sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

-417 & Kuolleenmeren kosmetiikkaa

Sain testiin -417 -merkin kosmetiikkaa, joka on minulle nimenä tuttu, mutta tuotteet olivat täysin uusia kokemuksia. Luku -417 on Kuolleenmeren korkeusero merenpinnasta, joka tarkoittaa sen olevan maanpinnan matalin paikka. Kuollutmeri on erittäin suolapitoinen, joten -417-kosmetiikkatuotteissa hyödynnetään Kuolleenmeren mineraaleja.


Ohut silmänympärysiho on alue, jossa ikääntymisen merkit alkavat näkyä helposti. Ennaltaehkäisy on tärkeintä ihonhoidossa, joten tartuin innolla silmänympäryksille tarkoitettuun seerumiin. Time-Control Recovery Peptide Eye Serum on korkean mineraalipitoinen seerumi etenkin kuivalle ja ikääntyvälle silmänympärysiholle. 

Ylellisessä pakkauksessa tuleva seerumi on kirkas ja geelimäisen paksuhko, joten se ei imeydy ihoon aivan välittömästi. Geelikoostumukset ovat usein aika kevyen raikkaita, ja tässäkin virkistävän vaikutuksen tuntee, mutta huomaa myös seerumin hoitavuuden. Silmänympärysseerumi kosteuttaa riittävästi yksinään käytettynä, mutta kuivaihoisempi voi tarvittaessa laittaa seerumin päälle voidetta. Tämä voi olla hyvä etenkin aikuiselle iholle, joka haluaa pitää tarkkaa huolta silmänympärysihosta.


Kesäisen turkoosiin tuubiin pakattu Cleansing Gel on puhdistusgeeli kasvoille, jonka sanotaan toimivan kaikilla ihotyypeillä. Olin pitkään sitä mieltä, että geelipuhdistustuotteet ovat liian peseviä. Mutta viimeisen vuoden aikana olen törmännyt hyviin geelituotteisiin, joihin myös -417 kuuluu. Paksu geelivoide poistaa lian ja meikin tehden kasvoista raikkaan puhtaat, mutta ilman nahkeaa tunnetta. Tuoksu on raikas ja tuo mieleen pienen merihenkisyyden.


Kuolleenmeren suolaan pohjautuva Aromatic Body Peeling on hedelmäisessä Kiwi & Mango tuoksussa. Tuoksu on miellyttävän kevyt ja siinä tunnistaa etenkin kiivin. Vartalokuorinnan päällä on nestettä, joka tulee sekoittaa rakeisen kuorinnan joukkoon. Kaadoin osan nesteestä pois, koska sitä tuntui olevan aika paljon. 

Vartalokuorinnan sanotaan sopivan kaikille, myös kuivalle ja atooppiselle iholle. Koostumus on mukavan rouhea ihoa vasten, joten tällä saa kuolleen ihosolukon pois ilman kuivattamista. Hoitavuudesta vastaa esimerkiksi INCI-listassa toisena oleva manteliöljy. Ihon pintaan jää öljyinen tunne, joten kosteusvoidetta ei tarvita paljoa tai sen voi jopa jättää pois.


Aromaattinen vartalovoi Kiwi & Mango on nimensä mukaisesti hieman paksumpaa ja hoitavampaa voidetta, joka toimii kuivan ihon virkistämisessä. Mintun vihreä voide levittyy vaivatta ja imeytyy nopeasti jättäen ihon hiveltävän pehmeäksi. Kiwi & Mango on tuoksultaan sopivan rauhallinen, eikä tuoksu tartu esimerkiksi vaatteisiin. Tykkään tälläisistä voiteista, joiden tuoksun huomaa käytön aikana ja jotka hälvenee iholta pikkuhiljaa.


Vartalokuorinta ja -voi tulevat reilun kokoisissa pakkauksissa, joista riittää iloa pitkään. Vartalovoi on kooltaan 250 ml ja vartalokuorinta on 450 g.


-417 löytyy esimerkiksi apteekkien valikoimista. Jälleenmyyjiä ei ole vielä päivitetty maahantuojan nettisivuille, mutta toivottavasti ne löytyy täältä pian. Tässä on ainakin yksi nettiapteekki, josta löytyi kaikki esittelemäni tuotteet. Otin sieltä tuotteiden hinnat: Time Control Recovery Peptide Eye Serum 65,90 €, Cleansing Gel 18,60 €, Kiwi & Mango vartalovoi 32,15 € ja vartalokuorinta 35 €.  En hyödy linkkien klikkaamisesta.


Tuotteet on saatu testiin.

10 kommenttia:

 1. Ihanan eleettömät mutta värikkäät pakkaukset näistä. Kiwi-mango yhdistelmänä vaikuttaa ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin etenkin silmänympärysseerumin tyylikkääseen ulkoasuun :)

   Poista
 2. Mä rakastuin täysin tohon Aromatic Body Peeling ja Body Butter kaksikkoon! Noi tuoksuu ihanalle ja molempia on ollut aivan ihana käyttää :) Tosi hyviltä kuulostaa myös noi pari muuta tuotetta, jotka itsellesi sait! Mulle geeliputsarit on oikeastaan kaikki olleet liian tujuja ja juurikin peseviä, mutta tota olisi ihan mielenkiintoista testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sekaiho, joka kuitenkin kuivuu helposti, joten siksi olen ennen vältellyt geeliputsareita. Aiemmat kokemukset ovat olleet liian peseviä, mutta hellävaraisempiakin vaihtoehtoja on olemassa :)

   Poista
 3. Olisikin kiva kokeilla geeliputsaria, joka ei tee ihosta narskuvan puhdasta;) Välttelen yleensä geeliputsareita, mutta välillä olisi kiva käyttää geeliäkin, koska geeli on muutoin mukavan tuntuista. Hyvä tietää, että toisenkinlaisia geeliputsareita löytyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin on vaikea sanoa miten kuiva iho tähän reagoisi, mutta mulla ei ainakaan jäänyt tästä yhtään kiristävä fiilis vaan puhdas ja raikas :)

   Poista
 4. Nuo vartalotuotteet erityisesti kuulostavat houkuttelevilta :)

  VastaaPoista
 5. Joitain näitä ollaan Pinkit korkokengät Maijun kanssa testailtu I Love me messujen yhteydessä ja tykättiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mennyt nämä messuilla ohi, mutta siellä onkin niin paljon nähtävää :D

   Poista