sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Vähäsokerisia herkkuja - Foodin Herkutella suklaalevite ja Good Good hillot

 Teksti sisältää mainoslinkkejä.

 

Tykkään syödä herkkuja, mutta koetan kiinnittää huomiota arkisyömisten terveellisyyteen. Tilasin muutamia vähäsokerisia herkkuja, joita voisin käyttää makean himoon.

Foodin Luomu Herkutella Hasselpähkinä Raakasuklaalevite* on sokeroimaton tuote, ja sopii vaikka ketogeeniseen ruokavalioon. Tai minulle, joka haluaa vähentää sokerin määrää ruokavaliossa. Suola on toinen, jota kyttään aina pakkauksista. On muuten hankala löytää vaikka vähäsuolaista leipää. Minusta jo yli 1 g / 100 g on liikaa suolaa ruokatuotteissa.

Mutta nyt takaisin kuitenkin Foodinin herkkuun. Tässä sokeri on luontaista, ei siis lisättyä. Sokeria on vain 3,17 g / 100 g.  Aika hyvä määrä suklaalevitteelle!


 
Maku ei ole tietenkään nutellamaista sokeripommia (josta en muuten edes tykkää), vaikkei tämän tuotteen ostaja sellaista ehkä odotakaan. Jos olet koskaan maistanut raakasuklaata, niin tästä tunnistaa raakasuklaamaisen maun. Itse kuvailisin raakasuklaata vähän viileäksi, jos siinä on mitään järkeä :D.Suklainen maku, mutta hillitympänä. Foodin Herkutella on enemmän aikuiseen makuun, jos ylimakeat suklaalevitteet eivät maistu.




Muutamalla lusikallisella Foodin Herkutellaa saa kuitenkin makeanhimonsa täytettyä. Olen syönyt suklaalevitettä etenkin pähkinöiden kanssa. Kourallinen pähkinöitä ja 3-4 teelusikallista suklaalevitettä menee jo pikku välipalasta. Tai terveellisestä herkkuhetkestä, joka täyttää vatsan aika hyvin. Pähkinät ovatkin mainio mahantäyttäjä kiireessä. Minulla on keittiön pöydällä aina pari pähkinäpussia, joista nappaan kiireessä vähän välipalaa, jos en pääse heti muuta syömään. Paahdetut pähkinät ovat suosikkejani, ja tietenkin siis sellaiset pähkinät, joihin ei ole lisätty suolaa.

Foodin Herkutellan lisäksi tilasin Good Good hilloja* mansikan ja vadelman maussa. Myynnissä on myös mustikkahillo, ja jotkut kaupat myyvät myös aprikoosiversiota. Good Good hillot ovat ketoruokavalioon sopivia, vähäsokerisia ja vähäkalorisia. Hilloissa on luonnollista sokeria, ja makeutus on hoidettu stevialla sekä erytritolilla.


Käytän hilloja puurossa tuomassa pientä makeutta. Tavallisissa hilloissa on sokeria hurjasti, yleensä jopa 40-50 g per satagrammaa. Ei siis paras valinta päivittäiseen käyttöön. Good Good hillot ovat oikeasti makean makuisia alhaisesta luonnollisen sokerin määrästä huolimatta. Mansikka- ja vadelmahillossa on sokeria noin 4 g, mustikassa 6 g.

Tykkään enemmän Good Good mansikkahillosta, jossa on kokonaisia pieniä mansikoita mukana ja maku aika lailla "tavalliseen" verrattava. Vadelmahillossa on kevyesti pientä happamuutta ja siemeniä, kuten ollakin pitää. Se on hyvää näin vähäsokeriseksi, mutta mansikka on enemmän makuuni. Mustikkaversiota en ole testannut, mutta ehkä seuraavaksi.

 

Syön aika paljon puuroja niiden kuitupitoisuuden takia. Kuidut ovat hyviä vatsalle, ja syömässäni Myllärin puurossa onkin 18 g / 100 g kuitua. Monia tuotteita mainostetaan kuiturikkaina, mutta kannattaa aina katsoa paljonko kuitua on. Lisään puuroon muutaman teelusikallisen Good Good hilloa ja pari ruokalusikallista kreikkalaista jogurttia. Yksinään puuro ei menisi alas, vaan kaipaan siihen vähän lisukkeita.

Tämän lukemalla voisi luulla, että söisin erityisen terveellisesti. No yritän ainakin juuri vähentää suolaa ja sokeria, mutta auta armias kun lauantai-ilta koittaa. Makaan sohvalla karkkipussien keskellä ja katson Sohvaperunoita :D.
 
Tilasin molemmat tuotteet Hyvinvoinnin verkkokaupasta. Foodin Herkutella Hasselpähkinä Raakasuklaalevite* maksaa 8,95 € (juuri nyt -15 % alessa) ja Good Good mansikka-, vadelma- ja mustikkahillo* 4,50 €.
 
 
 
*mainoslinkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti