maanantai 7. elokuuta 2017

Ihonpuhdistus kuin kauneushoitolassa

Eikös ole kauniit pahvipakkaukset? Tälläiset kaunokaiset kätkevät sisälleen MOA -merkkistä luonnonkosmetiikkaa, joka on varmasti monelle tuttu The Green Balm -balsamista. Olen aiemmin käyttänyt purkillisen tätä jokapaikan balsamia, mutta ihonpuhdistukseen en hoksannut sitä kokeilla.


MOA the Green Balm Daily Cleansing Ritual puhdistussetti sisältää lasipurkissa nykyään tulevan The Green Balmin sekä ekobambuliinan. Olen pitkään halunnut kokeilla esimerkiksi musliiniliinaa, mutta olen pelännyt sen olevan liian kova tai karhea iholle. Ehkä joskus testaan sen, mutta uskoisin herkempi ihoistenkin tykkäävän bambuliinasta kasvoillaan. Tämä on ihanan pehmeä ja miellyttävä ihoa vasten.

The Green Balm sopii rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle sekä kuivalle ja herkällekin iholle. Balsamin sisältämän siankärsämön sanotaan hoitavan ihoa jopa anti-aging -vaikutuksin ja mustapäitä ehkäisten. Antiseptinen teepuuöljy sopii näppylöistä kärsivän ihon ongelmiin. Mukana on lisäksi useita öljyjä, kuten kookosta ja mantelia, jotka rauhoittavat ja ravitsevat ihoa.

Mutta miten puhdistus hoituu balmin ja liinan avulla? Ensin otetaan nokare kiinteähköä The Green Balmia käsiin, ja annetaan sen sulaa ihon lämmöstä. Öljymäinen koostumus hierotaan kasvoille ja tässä voi ottaa ihan rauhassa. Ihoa hierotaan ilman kiirettä ja annetaan lihasten rentoutua. Tämän jälkeen otetaan sopivan kuumassa vedessä kasteltu ja liiat vedet pois tiristetty liina. Bambuliinaa painellaan kasvoille ja annetaan lämmön puhdistaa epäpuhtaisuudet pois. Sitten käytetään liinan pehmeämpää eli pörröisempää puolta. Liina kastellaan kylmällä vedellä, jotta ihohuokoset sulkeutuvat. Lopuksi olen pyyhkinyt kasvot liinalla, jotta näen kaiken meikin lähteneen varmasti pois.


The Green Balm ja bambuliina olivat ihana yhdistelmä. Nautin kovasti ensin kuumasta liinasta ja sen jälkeen kylmästä tunteesta. Ihoni näytti puhdistuksen jälkeen paljon puhtaammalta ja mustapäät tuntuivat puskevan ulos. Minun piti kuoria kasvot seuraavana päivänä, koska iho oli niin karhea mustapäistä :D

Puhdistuksesta jäi iholle pehmeä ja silti puhdas fiilis. Meikki irtosi, ja paljon hellävaraisemmin verrattuna jopa nestemäisiin puhdistusöljyihin. Aivan kuin olisin hieronut kasvoille täyteläistä kosteusvoidetta, joka kuitenkin vei samalla lian mennessään.

Aiemmin ajattelin, että apua, tälläinen putsaus vie kauheasti aikaa. Mutta nykyään koetan pitää maltin ja muistuttaa itseäni, että ihon huolellinen puhdistus tekee vain hyvää. Ei pikaista suhaisua, vaan pyörittelen tuotetta iholla ja pistän vaikka silmät kiinni.


The Green Balmia voi käyttää moneen muuhunkin kuin ihonpuhdistukseen, joten tässä on muutama vinkki. Balmi rauhoittaa ärtynyttä ja kutiavaa ihoa, joten se sopii myös naarmuille ja parantaa pienien haavojen parantumista. Kipeää kurkkua voi hoitaa kurlaamalla balsamia kuuman veden kanssa. Tuotetta voi käyttää kaikkiin rohtuneisiin ja kuiviin kohtiin ihossa tai vaikka suojaaman hiuslatvoja ennen shampoopesua. 

The Green Balmilla on siis paljon parantavia ominaisuuksia, jotka perustuvat esimerkiksi jo mainittuihin siankärsämöön ja antiseptiseen teepuuöljyyn, jolle tämä mielestäni tuoksuukin. 


Puhdistuksen jälkeen on hyvä hemmotella ihoa MOAn uudella Aphrodite -kasvoöljyllä. Lasipullossa on pipetti, jolla on helppo annostella koostumukseltaan kevyttä öljyä. Ihoa uudistavan ruusunmarjan lisäksi tässä on muun muassa damaskuksenruusua, joka tepsii kuivaan, herkkään ja punoittavaan ihoon. Puhdistavuutta tarjoaa geranium ja siankärsämöuute tasoittaa ihon väriä. Ruusunmarjan tuoksuinen öljy saa ihoni ainakin raikkaamman ja heleämmän näköiseksi. Puhdistavista ominaisuuksista en vielä osaa sanoa, koska se vaatisi pidemmän kokeilemisen. Mutta tämän perusteella olen pitänyt kasvoöljystä ja se on hyvä kosteuttava lisä iltaiseen ihonhoitorutiiniin.


MOA eli Magic Organic Apothecary luonnonkosmetiikkaa myy OrganicYou-nettikauppa. MOA the Green Balm Daily Cleansing Ritual puhdistusetti maksaa 24 € ja Aphrodite kasvoöljy 28 €. En hyödy mitenkään linkkien käytöstä.


Tuotteet on saatu testiin.

10 kommenttia:

 1. Luin jostain, että kasvot pitäisi aina puhdistaa hitaasti käyttipä sitten minkälaatuisia puhdistustuotteita tahansa. Hitaasti ja hellästi hieroen tulee paras tulos. Näin olen yrittänyt muistaa tehdä, mutta yleensä puhdistusrituaali on aika nopea. Balmituotteet varmaan vaatiikin hitaamman käsittelyn. Mielelläni kokeilisin tätä tuotetta, kuulostaa ihanan hoitavalta ja rauhoittavalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti totta, että ihan sama millä puhdistaa kasvot, mutta kunhan muistaa tehdä sen kunnolla. Tämä on juuri sellainen tuote, jonka kanssa oikein mielellään ottaa sen pari minuuttia ihonpuhdistukseen :)

   Poista
 2. Kiva toi Moan Green Balmin uusi purkki, ylellisempi kuin entinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se valkoinen muovipurkki ei ollut lainkaan yhtä kaunis :)

   Poista
 3. Tuo öljy on tosi hyvä, on ollut mulla käytössä lähes päivittäin siitä lähtien kun avasin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin öljyt kuuluu kosteutusrutiiniin ja tämä on ollut kovalla käytöllä, koska ruusunmarja tuntuu aina toimivan öljyissä :)

   Poista
 4. Näissä on muuten ihastuttavat pullot, tykkään todella paljon :) Multa löytyy yksi balmi ja kun luin postauksesi muutama päivä sitten jo, tuli heti tunne, että haluan kaivaa sen esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että voisin alkaa käyttämään balmeja ihan säännöllisesti. Tykkäsin sen verran hellävaraisesta tehokkuudesta :)

   Poista