maanantai 15. elokuuta 2016

Tonnilla kosmetiikkaa

Kävin kesälomalla viikon Tukholmassa sekä Prahassa. Ostokset jäivät aika pieniksi, koska nykyään en oikein viihdy kaupoissa kierrellessä (liekkö vanhuus tullut...). Tukholmasta en ostanut kuin Ritualsin suihkuöljyn, mutta Prahassa tuli sentään pikkuisen shoppailtua DM-nimisessä kaupassa, joka on suosikkini aina ulkomailla käydessä. 


Tukholmassa sekä Prahassa on Sephora, mutta kävin vain Prahassa pyörähtämässä tässä legendaarisessa meikkikaupassa. En vain tiennyt mitä ostaa, joten sieltä en hankkinut mitään. Taisi iskea runsauden pula siinä kaikessa kosmetiikan määrässä :D


Mutta miksi DM on suosikkini? Sieltä saa esimerkiksi Alverde-luonnonkosmetiikkaa ja ne hinnat! Tuotteet maksavat noin 3-5 euroa. Aivan huikean halpaa! Alverden valikoimissa on meikkejä, ihon-, vartalon- ja hiustenhoitotuotteita. Otin kaupassa korin käteeni ja lappasin sinne tavaraa. Mutta silti summa oli kassalla vain reilut 1000 tshekin korunaa, eli noin 40 €. Jälkeenpäin mietin, että olisiko pitänyt ostaa enemmänkin, kun hinnat olivat näin halvat, mutta ensi kerralla sitten taas.

Alverde on DM:n oma merkki, kuten myös Balea, jota ostin muutaman tuotteen verran. Paikallista väriä toi tshekkiläinen Dermacol, jolta ostin suihkugeelin ja käsivoiteen. Voin tehdä ostamistani tuotteista vielä pikaiset arvostelut kunhan niitä testailen.


Ja mitä jäi itse Prahasta mieleen? Upeat maisemat, viehättävät sivukujat ja maaston korkeusvaihtelut. Olin kuullut etukäteen useita "varoituksia" kuinka kaupungissa on kauheat turistiruuhkat. Kävelin kuitenkin esimerkiksi Kaarlensillalla ihan mukavan rauhallisesti keskellä iltapäivää, joten mielestäni ihmismassojen määrä oli vähän liioiteltua. Toki turisteja oli paljon, mutta missäpä ei olisi keskikesällä?

Yllätyin myös miten Prahassa puhuttiin hyvää englantia. Toki suositussa turistikaupungissa voikin odottaa näin hyvää englantia, mutta esim. Saksassa olen tottunut aika heikkoon englantiin, mutta onneksi ymmärrän saksaa jonkun verran. Tukholmassa taas törmäsin aika usein siihen, että minä puhuin englantia ja myyjä puhui ruotsia. Pysyin englannissa puolihuvikseni, koska toisaalta ymmärsin mitä minulle puhutaan, mutta en osannut vastata ruotsiksi :D


Prahan maisemat, vau! Yläkuvasta tuli maisema, jota muistelen varmasti aina, kun mietin Prahaa. Vähän noloa myöntää, mutta tuota kuvaa ei ole otettu mistään paikallisesta kahvilasta, vaan ehkä joidenkin mielestä ylihintaisesta Starbucksista. Mutta näiden maisemien takia kävimme tuolla kolme kertaa :D. Kahvilalla on jopa oma sivu Tripadvisorissa. Kuva on otettu kahvilan parhaalta sisällä olevasta pöydästä, ja toki ulkonakin on upeat terassinäkymät, mutta helteellä oli virkistävää istua varjossa. 

Kävitkö kesällä lomamatkalla? :)

26 kommenttia:

  1. Me tehtiin 9. luokalla luokkaretki Prahaan, ja olen kyllä sen jälkeen miettinyt, että pitäisi lähteä uudestaan. Edulliset shoppailumahdollisuudet ja hienot rakennukset jäivät mieleen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syöminen on ainakin superhalpaa, kuten myös nämä minun kosmetiikkaostokset. Mutta muuten kyllä yllätyin miten hinnat tuntuivat olevan suomitasolla, esim. kun katselin merkkituotteita. Tosin aika vähälle jäi kaupassa kiertelyt, joten ehkä en saanut täyttä kuvaa hintatasosta :)

      Poista
  2. Eipä tullut kesällä käytyä varsinaisella lomamatkalla. Kotimaassa lyhyet pyrähdykset Jyväskylään ja Uuteenkaupunkiin, pikavisiitti Tallinnaan ja muu aika kotona. Siinäpä se.

    Ostin Alverden kasvovoiteita parisen vuotta sitten Rossmannilta Puolan reissulla. Niissä oli aika voimakas alkoholin tuoksu, ettei oikein innostanut. Oliko sinun ostoksissasi sellaisia? Muut tuotteet olivat hyviä. Ei valittamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisin matkailla enemmän Suomessa, koska täälläkin on huikeita paikkoja, joita ei ehkä tarpeeksi arvosteta. Ja Tallinnan luonnonkosmetiikkakin kiinnostaisi kovasti. Alkoholi on tosiaan aika korkealla näiden voiteiden inci-listassa, mutta onneksi nämä eivät haise eikä ihoni tykkää pahaa :)

      Poista
  3. Heh, mulla kävi vähän samoin Prahan Sephorassa, liikaa valikoimaa ja en jaksanut miettiä mitä haluaisin. :D

    Ja tosi hieno kuva, oletan että kyseessä on juurikin linnan lähellä oleva Starbucks. Itsehän käytän rehdisti matkoilla Starbucksin palveluita ellen saa muualta soijakahvejani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon maiseman takia voisin maksaa vaikka kympin kahvista, vaikka hieman huvittikin, että tämä oli melkoinen turistipaikka. Ja täynnä japanilaisia :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Ei voinut valittaa :). Aivan yllätyin, että mitkä maisemat ikkunasta kantautui ympäri kaupungin.

