tiistai 14. elokuuta 2018

Eläinkokeetonta kotimaista kosmetiikkaa - Lh-Beauty

Tykkään suositella kotimaista kosmetiikkaa, mutta yksi pitkän linjan toimija oli jäänyt välistä. Lh-Beauty on Ylöjärvellä valmistettava merkki, jonka tuotteet eivät olleet minulle entuudestaan kovinkaan tuttuja. Mutta tiesin merkillä olevan Leaping Bunny-tunnuksen, joka tarkoittaa ettei tuotteita tai raaka-aineita testata eläinkokein. Tuotteet ovat myös vegaanisia, joten mitään eläinperäisiä raaka-aineita ei kosmetiikasta löydä. Lh-Beauty valmistaa hygienia- ja puhdistustuotteita, kuten Lacto Line, Puhdas Koti, Bio Rich ja Varpu. Nyt esittelen tuotteita kahdelta jälkimmäiseltä merkiltä :)


Lh-Beautyn Varpu-tuotteet ovat sulfaatittomia, koska niistä on haluttu tehdä hellävaraisempia iholle. Sulfaatittomuus voi olla parempi valinta etenkin, jos pesee hiuksiaan päivittäin, hiuspohja on kuiva tai haluaa säästää hiusväriään.

Geelimäinen Tyrni shampoo vaahtoaa mukavasti ja puhdistaa hiukset hyvin myös ilman sulfaatteja, joten se ei ole liian kevyt pesutuote. Täytyy tosin myöntää, että aluksi putsasin hiuspohjaa tavallista huolellisemmin juuri sulfaattitomuuden takia, vaikka ihan syyttä. En huomaa mitään eroa ns. tavalliseen shampooseen, koska lopputulos on raikkaan puhdas ja hiukset ovat tyvestä tuuheat. Shampoon tuoksu on ihanan raikas, se on kuin yhdistelmä sitrusta ja tyrniä.




Ohuen juokseva Varpu Tyrni hoitoaine meinaa aina karata sormista karkuun, mutta se toimii hyvin silottavana kaverina shampoolle. En silti sanoisi, että tämä selvittäisi kuivimman takkutukan. Mutta Tyrni on juuri sellainen oivallinen perushoitoaine, joka tekee sen verran hyvin hommansa, ettei moitteen sijaa keksi lirun koostumuksen lisäksi. Tyrni-tuotteet sisältävät muun muassa tyrniöljyä, jonka luvataan parantavan hiusten rakennetta sekä niin suomalaista xylitolia, joka taas kosteuttaa.


Avocado-suihkusaippua on myös muiden Varpu-tuotteiden mukaan sulfaatiton ja hellävarainen. Geelimäinen suihkusaippua tuntuu iholla pehmeältä eikä se jätä vartalolle kirskuvan kiristävää tunnetta. Liiallinen pesu ei ole hyväksi kasvoille, muttei myöskään suihkussa käynnin tarvitse puunata kroppaa kuivaksi. Suihkugeelin avokadotuoksu on melko neutraali, joten se sopii varmasti kaikkien perheenjäsenten käyttöön.

Varpu -tuotteet tulevat muuten kätevissä pumppupulloissa, jotka ovat kooltaan reilut 500 ml.


Kerron vielä muutamista Bio Rich -tuotteista, jotka olivat niin kesäisiä että halusin ottaa ne heti testiin. Kookos on tuoksu, joka tuo monelle kesän mieleen. Bio Richin Kookos vartalovoide on ihastuttavasti aidon kookoksen tuoksuinen. Tai siis sellaisen hyvä kookostuoksu, jota aina toivoo kosmetiikkatuotteelta. Voide on miellyttävän helposti iholle liukuva ja imeytyvä. Olen sivellyt voidetta aika kevyesti iholle etenkin helteiden aikaan, mutta silti kroppa on saanut tarpeeksi kosteutusta.

Tähtimö & Mustikka vartalokuorinnan rakeina on pienen pieniä aprikoosin kiviä, jotka myös tuntuvat mukavasti iholla eli kuorintatehoa löytyy. Kuorinta on paksun voidemaista. Sitä voi hyvin työstää ihoon ilman, että käsi käy koko ajan purkilla. Erikoisuuspisteitä tulee vihreän sinisestä väristä ja luonnollisesta mustikan tuoksusta.




