maanantai 25. syyskuuta 2017

Syväpuhdistava kuorintashampoo ja uutuuksia The Body Shop

Teksti sisältää mainoslinkkejä.



The Body Shopin uutuuksissa ollaan Aasian tunnelmissa ja samalla pääsee nauttimaan teen tuoksuista. Eikö kuulostakin hyvältä? Kaikki kolme uutuutta sisältävät jotain japanilaista ainesosaa, joilla on puhdistavia ominaisuuksia. Aloitetaan eniten kiinnostusta herättäneesta tuotteesta, eli hiustenpohjaa hellivästä kuorintashampoosta.
 
Lue lisää päänahan kuorinnan käytöstä, yhteistyössä Rasvoittuvat hiukset -sivusto.

the body shop kuorintashampoo
the body shop hiustenkuorinta syväpuhdistava

The Body Shopin kuorintashampoo herätti minussa tavallista enemmän innostusta, vaikka kokeilen aina kaikkea uutta ennakkoluulottomasti. Fuji Green Tea Refreshingly Purifying Cleansing Hair Scrub on siis hiustenkuorinta, vaikka enemmän tällä putsataan hiuspohjaa kuin varsinaisesti hiuksia kuoritaan. The Body Shopin tuote kuulosti siltä, että tällä saa superpuhtaan tukan, joten katsotaan miten kävi.

Purnukan sisältö sekoitetaan ennen käyttämistä, jotta saadaan pohjalle valuneet suolakiteet esiin. Kuorintaa otetaan noin ruokalusikallinen ja mukaan laitetaan tilkka vettä, jolloin kiinteähkö kuorinta muuttuu voidemaisemmaksi ja ei muuta kuin päänahkaa hieromaan. Kuorinta on koostumukseltaan sopivan rakeinen, joten se tuntuu tehokkaalta, muttei liian raapivalta. Rakeisen kuorinnan hieronta virkistää myös hiuspohjaa.

the body shop kuorintashampoo syväpuhdistava

En tiedä miksi kuorinnan vaikutus tuntuu hiuksissa välillä hyvin erilaiselta huuhtelun jälkeen. Olisiko hiusten likaisuudella merkitystä tai ihan vaan kuun asennolla :D. Joskus tukka on melko nahkean kuiva ja tuuhea (ei pörrötakussa), kun taas välillä tunnen, että hiukset ovat paljon sileämmät eivätkä niin natisevaksi pestyt. Tästä riippumatta kuorinnalla lähtee kaikki liat ja muotoilutuotteiden jäämät veks. Sitä voi siis sanoa syväpuhdistavaksi shampooksi. Lisäksi hiuspohjaan jää miellyttävän puhdas tunne. Nyt ainakin tuntuu, että tätä on pakko saada lisää purkin tyhjentyessä.

Syväpuhdistava kuorintashampoo toimii siis shampoon korvikkeena, ja The Body Shop suosittelee sitä käytettävän 2-3 kertaa viikossa. Itse käytän tätä noin kerran viikossa, koska minulla se toimii kuin syväpuhdistavan shampoon korvaajana. Varmasti riippuu hiustyypistä kokeeko tämän olevan pesevyydeltään tehokas "tavallinen" shampoo vai enemmän syväpuhdistava shampoo satunnaiseen käyttöön.



the body shop kuorintashampoo

Fuji Green Tea -sarjassa on myös Refreshingly Purifying Shampoo. Tuote on tarkoitettu normaaleille hiuksille, joten se pesee hiukan tehokkaammin, mutta kevyemmin kuin hiuskuorinta. Tämä voisi olla sellainen joka toisessa pesussa käytettävä shampoo. Tykkään vaihdella hiustuotteita, ja käyttää vuorotellen hoitavia ja putsaavampia tuotteita. Olen huomannut, että tälläinen rytmi sopii minulle. 

Mutta jos sinulla on vaikka rasvaiset hiukset tai käytät päivittäin muotoilutuotteita, niin tämä voisi olla hyvä vaikka joka pesukerralla. Tässä oli siis samaa fiilistä kuin kuorinnassa, eli hiukset ja hiuspohjan saa puhtaaksi ja raikkaaksi. Tätäkin voi siis käyttää syväpuhdistavana shampoona hiustyypistä riippuen.

Hiustenkuorinta ja shampoo ovat Fuji Green Tea -sarjaa, jonka tuoksu on teemäisen vihreä, mutta minusta tässä on myös jotain maskuliinista. Luulin sarjan olevan kevyempi teetuoksu, mutta ei tämä missään nimessä ole huono. Ehkä se on vain tummempi kuin odotin :)



the body shop fuji syväpuhdistava shampoo

Kerron myös uudesta kasvonaamiosta, joka jatkaa hiustuotteiden kanssa samalla puhdistamisen linjalla ja onhan tässäkin teetä. Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Maskin kerrotaan olevan syväpuhdistava ja kuoriva naamio, joka suojaa ihoa ilmansaasteilta sekä ennenaikaiselta vanhenemiselta. Naamio sisältää esimerkiksi matchateetä Japanista, joka on erittäin antioksidanttirikasta sekä ranskalaista voikukkauutetta, joka suojaa juuri niiltä ilmansaasteilta. 

the body shop japanese matcha syväpuhdistava kasvonaamio

Aloitetaan puhdistavan naamion tuoksusta, joka on puhtaan vihreä. Sellainen luonnon raikas. Tosi miellyttävä tuoksu! Naamio on täyteläisen kermainen, joten se levittyy iholle voidemaisesti. Painavassa lasipurkissa tulevan naamion rakeet ovat aprikoosinsiemeniä ja luffaa (pesusienikurkkua). Rakeet kuorivat ihoa ihan riittävästi, vaikka mieluiten käytän kuorinnat ja naamiot erikseen.

Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask naamiota pidetään 5-10 minuuttia, joka on mukavan lyhyt aika kiireisellekin. Pesun jälkeen iho näyttää kirkkaammalta, joten puhdistava se ainakin on. Sanoisin että tämä on paras epäpuhtaalle iholle eikä varmaankaan kovin herkälle ihotyypille, koska naamio tuntui hiukan kipristelevältä kasvoilla. Käytön jälkeen iho oli kuitenkin erittäin pehmeä, johon toki myös raekuorinta vaikutti.

the body shop japanese matcha syväpuhdistava kasvonaamio

Hiustenkuorinta oli uutuuksista suosikkini ja luulen vahvasti, etten enää osaa olla ilman. Ainakin kerran viikossa on mukava saada hiuspohjaan näin fresh fiilis :)



Tuotteet on saatu testiin. *mainoslinkki.

16 kommenttia:

  1. Mä kävin nuuhkimassa tuota clearing maskia myymälässä kun moni on sen tuoksua kehunut, ja kyllä vain, tuoksu on raikas eikä keinotekoinen. :)

    VastaaPoista
  2. Mulla on parissa tuotteessa tullut vihreä tee vastaan ja olen ihan positiivisesti yllättynyt miten hyvä tuoksu se on :) Pitää varmaan vieläkin enemmän ponnistaa ulos laatikosta, ja hommata lisää vihreätä teeät sisältäviä tuotteita. TBS:n naamio kiinnostaisi eniten, mutta ei taida välttämättä sopia mun kuivalle naamalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta nämä tuotteet tuoksuvat hiukan erille mihin olen tottunut muissa vihreän teen tuoksuissa kosmetiikassa. Just kuten kuvailin niin tuoksu on vähän syvempi :)

      Poista
  3. Naamio on näistä ihan mun lemppari, shampoot oli jotenkin aavistuksen liian peseviä mulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shampoot ovat tosiaan peseviä, mutta etenkin tuo kuorinta on vaan niin raikastava, että ihastuin siihen :)

      Poista
  4. Nämä hiustuotteet on aivan mielettömän hyvät olleet tyttärelle, joka on kärsinyt ongelmallisesta päänahasta. Heti ensipesulla lähti hilse ja sellaiset hilsemäiset lastut päästä täysin eli päänahka rauhoittui ja tervehtyi ja nyt ollaan pesty vaan näillä. Tällä viikolla tarvitsee mennä ostamaan lisää. :) Tytär tykkää sampoosta, mutta onhan tuo kuorinta ihan mieletön, koska niin pitkään olemme eri purkeista etsineet apua päänahan ongelmiin ja aina sillä seurauksella, että hiukset ja päänahka vaan rasvoittuu. Täytyy varmaan kerran itsekin kokeilla näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykästyin kuorintaan tosi kovasti, joten on mukava kuulla, että se tepsii hiuspohjan ongelmiin. Olisipa useammalla merkillä hiuskuorintoja, koska minua ainakin kiinnostaisi :)

      Poista
  5. Tuo kuorinta-aine vaikuttaa aika mielenkiintoiselta. En ole vastaavia aikaisemmin kokeillut, joten taidan laittaa ostoslistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on juuri sellainen vähän erilainen tuote, joka herättää kiinnostuksen mutta toimii myös tosi hyvin :)

      Poista
  6. Mulla on tuo kuorinta ostoslistalla, yritin laivaltakin tsekkailla ja siellä olisi vielä ollut 20% ale TBS-tuotteista, mutta ei sitä ollut :( Mäkin tykkään vuorotella pesevämpien ja hellempien shampoiden kanssa, nyt tosin kun käytössä hopeashampoo se on vähän sotkenut rymiä. Mullahan on vähän kenkku päänahka, lievä seborrea joka on nyt vuoden sisällä onneksi rauhoittunut mutta tarkkana saan olla pesutuotteiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi TBS-myymälöissä ihan maallakin on välillä aleja, mutta laivahinnoista tuo ale olisi toki ollut vielä parempi. Mä käytin ennen vain tosi hoitavia shampoita, mutta sitten hoksasin että hiukset eivät aina tuntuneet puhdistuvan kunnolla.

      Poista
  7. Oi, mielenkiintoisia uutuuksia! Mua jäi myös kiinnostamaan kovasti tuo hiuskuorinta, oon aiemmin kokeillut Lushin omaa kuorivaa shampoota ja se ainakin jätti hiuspohjan kivan fressiksi! Tää on kyllä pakko tyypata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennytkään että Lushilla on kuoriva shampoo, pitää tsekata :)

      Poista
  8. Hiuskuorinta ja kasvonaamio ovat molemmat ostoslistalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiuskuorinta oli etenkin se, joka ihastutti minua ja oikein odotan, että pääsen sillä putsaamaan hiukset kunnolla :)

      Poista