      Poista
  5. Ihanan värikkäitä pakkauksia! Dermacolia ostin MyLook -verkkokaupasta, se oli ainoa tuttu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin bongasin merkin tuolta ja siksi hoksasinkin ostaa pari juttua Tshekistä. Päärynäsuihkugeeli ei tosin ollut kovin hyvä tuoksultaan :D

      Poista
  6. Ai miten ihanilta noi ostokset näyttävät! Innolla odotten tuotearvosteluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin voinut ostaa enemmänkin, koska hintataso oli niin matala, ettei tarvinnut paljoa hintalappua tuijottaa :)

      Poista
  7. Kerro ehdottomasti kokemuksia näistä tuotteista!

    VastaaPoista
  8. Prahassa minäki haluaisin käydä! Ehkä joku päivä... Minä en oo kesällä käyny missään. Nauttinu vaan kotona öllöttelystä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ollut Prahasta juuri mitään käsitystä, mutta kaupunki oli superkaunis ja sopii vaikka lyhyemmälle lomalle, koska nähtävyydet ovat aika kompaktisti :)

      Poista
  9. Sun reissu on kuulostanut kivalta! Mun kesäloma alkaa viikonloppuna ja lähdemmekin heti ihan täällä Suomessa reissuun :) Lähes koko loma meneekin reissun päällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla meni kuukauden lomasta viikko Suomessa, viikko ulkomailla, Suomessa ja taas viikko ulkomailla. Ihan täydellinen yhdistelmä reissaamista ja kotona olemista. Hyvää lomaa :)

      Poista
  10. Onpa sinulla käynyt sitten mieletön tuuri Kaarlensillan kanssa! :O Siellä on aina ihan tungokseen asti väkeä; halusin saada kuvia sillasta ihan yksinään, joten yhtenä tammikuisena aamuna heräsin niin, että olin viideltä paikalla ja silloinkin siellä oli ihmisiä! Tosin minä onnistuin kerran viettämään juutalaisella hautausmaalla puoli tuntia ihan yksinäni, vaikka sekin on yleensä täynnä turisteja. Kai se on tuurista kiinni. :) Ja se oli vielä joko syyskuuta tai lokakuuta, jolloin turisteja oli edelleen ihan älyttömästi, toisin kuin tammikuussa.

    Hyvää englantia puhutaan muuten vain turistialueilla, suureksi yllätyksekseni edes yliopistossa ei oikein puhuttu englantia!

    Minulta meni Prahan kosmetiikka-anti ihan ohi, en koskaan edes ajatellut asiaa... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki Kaarlensillalla oli silloinkin runsaasti porukkaa, kun minä siellä olin, mutta oletin jotain massatungosta, jossa ei mahdu liikkumaan. Moni just sanoi, että varhain aamulla silta olisi upea aamusumussa, mutta ei päiväaikaan mahdoton ruuhka ollut, mutta hienoja kuvia saisi varmasti aamuyön tunteina :)

      Se on varmasti totta, että keskustan kaupoissa puhutaan hyvää englantia verrattuna jo vaikka lähiön puoteihin. Mutta oletin, että dubbauksen ym. muun takia englanti taipuisi heikommin :)

      Poista
  11. En ole käynyt tänä kesänä matkalla, mutta pieni Tukholman reissu olisi syksymmällä tiedossa. En malta odottaa Sephoraa :D Ihanan näköistä Prahassa, siellä halan ehdottomasti käydä joskus! Ja nuo kosmetiikkapakkaukset ovat ihanan pirteitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei tullut yhtään perehdyttyä mikä voisi minua kiinnostaa, joten eka kerta Sephorassa meni vain ällistelyn piikkiin :). Praha on todella kaunis kaupunki, jossa voisin tulevaisuudessakin käydä.

      Poista
  12. Kiinnostavan näköistä kosmetiikkaa! Itsekin tuli tehtyä tänään tuhoja Tallinnassa :D Mulla alkoi kesäloma viime viikolla ja ylihuomenna lähdetään roadtripille, en malta oottaa! :) Vielä kaksi viikkoa lomaa jäljellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muut käy Sephorassa ja mä käyn DM/Rossmann/Muller-kaupoissa ja haltioidun halvasta luonnonkosmetiikasta :D. Kuulostaa mahtavalta, että loma alkaa vasta nyt. Mukavia reissuja :)

      Poista
  13. Prahassa on ihanan näköistä <3 Kävin siellä itse noin 10v sitten, joten paikat varmasti muuttuneet :) Pitää käydä taas joskus!

    http://lauraheinikki.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ollut kameraa mukana, joten blogiin päätyi nyt vain yksi kännykän instakuva, mutta upeita maisemia kyllä riittää :). Praha on todella kaunis kaupunki, jossa varmasti kannattaa käydä etenkin, jos on 10 vuotta viime kerrasta vierähtänyt.

      Poista