keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Laponie of Scandinavia - ei mitään turhaa

Laponie of Scandinavia on merkki, josta voisin kiinnostua pelkän ulkoasun takia. Pahvipakkaukset henkivät tyylikästä elettömyyttä, joka viestii mitä tuubien sisällä luuraa. Merkin ideologia perustuu yksinkertaisuuteen, joka näkyy tuotteiden lyhyinä INCI-listoina, jotka eivät sisällä mitään turhaa. Ja kuinka mahtavia ovat tuotteiden nimet! Milk Cleanser, Gel Cleanser, Face Crem... Ihanan lyhyitä nimiä ilman kikkailua. Laponie of Scandinavia on suomalaista luonnonkosmetiikkaa, vaikka tosin muutamat tuotteet kuten kasvosuihke on valmistettu Ruotsissa.


Puhdistusmaidot ovat hellävarainen tapa pestä iho. Laponie of Scandinavian Milk Cleanser on miellyttävän kermainen iholla olematta kuitenkaan paksu ja se leviää riittoisasti kasvoille. Tuote ei kuivata kasvoja lainkaan, vaan iholla jää hoidettu tunne. Paksua meikkiä se ei poista ainakaan yhdellä pesukerralla, mutta ohuempi meikki lähtee hyvin irti. Tuote sisältää esimerkiksi ravitsevaa rypsiöljyä ja hoitavaa xylitolia.




Gel Cleanser on puhdistusmaitoa tehokkaampi pesemään meikin pois, mutta taaskaan ei tarvitse pelätä että ihoa kiristäisi. Geeli on melko ohutta, joten se levittyy iholle hyvin eikä suurta määrää tuotetta tarvitse kerralla. Puhdistumaito ja -geeli sopivat hyvin yhteen, jos haluaa tehdä kaksoispuhdistuksen. Ensin puhdistumaito sulattaa meikkiä ja lopuksi geeli viimeistelee sekä syväpuhdistaa ihon puhtaaksi.


Toner Spray kasvosuihke tulee nätissä tummassa lasipullossa, joka on pienehkön koonsa vuoksi erittäin käteen sopiva. Kasvovesi toimii ihoa rauhoittavasti ja hoitavasti, vaikkapa meikinpesun jälkeen tai jos haluaa kesken päivän freesata ihoaan. Itse tykkään käyttää suihketta heti pesun jälkeen, jotta iho olisi kostea kun levitän sen päälle seerumit ja voiteet. Tuotetta kannattaa suihkauttaa hiukkasen kauempaa kuin ihan kasvojen edessä. Suihke tulee muuten helposti liikaa yhteen kohtaan. Kasvovesi sisältää mm. ectoin-aminohappojohdannaista, rakkolevää ja lakrisijuurta.




Laponie of Scandinavian tuotteet eivät muuten juuri tuoksu, tai ainakin tuoksuja voi kuvailla hyvin neutraaleiksi. Face Cream kasvovoiteen tuoksu tuo mieleen kevyesti kauran, jota voiteesta löytyykin rypsiöljyn ja esimerkiksi unikonsiemenöljyn lisäksi. Tuote on miellyttävä sekoitus voidetta ja geeliä, joten se sopii monelle ihotyypille. Face Cream voikin yllättää keveydellään, kun siihen saa sormituntuman. Kasvoille se kuitenkin antaa hoitavuutta ja pehmeyttä, joten ohuempaa koostumusta ei kannata heti tuomita. 

Rasvainen ja sekaiho voisi käyttää tätä aamuin illoin, koska tuote ei tosiaan ole liian raskas meikinkään alle. Kuivemmille ihoille kasvovoide voi olla liian kevyt yökäyttöön, vaikka toki sitäkin voi kokeilla ja lisätä iholle Laponien mainiota kasvoöljyä. Kirjoitin kasvoöljystä ja monitoimibalsamista täällä.




Laponie of Scandinaviaa voi ostaa merkin omasta nettikaupasta (en hyödy linkin klikkaamisesta) tai vaikkapa Ruohonjuuresta. Laponien nettikaupassa ei tule postikuluja Suomen, Ruotsin ja Tanskan tilauksiin, joka on aika hyvä diili. 

Tuotteiden hinnat: Milk Cleanser 18 €, Gel Cleanser 18 €, Toner Spray 28 € ja Face Cream 32 €.


Tuotteet on saatu testiin.

7 kommenttia:

  1. Laponien tuotteet on ihan mahtavia! Niitä voisin kehua vaikka kuinka :) Molemmat putsarit on myös aivan loistavia ja ne ei kyllä kuivata yhtään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suosittelisin näitä etenkin ihmisille, jotka arvostavat yksinkertaisuutta, olematonta tuoksua ja hellävaraisuutta iholle, joten olen samaa mieltä :)

      Poista
  2. Laponie on tosi hyvä sarja, suihkin juuri kasvoveden loppuun - se on ihana kesäiholla. :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on kyllä erittäin kiinnostava sarja :) Itselläni on nyt käytössä tuo geeliputsari, mihin olen tykästynyt todella kovasti.

    VastaaPoista
  4. Ompas kauniit pakkaukset ja ihanan lyhyitä noi nimet!

    VastaaPoista
  5. Tätä sarjaa on kehuttu älyttömästi ja edelleenkään en ole testannut mitään:o Kiinnostaa kyllä todella paljon!

    VastaaPoista