torstai 10. maaliskuuta 2022

Detria Arbutin - kotimaista ihonhoitoa Lapin antimista

Yhteistyössä Arbutin ja Olo-apteekki

Tuotteet on saatu testiin

*mainoslinkki


Detria Arbutin on suomalainen ihonhoitosarja, jonka tuotteissa käytetään pohjoisen luonnon antimia. Merkki ei silti ole luonnonkosmetiikkaa, vaikka tuotteet suurimmaksi osaksi pohjautuvat luonnon tehoaineksiin.

Arbutin ei ollut minulle merkkinä hurjan tuttu, joten innolla hyppäsin tuotteita kokeilemaan. Sain testiin kolme tuotetta, jotka sopivat kaikille kosteutta kaipaaville ihotyypeille.


Kasvojen puhdistus on hyvä viimeistellä kasvovedellä, jotta saadaan iho valmiiksi seuraaville hoitotuotteille. Detria Arbutin Kasvovesi* on 98 % luonnollinen. Mukana on esimerkiksi koivunmahlaa sekä erilaisia kukka- ja kasviuutteita. Nämä huomaa myös tuoksussa.

Käytän kasvoveden aina käsieni kautta, koska miksi tuhlata vanulappuja. Käsin käytettynä Detria Arbutin Kasvovesi lämmitetään käsissä, eli kämmeniä hierotaan yhteen. Näin kasvovesi vaahtoutuu, ja on entistä helpompi levittää iholle. 

Kasvovesi tuntuu ravitsevalta ja kosteuttavalta. Sen pehmentävä vaikutus on hyvä pohja iholle ennen kuin siirtyy voiteen levittämiseen. Tässä tuntuu, että sisältö on oikeasti hoitavaa ja hyviin luonnollisiin raaka-aineisiin pohjautuva.


Detria Arbutin Kirkastava kasvovoide 24h* on uutuus iholle, joka kaipaa antioksidanttista ja ikääntymisen merkkeihin tepsivää voidetta. Aiemmin välttelin vähän tälläisiä anti-age-voiteita liian paksuina tai raskaina, mutta tämä ei ole sellainen.

Kasvovoide on itseasiassa mukavan kevyttä, mutta silti raikkaan hoitavaa. Tuotetta voi käyttää tarpeen mukaan yö- tai päivävoiteena. Kasvovoide imeytyy tehokkaasti ihoon jättäen pehmeän pinnan, joten uskon tämän sopivan monelle ihotyypille päiväkäyttöön. Yövoiteeksikin tässä on silti tarpeeksi tehoja, ja jota voi tehostaa seuraavaksi esiteltävällä seerumilla.

Kasvovoiteen tuoksu on neutraali, ja siinä tuoksuu käytetyt luonnolliset raaka-aineet.

Kokonaisuudessaan täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt Detria Arbutin kasvovoiteesta. Käytän nykyään lähinnä vain luonnonkosmetiikan voiteita, jollaiselta tämäkin tuntuu ja onhan inci-listassakin runsaasti esimerkiksi luonnollisia öljyjä.


Detria Arbutin Vitamiiniseerumi* on öljypohjainen tuote, joten olen käyttänyt sitä kasvovoiteen jälkeen. Seerumi sisältää muun muassa  A-, B-, C- ja E-vitamiineja, ja useita eri öljyjä. Nämä auttavat ihon värin tasoittamiseen, kirkastamiseen sekä toimivat ihoa rauhoittavasti.

Kuten kasvovesi ja kasvovoide, niin myös seerumin luvataan toimivan eri iholaaduille. Esimerkiksi jojobaöljyn ansiosta seerumi sopii myös rasvoittuvan ihon hoitoon. Seerumi ei jääkään iholle liian kauaksi aikaa pyörimään, vaan sujahtaa ihon tarpeeksi nopeasti. Toki öljyt voivat jättää pienen kiillon iholle, mutta Vitamiiniseerumi on selvästi käyttömukavuudeltaan miellyttävästä päästä.

Iho tuntuu seerumin avulla pehmeältä ja kosteutetulta. Vitamiiniseerumi oli tästä kolmista eniten mieleeni, vaikka pidin kaikista tuotteista kokonaisuudessaan. Nykyään käytän vähän harvemmin enää seerumeita, koska ihonhoitoni koostuu kasvovedestä, kasvovoiteesta ja öljyistä. Öljypohjaisena seerumina tämä  pääsee minulla ehdottomasti käyttöön, koska öljyt ovat vaan parasta iholle.


Minulla jäi Detria Arbutin tuotteista hyvä vaikutelma, ja fiilis, että voisin tutustua lisää merkin tuotteisiin. Olen törmännyt merkin tuotteisiin melko vähän esimerkiksi somessa ja blogeissa, mutta tälle kotimaiselle merkille on kiva antaa lisänäkyvyyttä.

Detria Arbutin tuotteita voi ostaa Olo-apteekista*

*mainoslinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti