keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Onko 44 hiustuotetta liikaa?

Paljastin viime vuonna kylppärini pullomäärän koko kauneudessaan (tai kauheudessaan). Sen tekstin löytää täältä. Siinä kuvia katsellessani pystyin näkemään kylpyhuoneeni lähes ulkopuolisen silmin. Tältä oikeasti näyttää, kun vieras ihminen käy kylpyhuoneessani ja näkee kaikki siellä seilaavat pullot. 


Huomioni kiinnittyi etenkin hiuksiin liittyviin tuotteisiin. Kuvista löytyi 44 hiustenhoitotuotetta. Shampoita oli 8, hoitoaineita löytyi 6, jätettäviä hoitoaineita oli 13 (laskin tähän kaikki hiusöljyt, voiteet, suihkeet yms.) ja muotoilutuotteita peräti 17. Kaikkia on aika tarpeettoman paljon avattuna, joten aloin miettiä mikä olisi sopiva määrä? Pitää tosin huomauttaa, että kaapeissa on toki lisää pulloja, joten 44 oli vain kylpyhuoneen hiustuotteiden määrä.

Tykkään vaihdella tuotteita, joten en voisi kuvitella käyttäväni vain yhtä shampoota ja hoitoainetta. Haluan vaihtelua ja vähän fiiliksen mukaan käyttää tuotteita. Hoitavampaa, pesevämpää tai tuuheuttavaa päivän mukaan.


Montako hiustuotetta riittäisi minulle? 

Tarvitaan sopiva sekoitus kosteutusta ja keveyttä. Hoitavuutta tuo Garnierin Castor Oil & Maple Sap Extract hiusnaamio, jota käytän pari kertaa viikossa. Tämä on muuten suosikkini Garnierin hiusmaskeista, vaikka tuoksu onkin imelä. Muita hoitavia tuotteita edustaa Organic Shopin Silk Nectar shampoo ja Tigin Urban Antidotes hoitoaine.


Hiukseni menevät kuitenkin päätä myöten, jos käytän jokapäivä tosi hoitavia hiustuotteita. Tarvitaan siis tuuheutta ja raikkautta. Living Proof Full-sarjan duo sopii siihen tarkoitukseen erittäin hyvin ilman hiusten kuivattamista.


Tehokkaampaa pesua varten pitää olla syväpuhdistava shampoo. Tähän tarkoitukseen on Uniquen Deep Cleansing shampoo, jota käytän kerran viikossa.


Jätettävistä hoitoaineista valitsisin öljyn (esim. Neal & Wolf), koska öljyt tuntuvat toimivan parhaiten hiuksissani. Voidemaiset tuotteet voivat tuntua helposti vähän raskailta.

Hiustenmuotoilussa yksi tehokas lakka vie jo pitkälle, kuten Osiksen Session 3. Tykkään suosia matkakokoisia hiuslakkoja, koska ne perinteiset 300 ml pullot kestävät niin kauan ja tuntuvat kädessä hurjan isoilta.


Tästä saadaan tarpeellisten hiuspurkkien lukumääräksi 9. Eli voisin heivata 35 pulloa pois (tai ainakin kaappiin jemmaan). Tämä voisi olla aika normaali määrä, mutta tiedän, etten malta käyttää esimerkiksi vain yhtä jätettävää hoitoainetta. Olisin erittäin tyytyväinen, jos saisin kokonaismäärästä (44 kappaletta) vaikka puolet pois. Ja itse asiassa olen siistinyt kylppäriäni aika reilusti, joten joka nurkassa ei ole enää pulloja toisen perään :)


Osa tuotteista on saatu testiin.

14 kommenttia:

 1. Tää pisti kyllä miettimään omiakin avonaisena olevia purnukoita kylppärissä. Esim. hoitoaineita multa löytyy tällä hetkellä ihan liian monia, mutta shampoita oon onneksi saanut käytettyä ihan mukavasti ilman, että oon ostanut tilalle uusia. Mäkin oon kuitenkin niin vaihtelunhaluinen noiden tuotteiden kanssa, etten millään "pärjäisi" alle 10 purkin ja purnukan kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen availin lähes surutta aina uuden pullon, vaikka vanhojakin oli mutta nykyään koitan pitää jonkinlaisen kurin. Tai ainakin vien pulloja kaappiin tai annan pois, jos niitä meinaa kertyä liikaa :)

   Poista
 2. Aika hyvä pohdinta, itselläkin on ollut ajatuksena käydä hiustuotteet läpi...voisi samalla laskea montako niitä olikaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en edes halua tietää kokonaislukua, kun huomioidaan myös kaapissa olevat pullot :D. On hyvä aina välillä käydä kaapit läpi ja antaa vaikka ylimääräisiä eteenpäin :)

