lauantai 18. kesäkuuta 2016

Karvat pois ja hellää hoivaa

Kesä on aktiivista karvojen poistamisen aikaa. Paljasta ihoa näkyy enemmän, ja minullakin heräsi kiinnostus kokeilla jotain muuta kuin sitä perinteistä höylää. Kylmävaha kuulosti mukavan helppokäyttöiseltä, joten Acorellen luonnolliset liuskat pääsivät testiin.


Pakkauksessa tulee 20 kylmävahaliuskaa, manteliöljy jälkihoitoon (kooltaan 4,8 ml) ja ohjelappu. Liuskoja voi käyttää koko vartalolle, niin kainaloihin, bikinirajaan kuin kasvoihinkin. Pituudeltaan noin 17 senttiä pitkä liuska sopii kooltaan etenkin sääriin, joihin käytin näitä eniten. Kylmävahaliuskaa lämmitetään käsissä hieromalla, jonka jälkeen se asetetaan kuivalle iholle ja vedetään karvankasvun suuntaisesti. Ihoa voi myös pingottaa ennen nopeaa vetäisyä, jolloin saa parhaimman lopputuloksen.

Kasvattelin karvojani pari viikkoa, jotta ne tarraisivat mahdollisimman hyvin kiinni vahaan. Ihan sänkeä ei kannata lähteä poistamaan, joten kylmävaha yllätti positiivisesti kuinka se poisti karvani. Yhdellä vedolla sain muutamaa yksittäistä karvaa lukuunottamatta kaikki irti. Todella hyvä suoritus! Uskallan siis suositella vahaa sen tehokkuuden takia, myös vahvemmillekin karvoille. Sänkeä alkoi tulla noin 2 viikon jälkeen, mutta mitä useammin vahaa, niin sitä hitaammin karvat alkavat kasvaa takaisin.

Vahaamisen jälkeen sääriin tuli vain väliaikaista punoitusta, joka katosi melko nopeasti. Mutta bikinirajalla iho punoitti pari päivää. Onneksi pakkauksen mukana tulee pikkupullo manteliöljyä, koska kuten kohta selviää, niin öljyt ovat mielestäni aivan parhaita rauhoittamaan ihoa.


Acorellen luonnollinen SOS Oil on tarkoitettu hoitotuotteeksi karvojenpoiston jälkeen, mutta toki tätä voi käyttää muutenkin ihonhoitoon. Punaiset näpyt ovat varmasti monelle tuttu ongelma, joka usein johtuu ihon kuivumisesta. Kosteutus onkin todella tärkeää karvojen pois napsimisen jälkeen. Kasvoille ja vartalolle sopiva öljy rauhoittaa ja ravitsee ihoa, sekä vähentää ihon ärsytystä. Olen jo pitkään käyttänyt öljyjä sheivaamisen jälkeen, joten jos näppyjä tulee, niin kannattaa huolehtia ihon kosteutuksesta. Koostumukseltaan öljy tuntui aika "kuivalta", joten se myös imeytyi hyvin ihoon.


Olen melko kipuherkkä, koska en esimerkiksi kestä epilaattorin kipua. Mutta vahaus ei tunnu mielestä niin pahalta. Liuskan vetäisy tuntuu vain hetken, mutta epilaattorissa on pahinta se jatkuva nipistely. Höylä on edelleen se ykköstapani poistaa karvat, mutta ehkäpä pitäisi siirtyä enemmän vahaamiseen, koska sääret pysyvät sileämpinä paljon pidempään.

Acorellen kylmävahaliuskat vartalolle maksavat esimerkiksi Biodellyssä 11,90 (linkit eivät ole mainoslinkkejä). Opin muuten, että Acorellen kylmävahaliuskat ovat markkinoiden ensimmäiset täysin luonnolliset, ekosertifikoidut ja hypollergeeniset liuskat karvanpoistoon. SOS öljy kustantaa 16,80 euroa Greenlips-nettikaupassa. Jostain syystä tätä öljyä ei löytynyt oikein mistään nettikaupasta ja Greenlipsissä pakkauskin on erilainen (ehkä uudistunut?).


PS. Oletko osallistunut arvontaan? Klik tänne :)

Tuotteet on saatu testiin.


10 kommenttia:

  1. Mulla on noita ihan samoja liuskoja, ja olen kyllä ollut todella tyytyväinen! Kainalot vielä joudun sheivaamaan, kun yksin ei saa ihoa kiristettyä niin, että laput toimisi silläkin alueella. Tuo pakkauksen mukana tuleva öljy on kyllä kätevä. :) Seuraavaksi pitäisikin kokeilla sokerointia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en odottanut liuskojen olevan näin tehokkaita. Luulin, että karvat repeäisi vain poikki, mutta nämä olivat tosi hyviä. Olen joskus itse keitellyt sokerointiseoksen, mutta kaupan versioita en ole testannut :)

      Poista
  2. Au au auuuu! En jotenki yhtää lämpeme tälläsille,tuntuu et ne karvatupet on sielussa asti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää vain äkkiä vetää liuska irti, niin kipu on ohimenevää. Täytyy silti myöntää, että eka vetäisy hieman pelotti, mutta lopputulos on sen arvoinen :)

      Poista
  3. Nää kuulostaa oikeasti toimivilta ja näyttää. ;) Ei mikään itsestään selvyys kylmävahaliuskojen kohdalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat ekat kylmävahaliuskat mitä testasin, ja hyväksi osoittautuivat, kun toimivat minunkin jaloissa :D

      Poista
  4. On muuten ollut Acorellen karvavaha tai miksi kutsutaan, mutta en vaan uskaltanut käyttää. Höylällä mennään, voi miksi sitä pitääkin olla niin karvainen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kyllä mahtavaa, jos ei olisi niin karvaiset jalat, mutta onneksi löytyi näin hyvä luonnollinen vaha :)

      Poista
  5. Harmi, kun itselläni eivät vahaliuskat/vahat ole lukuisista kokeiluista huolimatta toimineet, sillä olisi kiva saada sääret pysymään sileinä ja karvattomina hieman kauemmin kuin sheivauksella. Vika taitaa toki olla enimmäkseen käyttäjän tekniikassa :D Ja sitten pitäisi myös kasvattaa ne ihokarvat tiettyyn mittaan (jotta poistaminen onnistuisi), mikä ei ainakaan kesällä oikein houkuttele.

    Nämä kyllä näyttävät tehokkailta ja toimivilta irronneen karvamäärän perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytin ekaa kertaa kylmävahaa, joten pärjäsin hyvin ihan käyttöohjeiden lukemisella, joten tekniikka ei ole vaikea. Ja toki karvoja kannattaa kasvattaa, eikä se ole nyt ongelma, kun ulkona on kylmä :D

      Poista