keskiviikko 2. elokuuta 2017

Kuivien hiusten pelastajat

Karite eli sheavoi on minulle teho-ainesosa, johon voi aina luottaa ihon tai hiusten kuivuessa. Kokeilin siis innoissani K Pour Karité luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka perustuvat kariten supervoimiin. Merkki on keskittynyt hiustenhoitotuotteisiin, joilla on Ecocert- ja Cosmebio -sertifikaatit. Eikä minua yllättänyt, että K Pour Karité tulee Ranskasta, kuten niin moni laadukas luonnonkosmetiikkamerkki.


Repairing Conditioner eli korjaava tehohoitoaine näyttää kuin vanukkaalta. Tämä on hoitoaineen ja hiusmaskin yhdistelmä, joten sitä voi käyttää 5-10 minuutin vaikutusajalla. Vaikkei toki mikään estä pidempääkin käyttöä vaikka laittamalla pyyhkeen päähän ja näin lämpö tehostaa vaikutusta. Olen tykännyt käyttää tätä ainakin sen 10 minuuttia, jotta saan tuotteesta kaiken ilon irti.

Naamion sanotaan tekevän kuivista ja kärsineistä hiuksista taas elinvoimaiset. Ja sitä se tekee. Hiukseni näyttävät terveemmiltä ja joustavan eloisilta. Tiedättehän hiusvärien mukana tulevat silikoniset hoitoaineet, jotka pehmittävät suortuvat erittäin siloisiksi. Minusta tässä on samaa tunnetta, mutta ilman silikonia, koska hoito perustuu kaikkiin ihaniin luonnonöljyihin.


K Pour Karitélla on myös Absolu Nectar öljy, koska sehän kuuluu nykyään jokaisen itseään kunnioittavan kosmetiikkamerkin valikoimiin. Mutta mikä tekee tästä erilaisen? Öljyn sisällöstä on karitea lähes 50 prosenttia! Tässä saa todella sitä mitä tilaa.

Öljyt ovat suosittuja eikä syyttä. Nestemäiset öljyt ovat kuivan ihon ja hiusten unelma niiden tehokkuuden sekä monikäyttöisyyden takia. Absolu Nectar sopii niin vartalolle kuin hiuksillekin, yksinään tai toiseen tuotteeseen sekoitettuna. Ohjeissa neuvotaan sekoittamaan sitä hiusnaamioon lisäämään hoitavuutta, vaikka edellä esitelty maski ei sitä kaipaa :D. Suosin tätä tapaa, koska kehnompikin hoitoaine tulee käytettyä loppuun öljytipalla tehostettuna. Öljyä vinkataan laittamaan myös shampoon joukkoon. Tätä en kokeillut, koska luulen että se olisi liikaa helposti rasvoittuville hiuksilleni.

Kuiviin tai kosteisiin hiuksiin jätettynä öljy silottaa pörröisyyden ja hapsuttavat latvat. Joten suosittelen öljyä etenkin, jos hiuksesi ovat kiharat, kuivat tai muuten vaan kärsineet. Tällä saa hiuksiin kaunista kiiltoa ja sileyttä.


Absolu Nectar toimii myös vartalolla yksinään tai vartalovoiteessa antamaan boostia. Öljy on sopivan kevyttä, jotta se imeytyy nopeasti eikä tuhri vaatteita. Käteni kuivuvat todella helposti, joten käytän öljyä samoin kuin käyttäisin sitä kasvoille (mutta tämä öljy ei siis sovi kasvoille). Eli laitan ensin voiteen ja sen jälkeen sivelen iholle öljyä, jolloin se jättää ikään kuin suojakalvon voiteen päälle.

Absolu Nectar tulee muovisessa pumppupullossa, vaikka yleensä luonnonkosmetiikkamerkit suosivat lasia. Mutta minulle myös muovipullo kelpaa mainiosti, koska tiedän vielä joku päivä rikkovani lasipullon kylppärin lattialle ja siitähän poru tulee :D

Pitää myös tuoksuista mainita, koska hoitoaine on vahvempi ja makeampi karitetuoksu. Öljy on paljon miedompi ja pehmeämpi. Se on hyvä, koska esimerkiksi vartalolle käytettynä kaikki eivät välitä niin vahvoista tuoksahduksista.Pakkaukset ovat tyylikkään neutraalin väriset olematta kuitenkaan tylsät. Esimerkkinä siitä on öljypullon kyljessä oleva kuvio, joka tuo mieleeni Turtlesit silmät peittävine naamioineen :D. Mutta vakavasti ottaen pakkauksilla halutaan tuoda esiin kariten alkuperä eli Afrikka, joten beigen savannin väri ja kauniit kuvioinnit sopivat hyvin pullojen kylkeen.


K Pour Karité luonnonkosmetiikkaa voi ostaa OrganicYou-nettikaupasta. Tehohoitoaine maksaa 16,50 € ja Absolu Nectar öljy 22,60 €. En hyödy linkkien klikkaamisesta.


Tuotteet on saatu testiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti