torstai 15. maaliskuuta 2018

Vihdoinkin testissä The Ordinary

The Ordinary oli jokin aika sitten kaikkien huulilla ja kosmetiikka-intoilijoiden kiinnostuksen kohteena. Nyt aikaa on vähän vierähtänyt ja minäkin sain vihdoin kirjoitettua näistä tuotteista, jotka ostin jo aikoja sitten kokeiluun. Mutta mikä tekee The Ordinarystä niin suositun? Lyhyesti voisi todeta, että merkki haluaa tarjota tehokkaiksi todettuja ainesosia edulliseen hintaan.


Retinoli on varmasti monelle tuttu ainesosa, mutta pipettipullossa tuleva Advanced Retinoid 2 % sisältää uuden sukupolven retinoidia. Sen luvataan vaikuttavan näkyvämmin ikääntymisen jälkiin, mutta silti olevan hellävaraisempi kuin retinoli. Tämän voin vahvistaa, koska retinoidi ei tuntunut iholla mitenkään kirvelevältä tai kuivattavalta. Nestemäinen tuote ei pyöri kauaa iholla vaan imeytyy sujakasti. Käyttökokemuksena sanoisin kasvojen näyttävän heleämmiltä ja raikkaammilta, joten ainakin tältä osin nuorekkuusvaikutukset tuli testattua.

Retinoidia (ja retinolia) sisältäviä tuotteita käyttäessä kannattaa muistaa auringolta suojautuminen, koska iho on herkempi palamaan. Olisi vähän ristiriitaista käyttää ikääntymisen merkkejä vähentäviä tuotteita, ja samalla ottaa aurinkoa ilman ihon suojaamista :D. Varmuuden vuoksi käytän retinoidia (tai retinolia) iltapesun jälkeen, jotten altista itseäni päivällä sen enempää auringolle, vaikka toki käytän aurinkovoidetta. Lisäksi yhtäaikaa ei suositella käytettävän muita retinoidi- tai retinolituotteita. Joten ohjeet kannattaa aina lukea tarkkaan, jottei aiheuta itselleen vahingossa haittaa.


Halusin kokeilla myös perinteistä retinolia, joka on The Ordinaryn valikoimissa 1 prosentin vahvuisena. Jatkossa voi olla, että Euroopan sisällä kosmetiikkatuotteiden retinolin määrä rajoitetaan 0,3 prosenttiin. Retinol 1 % on siis toistaiseksi myynnissä. Näyttää kuitenkin siltä, että tuote on jo kadonnut monista nettikaupoista. The Ordinary jopa suosittelee, että retinolin sijaan voi olla parempi käyttää uudemman teknologian hellävaraisempaa Advanced Retinoidia.

Retinolin käyttö kannattaa aloittaa siis varovasti. Onneksi tein näin vaikka olen onnistuneesti käyttänyt monia retinolituotteita, mutta The Ordinary oli tujua kamaa. Pistin voidetta ohuesti leukaani, ja seuraavat päivät iho hilseili ihan reippaasti. Huh, onneksi en laittanut tätä koko naamaan! Tämän yhden käyttökokemuksen perusteella jätän suosiolla näin vahvan retinolin ihan kokonaan rauhaan.


Kolmas tuote on Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. Se on vedetön voide, jonka ansiosta C-vitamiinin pitäisi säilyä paremmin. Voide on koostumukseltaan hieman kaakkuista. Ei sillä tavalla, että seassa olisi paakkuja tai muuta, vaan se ei ole niin hienon sileää voidetta kuin yleensä voisi odottaa. Tätäkin kannattaa laittaa hennosti ja tunnustella miten iho reagoi. Aluksi tuntui pientä kirvelyä, muttei mitenkään häiritsevästi. Ihoon Vitamin C Suspension vaikutti kirkastavana ja iho tasoittavana. Niin, ja puhun tästä voiteena, vaikkei tuotetta voi käyttää kosteusvoiteen korvaajana, vaan enemmänkin seerumityylisenä tehotuotteena.


Pitää vielä mainita, etten toki käytä näitä kaikkia tuotteita yhtäaikaa. Siinä voisi naama helottaa aika lailla, jos lätkisi nassuun samalla kertaa C-vitamiinia ja retinolia. On vähän vaihtelevia mielipiteitä voiko C-vitamiinia ja retinolia käyttää samaan aikaan (enkä näihin osaa ottaa kantaa), mutta minusta on hyvä pelata varman päälle ja käyttää niitä vaikka vuoropäivinä.

Tilasin tuotteet Victoria Health -nettikaupasta, jossa The Ordinaryn tuotteiden hintahaarukka on 3,90 - 14,90 £ (n. 4,5 - 17 €). Suurin osa tuotteista on noin kuuden euron hujakoilla, joten hinnoilla ei hurjastella.


