torstai 20. joulukuuta 2018

Lisää mummon luonnonkosmetiikkaa

Olen jo aiemmin kirjoittanut Oma Gertruden luonnonkosmetiikasta, joita myydään mielikuvalla saksalaisesta isoäidistä, vaikka oikea alkuperä onkin Virossa. Mutta onhan pakkaukset hyvin herttaiset, ja sisältökin on kunnossa. Huomasin ostaneeni taas lisää mummon kosmetiikkaa, joten eiköhän ole paikka uudelle blogipostaukselle :)


Ruusukäsivoide sisältää myös jasmiinia, joten tuoksumaailma on kepeän kukkainen, mutta mukavan makealla tavalla. Voide on kevyehkö, mutta sitä ei tarvitse pursottaa kädelle suurtakaan määrää. Voide kosteuttaa hyvin, mutta jättää imeydyttyään pienen suojakerroksen, jos ihotuntumaa voisi näin kuvata.


Hiusnaamio meinasi jäädä hyllyyn kunnes luin, että siinä on oliivin lisäksi viinirypäleitä. Muistan kerran käyttäneeni jotain oliviihiusnaamiota, mutta sen käyttö jäi kesken tuoksun takia. Oliivi ei siis todellakaan ole tuoksusuosikeissani ykkösenä :D. Makea ja mehukas viinirypäle on onneksi päällimmäisenä tuoksuna tässä rypäle-oliivihiusnaamiossa.

Hiuksissa naamio toimii perushoitoaineen tasolla. Se ei ole tehokkain naamio edes pidemmällä vaikutusajalla, mutta jos hakee kevyttä ja raikasta hoitoainetta, niin tämä toimii. Käytän Oma Gertudea usein hoitavamman shampoon kanssa, jolloin en kaipaakaan enää hurjaa kosteutusta hiuksiin. 
Ensimmäinen kosketukseni Oma Gertuden vartalovoiteisiin ei ollut miellyttävä, kuten täältä voi lukea. Seetripuun tuoksuinen voide oli vähän liian jännittävä yhdistelmä mäntyä ja jotain kemiallista öljyä, mutta tyrni-aprikoosivartalovoide on onneksi jotain muuta. Tuoksu on luonnollinen sekoitus kevyttä makeutta ja tyrnin happamuutta. Koostumus on notkean pehmeä, jopa hiukan kevyt ja helposti imeytyvä. Kosteuttavuutta saa kuitenkin hyvin kuivalla iholle.
Oma Gertruden luonnonkosmetiikkatuotteita myyvät ainakin Prismat ja nettikaupoista House Of Organicin valikoimat ovat mainiot. Prismassa kävivoide oli noin 2 € ja vartalovoide sekä hiusnaamio 2,5-3 €.


7 kommenttia:

 1. Mummon tuotteisiin en ole vielä ehtinyt perehtyä olleenkaan. Voisin aloittaa tutustumisen vaikka käsivoiteista, kun niitä mulla kuluu eniten. Hintataso on kyllä aivan loistavan alhainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta on tosiaan hyvin edullinen, ja mukava että luonnonkosmetiikkaa saa tähän hintaan :=)

   Poista
 2. Ompas hauskan näköisiä purkkeja :) En ollut aiemmin näistä edes kuullut. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa Prismassa käydessä vaikka vilkaista, jos näitä näkyisi. Hyvää joulun odotusta myös :)

   Poista
 3. Kuulostaa todella hyviltä :) Ja tohon hintaan vielä, noihan on lähestulkoon ilmaisia! Tota hiusnaamiota voisin ainakin testata, hyville naamioille on aina tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiusnaamio oli näistä mun vähiten suosikki, koska kaipaan enemmän kosteuttavuutta, mutta tosiaan hoitavamman shampoon kanssa se sopii :)

   Poista
 4. Edullisia kyllä mutta mulle tyrni-aprikoosivartalovoide oli tosi pettymys.Voide ei meinannut imeytyä ihoon ei sitten millään. Pitäää ehkä antaa sarjan jollekin toiselle tuotteelle mahdollisuus;)

  VastaaPoista