maanantai 12. maaliskuuta 2018

Uusi luonnollinen meikkisarja PuroBIO

Viime syksynä bongasin I Love Me -messuilta uuden italialaisen luonnonkosmetiikkamerkin nimeltä PuroBIO. Messuhulinassa en päässyt kunnolla tuotteita tarkastelemaan, mutta sain ilokseni muutamia tuotteita testiin. Halusin kokeilla ennen kaikkea ihon kiiltelyyn auttavia tuotteita, joka on mielestäni vaativa kategoria luonnonkosmetiikan puolella.


Ensiksi otetaan kuitenkin käsittelyyn Lip Tint eli huulilakka. Tuote tuntuu levityksen jälkeen tosi liukkaalta ja jopa rasvaiselta, joten ekalla kerralla ihmettelinkin että olihan tämä varmasti mattatuote. Pitää siis odotella pikku hetki, jotta Lip Tint kuivuu mattaiseksi. Huulilla tuote on pehmeä eikä se kuivuttuaankaan ole epämukavan kiristävä. Väri on tosi rikas, eikä sitä tarvitse pistää kuin yhden kerroksen verran. Syömistä huulilakka kestää kohtuu hyvin, mutta väri kuluu ainakin huulten keskeltä. Sävy 02 Bright Orange ei ole ihan nimensä mukainen kirkas oranssi, vaan enemmänkin rusehtavan lämmin oranssimainen väri. 

Huulilakkaa sekä kohta esiteltäviä kasvo- sekä silmämeikinpohjustajaa kannattaa muistaa ravistaa ennen käyttöä.


Sivellin 01 taitaa olla isoin PuroBION valikoimista. 20 cm pitkä sivellin on mukavan tuuhea ja sen kokoinen, että se toimii hyvin esimerkiksi puuterin huiskintaan koko kasvoille. Synteettinen sivellin on harjaksiltaan pehmoinen, ja muutenkin laadukkaan oloinen. Karvat eivät haroita ja sivellin tuntuu sopivan vahvalta, eikä heppoiselta muovirimpulalta.

Siveltimiä on yhteensä kaksitoista, ja ne on nimetty loogisesti numeroin 01, 02, 03 jne. Mukana on esimerkiksi mielenkiintoinen suippopäinen BB-sivellin ja litteä muotoilusivellin.


PuroBIO Primer Loose Powder on jämäkän tuntoista puuteria. Se sisältääkin mm. riisijauhetta, silikaa ja maissitärkkelystä. Nämä tekevät puuterista tosi mattaisen, kiiltoa hillitsevän ja tavallaan myös hiukan kuivattavan, joka on vaan hyvä juttu kiiltäville kasvoille. Purkissa on sisältöä vain 5 g. Ohjeissa neuvotaan käyttämään tätä esimerkiksi alaluomille meikki/peitevoiteen tai huulipunan kiinnittämiseen, joka selittää siron pakkauksen. Toisaalta eihän irtopuuteria tarvitse paljoa koko kasvoillekaan, ellei harrasta baking-tekniikkaa. Purkki on aivan täydellinen matkakäyttöön myös sen tyhjentymisen jälkeen, jolloin sitä voi täyttää uudestaan jollain toisella puuterilla.


PuroBIO Eyelid Primer silmämeikinpohjustaja on melko voidemainen tuote. Siitä puuttuu itselleni mieluisin ominaisuus, eli pieni tahma, johon väri tarraisi kiinni. Luomiväri ei pysynyt täydellisenä koko päivää rasvoittuvilla luomillani, jotka vaativat yleensä tosi tehokkaan primerin. 

Hyvä meikinpohjustusvoide on tuote, jollaista en ihan heti uskonut löytyvän luonnonkosmetiikan puolelta. PuroBIO Primer Oily Skin on rasvaiselle iholle tarkoitettu pohjustusvoide, joka tuntuu aivan kuin "tavalliselta" silikonipohjustajalta enkä olisi arvannut tätä luonnonkosmetiikan tuotteeksi. Primer kuivuu iholla puuterisen mattaiseksi, joten jo kädelle testattuna tiesin tykästyväni tähän. Tuote myös häivyttää huokosia ja pitää meikin paikallaan. Kannattaa kokeilla, jos haussa on hyvä luonnollinen primer tai omistat rasvoittuvan ihon.


PuroBIO luonnonkosmetiikkaa saa esimerkiksi uudesta Hehku -kosmetiikkaketjusta sekä myymälän nettikaupasta. PuroBIO on myös ainakin OloShop -verkkokaupassa ja House Of Organic -nettikaupan valikoimissa. Missään nettikaupassa ei tuntunut olevan koko valikoimaa, joten haalin hinnat eri paikoista, mutta Hehku vaikutti hintatasoltaan edullisimmalta. Lip Tint 15,90 €, sivellin 01 11,90 €, Primer Loose Powder 6,90 €, Primer Oily Skin 13,90 € ja Eyelid Primer 9,90 €.  

PuroBION tuotteilla on sertifikaatteja, kuten NATRUE, Vegan OK, CCPB ja Nickel tested. Nämä kuitenkin kannattaa katsoa tuotekohtaisesti, koska jokaisella tuotteella ei välttämättä ole kaikkia neljää sertifikaattia.


Tuotteet on saatu testiin.

14 kommenttia:

  1. Ihana nimi brändillä, en ole tällaisesta ikinä aiemmin kuullutkaan. :)

    VastaaPoista
  2. Primer kuulostaa erityisen kivalta! Muutenkin sarja vakuutti mut jo testituotteiden perusteella aiemmin tänä vuonna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ollut hyvä mun iholle, eikä tuote kalpene tavallisten pohjustajien vertailussa :)

      Poista
  3. Olen PuroBion tuotteita katsellut Hehku-myymälässä. Olin aivan yllättynyt miten edullisia ne ovat. Jostain syystä oli jäänyt väärä mielikuva hintatasosta. Kiitos informaatiosta. Käyn varmaan vielä kurkkimassa tuotteita tarkemmin jahka ehdin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinnat ovat tosiaan mukavat ja on tosi kiva, että saatavuuskin on hyvä, koska Hehkuja avataan koko ajan lisää :)

      Poista
  4. Huulilakka näyttää tosi nätiltä! Vaikka ei toi tosiaankaan ole mikään bright orange :D Täytyy pitää toi primer mielessä, sillä mulla on juurikin rasvoittuva iho. Kiva siis kun vinkkasit tästä merkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotin kyllä pikkuisen räiskyvämpää väriä, mutta eipä mulla tälläistä sävyä aiemmin ollutkaan :)

      Poista
  5. Taidanpa tsekata tuon pojistahan, kesää kohden luulen sille tulevan tarvetta. Kivan edullisen oloinen sarja 😊

    VastaaPoista
  6. Näähän kuulostaa hyviltä! Mulle ihan tuntematon brändi, mutta mielenkiinto heräsi kyllä :) Mäkin suosin sellaisia silmämeikinpohjustusaineita, jotka jättää luomen hieman tahmeaksi. Sillä tavalla luomiväreistä saa pigmenttisempiä ja myös niiden pysyvyys on monesti parempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen olen itsekin oppinut, että tahmaisuus on olennainen osa primerin kestävyyttä :)

      Poista