17 kommenttia:

  1. Kiinnostavaa lukea sun kokemuksista the Ordinaryn parissa. Sehän on mun ihan lemppari-ihonhoitomerkki. Olen seurannut aika monen tubettajan kokemuksia the Ordinaryn 1 % retinolista, eikä vastaan ole tullut vielä yhtäkään, jolla se toimisi. 1 % Retinol on todella vahvaa, minkä takia se varmaankin EU:n tasolla säädellään kohta alempiin lukemiin.
    Victoria Health verkkokauppa on lopettanut kokonaan Deciemin ja siten myös the Ordinaryn tuotteiden myymisen. Ilmeisesti liian suuren kysynnän ja heikon saatavuuden takia eivät pystyneet palvelemaan asiakkaita toivomallaan tavalla. Tosin en itse huomannut omien tilausteni suhteen ikinä mitään ongelmia, mutta ehkä kulisseissa kuhisi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun blogissa loppuneet tuotteet-postaukset ovat aina täynnä Ordinarya, joten sieltä bongailen monesti mielenkiintoisia tuotteita. En edes halua kuvitella miten olisi käynyt, jos olisin laittanut retinolia ihan koko kasvoille. Hyvä siis, että pitoisuutta rajoitetaan. Katsoin ennen tekstin julkaisua, että myyhän VH vielä näitä ja kyllä minä nytkin löysin tuotteet myynnistä, ehkä ne poistuu myöhemmin? :)

      Poista
  2. Mulla on tuo Retinolivoide ja nyt yritän epätoivoisesti saada käytettyä sen pois. Enää en viitsi naamaan sitä käyttää, koska ihon uusiutuminen on vähän turhankin tehokasta, mutta dekolteella se onneksi menee :)

    Victoria Health lopettaa/on lopettanut Deciemin tuotteiden myynnin liian kovan kysynnän vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en edes yritä käyttää sitä pois, yksi kokemus repaleisesta ihosta riitti :D. Mä löysin vielä The Ordinaryn VH-kaupasta, joten ehkä poistuminen tapahtuu tulevaisuudessa.

      Poista
  3. Jee, The Ordinaryn tuotteet on lähes järjestään olleet omalle iholle mahtavia! :) Mulla on myös tuo C-vitamiini "voide" The Ordinarylta ja se on tosiaan muuten hyvä, mutta ihotuntuma on hiekkainen ja jättää itselläni kasvoille pienen rasvaisuuden tunteen, joten harvemmin tulee käytettyä aamuisin. The Ordinarylla on onneksi myös ascorbyl glucoside solution valikoimissa, jossa on huomattavasti parempi ihotuntuma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuo imeytyy hyvin kasvoihin, mutta tahmaisuus ei edes haittaisi, koska käytän tätä illalla. The Ordinaryllä on tosi paljon tuotteita, joihin haluaisin jatkossa tutustua :)

      Poista
  4. Mä en ole vielä ehtinyt näihin tutustua, koska en ole vaan saanut aikaiseksi tehdä tilausta :D Ja mäkin vuorottelisin retinolin ja C-voiteen kanssa, itsellä on vielä muistissa ihon hepuloinnit niin haluan myös pelata varman päälle ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein tilauksen varmaan jo kohta vuosi sitten, mutta tuotestailut venähti ja etenkin tämän kirjoituksen julkaisu. Uusi tilaus silti houkuttaisi :)

      Poista
  5. Tuo 1% retinoli kiinnostaa mua, mutta luultavasti jätän sen syksyyn, en tykkää kesällä hirveästi käyttää retinolituotteita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin säästin tätä vaikka kuinka kauan, mutta sitten talvi hujahti ja nyt alkaa jo aurinko paistaa lämmöllä, joten varovasti kannattaa aloittaa testailut jos kesää vasten aloittaa retinolin käytön :)

      Poista
  6. Kiva kuulla myös sun kokemuksia The Ordinaryn tuotteista. Mä olen pitkään halunnut kokeilla, mutta niiden tilaaminen on tuntunut kauhean työläältä :D Näiden purkitkin on mun mielestä ihan älyttömän kivoja ja tuotteiden tehokkaat ainesosat tekevät niistä todella kiinnostavia. Ehkä mä vielä joskus tilaan ja pääsen kokeileen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin nettiostaminen on joskus työlästä, koska usein haluaisin vain yhden tuotteen mutta postikulujen takia tilaamisessa ei ole järkeä. Mutta the Ordinarya saa onneksi halvalla briteistä (ei tullirajoja) ja tuotteet ovat niin kivoja ja halpoja, että niitä haluaakin ostaa useampia kerralla :)

      Poista
  7. Muakin on kiinnostanut tää sarja jo jonkun aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi tilata vielä mitään, kun tuntuu, että aika ei riitä muutenkaan testailemaan kaikkea :D Mutta ehdottomasti jossain vaiheessa haluan ainakin kokeilla tuota C-vitamiinia ja Retinolia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin haluaisin testata vaikka mitä, mutta ei viitsi ostaa tuotteita ihan vain kokeilun halusta. Koetan ostaa yleensä tarpeeseen, mutta silti jemmapulloja kertyy odottamaan vuoroaan :)

      Poista
  8. Hey would you mind letting me know which hosting company
    you're working with? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster
    then most. Can you suggest a good hosting provider at a fair price?
    Thanks, I appreciate it!

    VastaaPoista
  9. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to
    be on the web the simplest thing to be aware of.
    I say to you, I certainly get annoyed while people
    think about worries that they plainly don't know about.

    You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal.
    Will likely be back to get more. Thanks

    VastaaPoista
  10. Howdy! I could have sworn I've been to this website before but after browsing through some
    of the post I realized it's new to me. Anyways, I'm definitely happy I found it
    and I'll be book-marking and checking back
    often!

    VastaaPoista