Lh-Beautyn tuotteiden jälleenmyyjät voi katsoa täältä tai tuotteet voi klikkailla ostoskoriin merkin omasta nettikaupasta. En hyödy linkkien käytöstä. Varpu Tyrni shampoo ja hoitoaine maksavat 4,80 €, Varpu Avocado suihkusaippua 4,20 €, Bio Rich Tähtimö & Mustikka kuorintavoide ja Kookos vartalovoide 4,70 €.


Tuotteet on saatu testiin.

13 kommenttia:

  1. Oon nuita Varpu-tuotteita bongaillu muutamasta kaupasta ja jotenkin tykkään niiden raikkaan vihreästä ulkokuoresta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta taas tuntuu, etten ole näitä bongaillut juurikaan kaupoista tai sitten on ollut silmät kiinni. Onneksi netistä ainakin saa, jos ei löydy jälleenmyyjää läheltä :)

      Poista
  2. Mun on pitänyt monta kertaa tutustua oikein kunnolla LH-Beautyn tuotteisiin, mutta aina on jäänyt muiden jalkoihin. Kookosvartalovoide kuulostaa ihan mun tuotteelta, koska kookos on tämän hetken lemppareita. Varpu -tuotteiden putelit ovat erittäin pirteät ja houkuttelevan näköiset:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut vähän sama juttu, että tuotteet ovat aina välillä tulleet mieleen että näitä pitäisi testata, mutta sitten homma on jäänyt. Mutta kotimaisuutta kannattaisi aina suosia mahdollisuuden tullen :)

      Poista
  3. Kuorintavoide kuulosti tosi kivalta. Jotenkin jännä cocktail mikä herätti heti kiinnostuksen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on aika jännä ja erilainen tuote väriltään sekä tuoksultaan, ja sisältökin on kunnossa :)

      Poista
  4. Mulla on tällä hetkellä Bio Richiltä käytössä Aroma Therapy hiusten Hoitosuihke (tosi hyvä) ja Virkistävä Jalkavoide (ihan ok). Myös sarjan syväpuhdistava shampoo oli oikein pätevä tapaus.

    Varpu-sarjasta avocadotuotteet kiinnostavat erityisesti ja jotain niistä aion kyllä jossain vaiheessa kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä, etenkin syväpuhdistavaa shampoota etsiessä tuntuu, että vaihtoehdot ovat vähissä. Kannattaa testailla, jos tulevat vastaan :)

      Poista
  5. Ihanaa väriloistoa<3 Kuorintavoide alkoi näistä kiinnostaa eniten, mustikan tuoksu ja hyvä kuorintateho houkuttelevat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorivat rakeet olivat yllättävän pieniä eli tehokkaita, ja tykkään tuotteen kermaisesta koostumuksesta :)

      Poista
  6. Lh-Beauty on merkki, johon ehdottomasti haluan tutustua paremmin! Oon silloin tällöin ostanut heiltä Oliivi-sarjan shampoota ja hoitoainetta, mutta muuten tuotteet ovat vieraita. Arvostan tosi paljon sitä, että merkin kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Se tekee shoppailusta mulle niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse kännykästä plärätä vegaanisten tuotteiden listaa kaupassa :) Lisäksi on hauskaa, että yritys on ylöjärveläinen. Meikäläinen käy meinaan siellä töissä :D Seuraavalla kerralla kun törmään Lh-Beautyyn kaupassa, ostan varmasti muutaman tuotteen testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monesti ihmettelinkin miksi kosmetiikkamerkit eivät tee kaikista tuotteistaan vegaanisia. Helpottaisi todella kuluttajia ja tekisi merkin imagostakin paljon selkeämmän. Minusta se on vaan hassua, jos on vaikka 90 % valikoimasta vegaanista. Miksei samalla 100 %? Tämähän on sitten sinulle kuin lähes kotikylän merkki :)

      Poista
  7. Ridiculous quest there. What happened after? Take care!

    VastaaPoista