   Poista
 3. Mä olen sen verran nuuka, että sallin itselleni vain yhden shampoon ja hoitoaineen kerrallaan käytettäväksi. Sama koskee oikeastaan kaikkia muitakin tuotteita, voi hitsi... :D Ripsivärejä sallin kerrallaan kaksi, koska aina täytyy voida kokeilla uutta ripsaria ennen vanhan loppumista, ettei vaan jää ilman ripsaria, jos sattuukin, että ostaa jonkin omille silmille sopimattoman. Ja tietysti luomivärejä ja kynsilakkoja on useampia, ei nyt mennä ihan liioitteluksi, mutta samoja värejä ei yleensäkään tarvitse useita kappaleita. Kuulostan varmaan ihan friikiltä, mutta mua ahdistaa, jos mulla olisi vaikka viisi meikkivoidetta tai viisi puuteria, kun yleensä sitten jokin nousee kuitenkin ylitse muiden, niin mitä niillä muilla tekee? :D Mun naama rasvoittuu kesät talvet ja samoin hiukset käyttäytyy samoin ympäri vuoden, joten en koe tarvetta erilaisten tuotteiden vaihtelulle. Toki välillä sitten ostan käyttöön lempparituotteen sijaan jonkin muun, ettei nyt koko loppuikäänsä käytä yksiä ja samoja tuotteita. Onhan noita purkkeja ja purnukoita tästä kosmetiikkakäyttäytymistä huolimatta silti ihan tarpeeksi ja pyöritän silti omaa kosmetiikkablogiani, vaikka en uikaan kosmetiikassa. :D Toki haaveilen siitä, että olisipa sitä ja tätä ja tuota, mutta tuskinpa se onneani lisäisi. Ehtiipä käyttääkin kaiken ennen kuin pilaantuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka mulla onkin paljon kosmetiikkaa, niin huomaan silti että käyttäytymiseni on muuttunut vuosien aikana. Muutosta on tapahtunut jo tuosta postauksesta, jossa esittelin kylppärini. Kaikkea ei tarvitse omistaa tai kokeilla. Tuntuu, että koen nykyään paljon iloa siitä, että käytän niitä hyväksi todettuja tuotteita ja saan vähenettyä kaappien jemmoja. Mutta silti kokeilen innokkaasti uusia tuotteita, joita saan vaikka blogin kautta ja olen iloinen niistä tuotteista, koska saa blogiini kivaa sisältöä :)

   Poista
 4. Mulla on aikalailla yksi shampoo ja yksi hoitoaine :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kannattaa pysyä, ettei päädy samaan pullomereen kuin minä :D

   Poista
 5. Täälläkin on liikaa erilaisia aineita hiuksille ja olen sen verran vanhaa koulukuntaa, että se tosiaan oli omassa nuoruudessa kolme tuotetta, hiuslakka, sampoo ja hoitoaine. Noh nyt käytän naamiota, kuuman suojaa, latvojen siloittajaa, tuuheuttajaa ja kuivasampoota näin pääasiassa.

  Ihanaa viikon jatkoa Maija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään kyllä löytyy tuotteita joka ongelmaan ja tarpeeseen, ehkä jopa vähän liiankin kanssa :D

   Ihanaa viikkoa myös Tiia :)

   Poista
 6. Voin samastua. Shampoita ja hoitoaineita mulla on auki vähintään kymmenen ja saman verran hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita. En jotenkin "osaa" olla vaihtelematta tuotteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla etenkin shampoot kestää niin kauan, että en malta olla testaamatta uusia :)

   Poista
 7. Vaikuttava arsenaali! Jos noilla ei tokene niin ei sitten millään. Olen aika maltillinen näiden tuotteiden suhteen ja aika usein lapset sitten ottavat itselleen mitö löytävät. Itseasiassa mun pitäisi varmaan aktiivisemmin etsitä hiuksilleni sopivia tuotteita, sillä meidän vesi on kovaa, hyvin mineraalipitoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on tosiaan ihan tarpeeksi tuotteita yhdelle ihmiselle :). En osaa yhtään suositella mitään tuotteita kovalla vedelle, koska en ole Suomessa huomannut mitään eroa hiustenpesussa veden suhteen. Mutta muistan joskus Saksassa käyneen niin, että tukkani ei puhdistunut useasta shampoopesustakaan huolimatta. Silloin mietin, että onko erilainen vesi syyllinen asiaan.

   Poista