maanantai 11. kesäkuuta 2018

Kotimaista kosmetiikkaa

Kotimaista kosmetiikkaa on hyvä tuoda esiin, vaikka toki blogissani suurin osa tuotteista on seilannut tänne merien takaa. Mutta aina löytyy suomalaisia tuotteita, joihin kannattaa tutustua :)


Meni aika monta vuotta ennen kuin tajusin, että Lemon Juice & Glycerine on kotimainen merkki! Ehkä se on tuo englannin kielinen nimi, joka hämäsi minua. Mutta nimi kuitenkin kertoo olennaisen näistä tuotteista. Olen aivan ihastunut Lemon Juice & Glycerinen sitruunan raikkaaseen tuoksuun, ja katsokaa näitä kauniita pakkauksiakin. Musta ei ole se yleisin väri vartalonhoitotuotteissa, mutta näissä se toimii tyylikkäästi.

Tehokosteuttava käsivoide on saanut kylkeensä Demi-lehden suositustarran, ja tämä onkin tosi kiva voide. Se hoitaa hyvin, ja imeytyykin melko sukkelasti. Hetkeksi jää pieni samettinen tunne, joka ei ole täysin kuiva muttei suinkaan tarraavan tahmea.

Kantapäävoide on paksua, jopa jankkimaista. Se tarttuu hiukan sormiin, joten saippuapesu tulee käsille tarpeen. Mutta voide pehmentää kärsineet kantapäät jo parilla käyttökerralla, joten tälle tulee käyttöä etenkin nyt kesällä.


Lemon Juice & Glycerinen Käsikuorinta on taas tuote, jollaista en ole aiemmin omistanut. Luomuriisirakeisiin perustuvaa kuorintaa hierotaan kosteisiin käsiin, ja huuhdellaan. Rakeet tuntuvat hyvin ihoa vasten, ja kosteuttavuutta tulee glyseriinistä sekä betaiinista. Käsikuorinta voisi olla hyvä tuote ihmisille, jotka tekevät käsillään paljon työtä. Olen aikoinaan tehnyt kesätyöhommia esim. vaatekaupassa (kankaat todella kuivattavat ihoa) ja puutarhassa, joten kädet ovat olleet koetuksella. Kuorinnan avulla saisi hemmottelua, sileyttä ja varmaan pinttynyttä likaakin paremmin irti.


Medisoft on terveydenalan ammattilaisten suosima merkki, vaikka toki tuotteita saa ihan marketista. Tuotteissa on pH 5,5, joka vastaa ihon omaa suojakerrosta. Näin estetään kuivuminen ja ihon turha rasitus. pH-arvon takia tuotteet sopivan erinomaisesti päivittäiseen käyttöön ja koko perheelle. Medisoftin Hoitava vartalovoide hoitaa hommansa mainiosti. Se on juuri sopivan kevyttä ja imeytyy nopeasti, mutta tekee kuitenkin ihon erittäin pehmeäksi. Tämä on kiva voide kuivemmallekin iholle, ja tuoksu on hyvin neutraali.

Medisoftin vaatimattomat pakkaukset hämäsivät minua, koska myös Hoitava pesuneste yllätti. Saippuaton ja ihoa suojaavia ainesosia sisältävä pesuneste sopii niin kasvoille kuin vartalollekin. En yleensä käyttäisi tälläistä 2-in-1-tuotetta, mutta tämä pesi kropan niin hellävaraisesti, joten uskalsin sillä kasvotkin puunata. Ja kyllä, hennosti vaahtoava pesuneste on erittäin kevyt mutta kuitenkin puhdistava. Ihoa ei kiristä lainkaan, vaan tämä suorastaan jätti kasvot kosteutetuiksi kuten vartalonpesussakin.


Kuinkahan moni on käyttänyt XZ:n uutta Omena hiushuuhdetta väärin :D. Ajattelin siis tämän olevan hiusten kiiltoa lisäävä suihke. Suihkaisin tätä tukkaan ja ihmettelin, kun ulos möljähti suihkeen sijaan geelimäisen juokseva klöntti. Olin jo mielessäni kirjoittamassa reklaamatiota, kunnes luin ohjeet. Tämä ei ole siis suihke, vaan tuotetta annostellaan kädelle ja käytetään kolmella eri tapaa. Shampoon ja hoitoaineen jälkeen tulevana tehohoitona, shampoopesun jälkeisenä hoitoaineena tai shampoon tilalla hellävaraisena puhdistajana.

