maanantai 10. heinäkuuta 2017

Lontoon kahvia iholle - Optiat

Kahvikuorinnat ovat olleet viimeiset vuodet pinnalla, ja Suomeenkin on tullut pari merkkiä myyntiin. Aluksi pohdin mikä on se kahvikuorintojen juttu, mutta nyt tiedän miksi kahvinpuruja kannattaa hieroa ihoon :)


Sain kokeiluun Optiat The Hungover Coffee Scrubin minttuisessa Potent Peppermint tuoksussa. Tämän kuvataan sopivan etenkin railakkaan illan jälkeiseen virkistykseen. Itse ajattelin enemmän kuuman kesäpäivän jälkeistä suihkua, jolloin iho on hikinen ulkona oleilusta eikä alkoholista :D. Valitsin tämän neljän tuoksun valikoimasta, jotka kaikki kuulostivat ihanilta (sitruunaruoho, vanilja ja mandariini). Piparminttu yhdistettynä laadukkaaseen arabica-kahviin on tuoksultaan raikas, mutta kahvi antaa tähän syvyyttä ja tummuutta. Eteerinen piparminttuöljy jättää iholle viilentävän tunteen, jonka vaikutus pysyy hetken ajan. Tuoksu jää myös kylppäriin leijailemaan, joten siitä pääsee nauttimaan käytön jälkeenkin.


Olen kokeillut kymmeniä (vartalo)kuorintoja, mutta silti koin ison ahaa-elämyksen. Moni kuorintavoide on hyvä, mutta tämä on tosi hyvä! Kahvikuorinta on riittoisaa ja rouheaa. Se on erittäin tehokas, muttei raapiva. Ihoni ei ole tuntunut näin sileältä minkään kuorinnan jälkeen. Kuorinta sisältää öljyjä, jotka hoitavat, mutta iho ei jää tahmaiseksi. Tuote sopii myös kasvoille, vaikka isosta tuubista voisi päätellä sen olevan vain vartalokuorinta. Mutta öljyjen takia suosisin tätä enemmän kropalle.

Tuubia pitää ravistaa ennen käyttöä, jonka juuri unohdin tehdä ylhäällä olevaan kuvaan. Kuorinta näyttää tässä löysemmältä kuin ravistettuna.


Optiat kuorinnan kahvinpuruja ei ole keitetty tätä varten, vaan ne on kerätty lontoolaisista kahviloista. Kätevää kierrätystä eikö vain. Kotonakin voi uusiokäyttää kahvinpuruja kuorintana. Itse en omista kahvinkeitintä, joten se on jäänyt testaamatta. Mutta kotikuorintaa ei voi verrata valmiiseen kosmetiikkatuotteeseen. Tässä on ainesosat, pakkaus ja tuoksu eli koko käyttökokemus eri tasoa.

Koen todella, että Optiat on yksi parhaimmista kuorinnoista, jota olen iholleni käyttänyt. Pehmeyden tunne oli vain jotain niin erilaista. Optiat kuorinnat sisältävät kahvin lisäksi vain kasvipohjaisia ainesosia. Suositushinta on 24.90 €. Jälleenmyyjiä ovat Sokos, Ruohonjuuri ja Kärkkäinen.


Tuote on saatu testiin.

20 kommenttia:

 1. En kyllä itse lämpene kahvikuorinnalle. Ajatus jotenkin tökkii, vaikka mikäs siinä, kuoriahan voi aika monella aineella. Taidan passata kuitenkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvi toimii siinä missä vaikka sokeri, mutta ymmärrän että joskus joku idea voi tuntua erikoiselta :)

   Poista
 2. Peppermint oli toinen vaihtoehto joka houkutti mutta päädyin kuitenkin vaniljaan. Nää on kyllä ihania, tuntumaltaan ja tuoksultaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valinta oli vaikea, koska uskon että tykkäisin kaikista. Kahvi aivan yllätti mut tehokkuudellaan :)

   Poista
 3. Nämä tosiaan olivat erityisen hyviä tuotteita :) Kyllä vaan on kuorinnoissa eroja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin tietäväni miltä tuntuu hyvä kuorinta, mutta tämä ylittää muut :)

   Poista
 4. Noi kahvinpurut tekee vaan ihosta jotenkin extrasileän ja pehmoisen, sitä on vaikea selittää.

  VastaaPoista
 5. Rakastan kahvintuoksua! Ja noh itse kahviakin toki :) Olen tehnyt aiemmin diy kahvikuorintanaamioita, mutta hieman on mietityttänyt se että niitä kahvinporoja päätyy pakostakin viemäriin, se ei kai ole hyväksi putkille tai sellainen harhaluulo mulle on jostain tullut...

  Minttu
  https://lifeofmenta.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ainakin kahvi tuntuu niin hienojakoiselta, etten luule sen haittaavan viemärin toimintaa. Mulla on viemärissä sellainen Sinin ritilä, joka nappaa hiukset kiinni ettei ne tuki viemäriä. Ehkä osa kahvista jää siihen kiinni eikä mene putkistoon :)

   Poista
 6. Kivalta vaikuttava tuote! Olen kuitenkin aina ollut huono ostamaan kuorintatuotteita, koska sellaisia on niin helppo tehdä itsekin ihan vaan öljystä ja keitetyistä kahvinporoista tai sokerista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tosiaan kotikahvikuorinnat kokematta, mutta olisi mielenkiintoista vertailla näitä :)

   Poista
 7. Kahvikuorinnat on ihania, mutta mä olen kyllä miettinyt sitä, että voivatko tukkia viemäreitä :T Porojahan ei saisi kaataa viemäristä alas :D Mutta kahvinporoilla saa kyllä ihanan, sileän ihon ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon, että käyttämäni "siivilä" viemärissä auttaisi, ettei näin kävisi :)

   Poista
 8. Mä sain tällaisen myös pr-näytteenä, ja onhan kokemus aika rouhean kuoriva! Ja tuoksukin on ihana vanilja-kahvi-kombossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli just rouhea, mutta mun mielestä miellyttävän tehokas. Jotkut kuorinnat voivat olla liiankin raapivia mutta tämä ei :)

   Poista
 9. Näiden idea on ihan älyttömän hyvä ♡ Rakastan kahvikuorintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mun eka kahvikuorinta, mutta ymmärrän niiden suosion nyt :)

   Poista
 10. Mä en juo kahvia, mutta kahvin tuoksusta silti tykkään :D Vielä en ole itse näitä testannut, mutta niin paljon kehuja oon kuullut, että kieltämättä odotukset on kohonneet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en omista keitintä, mutta juon kahvia, jos tarjotaan. Kuorinnan tuoksu on erilainen kuin voisi olettaa, eli ei ihan tavallinen kahvi, koska piparminttu tekee siitä mielenkiintoisen :)

   Poista