maanantai 25. huhtikuuta 2016

Face in a Box / Inika

Inikan kauniit mineraalimeikit herättivät minussa ihastuksen jo ulkoasun perusteella. Mustat pakkaukset kultaisella fontilla tuovat ylellistä fiilistä, jota kelpaa ihastella. Australiasta tuleva Inika tarjoaa mineraalimeikkejä, jotka ovat täysin luonnollisia, eläinkokeettomia ja vapaita haitallisista kemikaaleista. Inika ei ole ehkä se tunnetuin mineraalimeikkisarja Suomessa, mutta maailmalla tämä orgaanisia ainesosia sisältävä merkki on yksi myydyimmistä.




Sain testiin Face in a Box-setin, jossa tulee neljä mineraalimeikkipurkkia, kolme voidemaista tuotetta ja kabukisivellin. Aloitetaan tutustuminen Vegan Kabuki Brush siveltimestä. Tukevavartinen kabuki on pehmeä ja tiivis harjaksinen. Napakka harja nappaa hyvin sisäänsä mineraalijauhetta, josta sitä on helppo pyöritellä kasvoille. Hyvä kabuki onkin tärkeä ostos, jos suunnittelee mineraalimeikkien kokeilemista. Laadukas sivellin saa meikin näyttämään paremmalta iholla.

Laatikossa oli mukana kaksi muutakin täysikokoista tuotetta, joista toinen on Mineral Foundation SPF 15. Boksissa tuli meikkipuuterista sävy Nurture 04. Värin sanotaan sopivan parhaiten medium-sävyisille, joten jo nimestäkin arvasin tämän olevan minulle liian tumma. Meikkipohja antaa puolipeittävän ja heleän lopputuloksen. Mineraalipuuterissa on selvästi hohdetta, joka kirkastaa kasvoja. Rasvoittuvalle iholle extrahohde ei ole se paras ominaisuus, mutta viimeistelypuuteri auttaa meikkiä pysymään paremmin paikallaan. Mineraalimeikkipohja sulautuu ihoon luonnollisen näköiseksi, eikä näytä tai tunnu iholla puuterisen kuivalta. 

Mineral Bronzer sävy 02 Sunkissed on kimalluksen takia hyvin samanlainen kuin meikkipohjakin. Hohde ei kuitenkaan ole kasvoilla sellaista glitteripölyä, vaan enemmänkin luonnollista säteilyä. Moni tosin tykkää kimalteettomista aurinkopuutereista, joten ehkä se olisi voinut riittää, että vain meikkipohjassa on hohdetta. Aurinkopuuteri on sopivan pigmenttistä, joten värin lisääminen poskille on helppoa. 




Mineral Setting Powder SPF 15 onkin juuri aiemmin mainitsemani viimeistelypuuteri, jolla saa ihon pysymään mattaisempana pidempään. Väritön puuteri ei muuta meikin sävyä ja levittyy kasvoille huomaamattomasti. Tykkään tosi paljon tälläisistä translucent-sävyistä, jotka sopivat kaikille eikä tarvitse miettiä värin sopivuutta juuri omille kasvoille.

Eikä kasvomeikki olisi tietenkään täydellinen ilman poskipunaa. Rosy Glow on metallisen kiiltävä sävy, jota kuitenkin tasoittaa kauniin ruusuinen väri. Kasvoilla metallinen pinta ei toki näy niin voimakkaasti kuin tuossa kädellä, joten tällä saakin luonnollisen punoituksen poskille.



Puuteristen mineraalimeikkien lisäksi Inikan valikoimissa on luonnollisia, voidemaisia tuotteita meikkipohjan tekooon. Kosteutta sitovaa hyalyronihappoa sisältävä Pure Primer tuntuu hoitavalta ja onkin koostumukseltaan hyvin kosteusvoidemainen. Pohjustusvoide kuitenkin häivyttää huokosia piiloon, ja sisältää myös rauhoittavia ominaisuuksia sen sisältämän laventeli- ja jojobaöljyn ansiosta. 

Perfection Concealer peitevoiteessa on hieman rosoinen koostumus, mutta silti se levittyy helposti iholle ja peittääkin hyvin. Olen tykännyt käyttää tätä mineraalimeikkipohjan alle tuomaan lisäpeittävyyttä.

Inikan Foundation tuo mieleen sävyttävän päivävoiteen sen kosteuttavan fiiliksen takia, vaikka meikkivoide peittääkin kohtuu hyvin. Enimmät virheet kasvoilta piilottava meikkivoide sisältää myös kosteuttavaa hyaluronihappoa. Meikkivoide tekee iholle luonnollisen ja raikkaan pinnan. Tuotteen kuvauksessa sen sanotaankin sisältävän vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja, jotka tuovat valoa kasvoille. 

Näytekuvassa on ensin primer, meikkivoide sävy Beige ja peitevoide sävy Light. Meikkivoide on toiseksi vaalein tarjolla olevista sävyistä ja peitevoide on vaalein. Peitevoide tuntui sopivan vaalealta minulle, mutta meikkivoide oli hiukan liian tumma.


Inikan puuteriset ja voidemaiset mineraalimeikit sopisivat varmasti parhaiten kuiva- tai normaali-ihoisille, jotka haluavat luonnollista peittävyyttä, valoa tuovaa hohdetta ja laadukkaan oloisia mineraalimeikkejä. Saamani setti olikin hyvä tutustumispakkaus Inikan meikkeihin, ja sain aika kattavan fiiliksen merkin tuotteista.  

Inikan meikkejä myy esimerkiksi Home of Kikas-nettikauppa (en hyödy linkeistä mitenkään). Nettikaupasta löytyy samanniminen boksi, jossa on kuitenkin hiukan eri tuotteet kuin minulla. Face in a Box-setissä on mineraalipuuteri, aurinkopuuteri, kolme näytetuubia nestemäisiä meikkejä, kabuki ja luomivärisivellin. Face in a Boxilla on hintaa 79 €. Setti tulee halvemmaksi verrattuna siihen, että ostaa tuotteet yksitellen. Esimerkiksi kabuki yksinään maksaa 47 euroa ja meikkipohja saman verran. Minun boksini on sävyssä Light/medium, mutta myös vaaleammassa sävyssä Light on tarjolla setti Inikan mineraalimeikkejä.

Inikaa myy lisäksi myös Kimpure, Kaivopuistonkauneus ja Helmi-kauneushoitola.

Onko Inika tuttu mineraalimeikkimerkki?


Tuotteet on saatu testiin.

6 kommenttia:

  1. On tuttu nimeltä, mutta en ole käyttänyt tuotteita. Rakastan noita tyylikkäitä tummia pakkauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli yksi huulivoide Inikalta, mutta muuten merkki tuntui olevan tuttu lähinnä vain ulkomaisista nettikaupoista. Olen samaa mieltä pakkauksista :)

      Poista
  2. Inika on vain brändinä tuttu, en ole kokeillut. Mutta sarja vaikuttaa mielenkiintoiselta! Pakkaukset on ainakin stylet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa Inikaa ei ole kovin paljon näkynyt, mutta tuotteet vaikuttavat laadukkailta, joten ehkäpä merkki alkaa tulla tutummaksi :)

      Poista
  3. Nää vaikutti tosi mielenkiintosilta! :) Täytyykin ottaa asiaksi tutustua Inikaan vähän paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inika onkin ehkä vähemmän tuttu monille, mutta voisin kuvata merkkiä laadukkaaksi :)

      Poista