Olen ottanut tavaksi käyttää hiushuuhdetta ekalla tavalla, eli shampoon ja hoitoaineen jälkeen. En usko, että hoitavuus riittäisi pelkäksi hoitoaineeksi ja pesuunkin olen halunnut käyttää ihan oikeaa shampoota. Käyttökokemuksena sanoisin, että tällä saa hiuksiin sileyttä, kiiltoa ja kammattavuutta. Tuoksu on toki kirpsakan omenaviinietikkainen, aivan ihana siis.


Vielä tuli yksi kotimainen tuote mieleen, josta tykkään kovasti. Aisti-merkin suihkugeeleistä löytyy raikkaita ja kesäisiä tuoksuja, kuten tämä Poimulehden Pisara. 


Medisoft ja Lemon Juice & Glycerine tuotteet on saatu testiin uudesta Stoorla-nettikaupasta, joka toimii mielenkiintoisella konseptilla. Stoorla on verkkokauppakeskus, joka on aloittanut toimintansa kauneustuotteilla. Mutta jatkossa on tarkoitus myydä lähes mitä vain, ja koota saman sivun alle eri kategorioiden myyjiä. Joten asiakas voi ostaa Stoorlasta eri myyjien tuotteita vain yksillä postikuluilla ja laskulla. Kätevän kuuloista :)

Stoorla -nettikaupassa (en hyödy linkin klikkaamisesta) Lemon Juice & Glycerine Tehokosteuttava käsivoide 4,20 €, Käsikuorinta 4,90 € ja Kantapäävoide 5,90 €. Medisoft Hoitava vartalovoide 5,90 € ja Hoitava pesuneste 5,90 €. 

XZ Omena hiushuuhde 3,90 € ja Aisti suihkugeeli 1,90 €. Nämä löytyvät ainakin isoimpien markettien valikoimista.

14 kommenttia:

  1. Toi kantapäävoide on muuten aivan loistava!

    VastaaPoista
  2. Lemon Juice & Glycerinen kotimaisuuden tajusin itsekin vasta aikuisena. Äitini käytti sitä ennen muinoin jo vuosikymmeniä sitten ja se on itselle yksi nostalgisimmista tuotteista evör. Jokin ruusuversiokin siitä muistaakseni oli, mutta on kaiketi lopetettu, koska ei ole tullut vastaan missään vuosikausiin. Kiva postaus ja mukavaa, että tulee tällaisia hyviä kotimaisia ja edullisia tuotteita esiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muista milloin hoksasin kotimaisuuden, mutta ihan aikuiseksi sai elää harhaluulossa :D. Edellinenkin postaus oli muuten kotimaisesta kosmetiikasta, joten nyt tuli sitten markettituotteita :)

      Poista
  3. Medisoftin pesuneste ei sopinut minun kuivalle iholleni kasvojenpesuun.
    Lopputulos oli niin kiristävän kuiva nahka että käytin pelkästään vartalonpesuun ihan suosiolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla käy yleensä näin tälläisten myös vartalolle sopivien tuotteiden kanssa, mutta liekkö nyt syynä kesä (iho ei ole niin kuiva) ja sekaihoni, koska tämä toimi hyvin.

      Poista
  4. Käsikuorinta on ihan mahtava, kun niitä ei pahemmin marketeista saa, joten on oiva lisä tarjontaan :)

    VastaaPoista
  5. Mäkin kieltämättä mietin tovin jos toisenkin, miten tota XZ:n hiushuuhdetta käytetään, mutta onneksi luin tuoteselosteen ennen :D Mäkin olisin muuten varmasti yrittänyt suihkia sitä suoraan kuiviin/pyyhekuiviin hiuksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmaan tuo pakkaus, joka antaa olettaa että sitä suihkitaan hiuksiin :)

      Poista
  6. Mäkin olen tajunnut Lemon Juice & Glycerinen kotimaisuuden vasta aikuisena :D Luulin sitä varmaankin jenkkimerkiksi ^_^ Mutta voisinkin pitkästä aikaa ostaa jotain heiltä, käsikuorinta kuulostaa kivalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, taitaa olla yleinen vika. Heidän markkinoinnissaan pitäisi varmaan vielä vahvemmin tuoda esiin kotimaisuutta :)

      Poista
  7. Mä tykästyin heti noihin Lemon Juice & Glycerine -tuubien ulkonäköön :) Tuotteet tosin vielä täällä korkkaamatta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään näistä enemmän kuin niistä vanhoista keltaisista :)

      Poista