torstai 30. elokuuta 2018

Raikasta luonnonkosmetiikkaa sekaiholle

Kesällä ihonhoitoni avainsanat olivat raikkaus ja keveys. Olin paljon reissussa kesän aikana, joten ihonhoitoni yksinkertaistui. Käytin vain muutamia tuotteita, ja se tuntui samaan aikaan ihanan helpolta. Mutta lopulta tuli kova ikävä kasvonaamioita, seerumeita ja muuta kivaa. Mutta mitkä tuotteet ovat olleet käytössä, kun olen halunnut virkistäviä tuotteita iholleni? Berliinistä kotoisin oleva luonnonkosmetiikkamerkki i+m Naturkosmetik ja sen Phyto Balance-sarja on ollut juuri tälläinen.


Phyto Balance -sarja on suunnattu rasvaiselle ja sekaiholle, jotka vaativat yleensä vähän tehokkaampaa puhdistusta vaikkapa ylimääräisen talintuottamisen takia. Mutta esimerkiksi oma sekaihoni ei kestä liian raakoja puhdistuksia, vaan iho alkaa jopa hilseillä. Phyto Balance -sarja lupaakin olla perusteellinen putsaaja ilman kuivatusta. 

Phyto Balance Cleansing Gel ei ole nimestään huolimatta paksua, vaan aika ohuen geelimäinen koostumukseltaan. Aluksi luulinkin, että tämä on puhdistusmaito. Mutta geeliksi tämän tunnistaa etenkin siitä, että tuote huuhtoutuu iholta erittäin helposti. Myös meikki lähtee irti, eikä ihoa tosiaankaan kiristä. Pitää kuitenkin huomioida, että tähän aikaan vuodesta ihoni on vähemmän kuiva kuin talviaikaan. Mutta sekaihon ja rasvaisen ihon tuotteeksi, ja etenkin puhdistusgeeliksi sanoisin tämän olevan tuote, joka jättää vilvoittavan ja tasapainoisen tunteen kasvoille.


Phyto Balance Facial Toner kasvovesi sisältää samoja aineksia kuten puhdistusgeelikin, eli malvan kukkaa, sitruunamelissaa, fenkolia ja humalaa. Nämä tasapainottavat talineritystä, supistavat ihohuokosia ja kirkastavat ihoa. Kasvovesi tulee suihkepullossa, josta suihkaus tulee ulos melko tehokkaasti. Olen käyttänyt tätä käsivarren mitan päästä, jottei kasvot ole aivan litimärät. Kannattaa kuitenkin pitää silmät kiinni, koska pari kertaa suihke on kirvellyt silmissäni. Mutta voihan tuotetta toki käyttää myös pumpulilapun kautta.

Kasvovesi jatkaa puhdistugeelin kanssa samalla linjalla. Tästäkin saa virkistystä kasvoille, joka on aivan ihana tunne pitkän päivän jälkeen. Iho on puhtaaksi viimeistelty ja kuin raikas alusta, jolle voi hieroa kevyttä kasvovoidetta. Tästä yhdistelmästä sekaiho tykkää.


Ja kasvovoiteista puheen ollen. Phyto Balance -sarjaan kuuluu kaksi voidetta, joista ensimmäinen on Phyto Balance Fluid Equalize. Tämä on lähes vesimäisen ohut fluidi, joka imeytyy erittäin nopeasti ihoon. Mattaisen pinnan jättävä voide on siis loistava tuote meikin alle. Tuote kosteuttaa juuri sen verran kuin kaipaakin aamulla, jotta tuntee ihon olevan hoidettu. Tätä voi siis käyttää myös yksinään, mutta jos kasvot kaipaavat lisäkosteutta niin päälle voi laittaa Phyto Balance Balancing Cremeä. 

Minusta on tuntunut parhaalta käyttää fluidia aamuisin ja illalla tätä voidemaisempaa versiota. Balancing Creme on kosteuttavampi, mutta sekin mattaa ihoa. Tämä duo sopii siis käytettäväksi aamuin illoin ja nämä ovat varmasti sellaisen seka/rasvaisen ihon makuun, joka ei tykkää raskaista ja tahmaisista voiteista.

Minusta usein tuntuu, että luonnonkosmetiikkatuotteista iso osa on suunnattu kuivemmille ihotyypeille. Joten se on mahtavaa kuinka i+m Naturkosmetikin tuotteista oikeasti tuntee ja huomaa, että ne on suunniteltu juurikin rasvoittumisesta kärsivälle iholle.


Kaikki Phyto Balance -sarjan tuotteet tulevat pumpuilla varustettuina, josta annan isot pisteet. Lisäksi olen muutenkin tykästynyt  i+m Naturkosmetikin tuotteiden moderniin ulkoasuun, joka sopii hyvin berliiniläiselle merkille.

i+m Naturkosmetik Phyto Balance -sarjan tuotteita voi ostaa Luoto.life -nettikaupasta. En hyödy linkin käytöstä.

Phyto Balance Cleansing Gel 13,55 €
Phyto Balance Facial Toner 12,45 €
Phyto Balance Fluid Equalize 19,25 €
Phyto Balance Balancing Creme 20,30 €PS. Tunnistatko mitä kukkia kuvissa on? Vastaus on ruohosipulin kukka, joka on todella kaunis!

Tuotteet on saatu testiin.

6 kommenttia:

 1. Onpa kivan tuntuinen uusi merkki (ainakin minulle uusi;))
  Täytyypä tutkia kuivan ihon tuotteita tarkemmin. Hintatasokin just passeli mulle. Ulkoasu on kivan värikäs, mutta simppeli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäänkin etenkin tämän sarjan tummansinisestä väristä, joka jo antaa heti viitteitä kuinka raikasta sisältö onkaan :)

   Poista
 2. Mulle tää brändi on täysin uppo-outo, vaikka parista blogista olen sitä bongaillutkin. Ruohosipulin kukista tulee aina kotikoti mieleen, joten tuttu oli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ollut aiemmin nähnyt ruohosipulin kukkia, koska yleensä ruohosipulin varret on popsittu parempiin suihin ennen kukkimista :)

   Poista
 3. Tuo on muuten ihan totta että luonnonkosme tuntuu useimmiten olevan suunnattu kuivalle iholle O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän olen huomannut, ja onhan nykyään paljon vaihtoehtoja muillekin ihotyypeille, mutta kuivan ihon hoito tuntuu olevan se suosituin genre :)

   Poista