvoja varten, joten tuotetta ei mene yhtään hukkaan.


Jos öljyt sopivat lähes joka iho-ongelmaan, niin ei myöskään Okabo Organicsin Organic Rose Water jää yhden tempun tuotteeksi. Luomuruusuvesi tuntuu iholla ihanan kosteuttavalta sekä rauhoittavalta, ja tuote lupaakin palauttaa ihon pH-arvot pesun jälkeen normaaliksi. Ruusuvettä voi suihkia myös meikin päälle, jos tuntee kaipaavansa raikastusta tai jos tuli puuteroitua kasvoja liikaa. Hiuksiinkin ruusuvettä voi laittaa, enkä olisi tätä itse hoksannut testata, vaikka olenkin useita ruusuvesiä käyttänyt. Ruusuvesi helpottaa esimerkiksi hiusten harjaamista pesun jälkeen, jos takkuuntuminen on ongelma. Minulla ruusuvesi toimii parhaiten iholla, mutta kannattaa toki kokeilla miten ruusuvesi toimii omissa hiuksissa.

Lisää neuvoja luomuruusuveden käyttöön voi lukea täältä.


Kirjoitin vasta vinkkejä siitä miten ottaa mahdollisimman vähän kosmetiikkaa mukaan matkalle, ja arganöljyn pitäisi ehdottomasti olla tällä listalla. Seuraavalle matkalle lähtiessä voisin jättää kotiin kasvo-, käsi- ja vartalovoiteen sekä hiustenhoitoaineen. Nappaan vain mukaani Okabo Organicsin kevyeen muovipulloon pakatun arganöljyn, joka on todellinen monitoimituote. 

Okabo Organics arganöljy maksaa 29,90 €, greipin tuoksuisellä arganöljyllä on hintaa 34,90 € ja ruusuvesi maksaa 17,90 €. Tuotteita voi ostaa Okabo Organicsin nettikaupasta ja sekä jälleenmyyjiltä (en hyödy linkkien klikkailusta). Arganöljyt ja ruusuvesi ovat täysin luonnollisia eivätkä sisällä mitään keinotekoisia sekoituksia.



Tuotteet on saatu testiin.

16 kommenttia:

  1. Rasvainen iho: säätelee talintuotantoa ja auttaa pitämään ihon luonnollisen talinerityksen normaalitasolla. Käytön jälkeen iho ei näytä tai tunnu öljyiseltä. Ei tuki huokosia.
    Akneiho: säätelee talin ylituotantoa ja lievittää ihon tulehdusta. Estää aknearpien kehittymistä. Häivyttää jo olemassa olevia arpia.

    Tätäpä en ole tiennytkään! :o Olen ajatellut, että öljyt saisivat ihon kiiltelemään kahta kauheammin, vaikka eiväthän nämä tällaiset öljyt sama asia olekaan kuin ihon tuottama öljyisyys. Toki öljyäkin voi lotrata liian kanssa. Jotenkin on vain ollut sellainen kuva, että tällaiset öljyt ovat liian raskaita eikä rasvainen ja epäpuhdas iho pidä öljyistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on just rasvainen iho ja ennen ajattelin, ettei ihoni kaipaa ainakaan lisää rasvaa öljyn muodossa. Mutta asia voi olla oikeastaan toisinpäin, eli öljy saa ihon oman öljytuotannon tasapainoon, joten suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  2. Onpas ihania kuvia :) Täysin uusi sarja mulle, mutta luonnokosmetiikkaa kun rakastan, niin tottakai kiinnostuin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mullekin Okabo Organics oli ennen melko tuntematon, mutta nyt on ainakin koko valikoima testattu ja olen tyytyväinen :)

      Poista
  3. Niina/ Oh so many reasons-blogi8. elokuuta 2016 klo 15.55

    Kuulostaa ihanilta tuotteilta! Ruusuntuoksusta en välitä, mutta tuo greipintuoksuinen voisi olla mielenkiintoinen testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ruusuntuoksu on pikku hiljaa muuttunut miellyttäväksi, vaikka ennen en siitä niin välittänyt. Greippi ja muut sitrustuoksut ovat mun suosikkeja, joten oli hauska testata tälläistä arganöljyä :)

      Poista
  4. Olen kokeillut joitakin öljyjä kasvoille ja hiuksiin. Tällä hetkellä käytössä jojoba- ja arganöljy. Iho tykkää erityisesti jojobaöljystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tosiaan käytän öljyjä vähän kaikessa mihin niitä voi keksiä laittaa. Jojobaöljy onkin pitkään ollut kokeilulistallani :)

      Poista
  5. Ihana pirteä tuo vihreä väritys näissä, tykkään! Ruusuvedet on ihania ja niitä tulee itse käytettyä paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuli heti trooppiset fiilikset näistä värikkäistä pakkauksista. Ruusuvesi on myös mun vakkarituote, jota olen kokeillut useilta eri merkeiltä :)

      Poista
  6. Mä olen myös käyttänyt tätä arganöljyä ja täytyy sanoa, että enpä oikein muuta enää käytäkään. Käytän joka päivä aamuin illoin, eikä ole mun ärsyyntyvää sekaihoa haitannut ollenkaan. Täysin puhdasta öljyä on vaikea löytää markkinoilta ja itseäni erityisesti ihastuttaa Fair trade-periaate ja juuri se, että mitään keinotekoista tässä ei ole. Suosittelen todella lämpimästi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että sinäkin olet löytänyt arganöljystä avun sekaihon ongelmiin. Koska luulen, että moni sekaihon tai rasvaisen ihon omistava välttelee öljyjä, mutta turhaan. Eettinen toiminta on se mikä minuakin ihastuttaa :)

      Poista
  7. Tuli kyllä paljon uutta, mielenkiintoista infoa tässä postauksessa! Kiitos paljon :) Varsinkin tuo greipintuoksuinen öljy herätti kiinnostuksen. Tykkään muutenkin todella paljon tollasista vähän kirpeistä, sitruksisista tuoksuista :) Pitääkin tosissaan harkita ton ostamista testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tästä tekstistä oli hyötyä :). Mullekin sitrustuoksut ovat niitä ehdottomia suosikkeja, joten ihastuin kovasti tähän.

      Poista
  8. Tämä on huipputuote! Itse käytän perusjutua eli Okabon tavallista arganöljyä. Lisäksi meidän perheessä miespuoliset ovat ottaneet innolla käyttöön arganöljyn kasvojen hoitoon. Päihittää kuulemma tavalliset kosteusvoiteet ja afrershave jutut ylivoimaisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki, että myös miehille öljy sopisi mainiosti. Kätevä tuote, koska pullon voi ostaa vaikka yhteiseen käyttöön :)

      Poista