maanantai 4. heinäkuuta 2016

Uusi Arganöljy koko vartalolle

Tuotteen taustan tunteminen on asia, joka herättää tai latistaa kiinnostuksen sitä kohtaan. Pure by Ekovistan uuden arganöljyn tarina on kerrottu täällä ja sen lukeminen toi minulle hyvän fiiliksen. Vai miltä kuulostaa täysin luonnollinen arganöljy, jonka laadun Ekovista on käynyt paikan päällä Marokossa tarkistamassa ja varmistamassa jokaisen prosessin vaiheen. Arganpähkinät esimerkiksi kerätään käsin puusta niiden ollessa kypsiä. Maasta poimittuja pähkinöitä ei käytetä, koska ne ovat voineet käydä läpi pähkinöille persojen vuohien suoliston (!). 

Pure by Ekovista arganöljy on saanut laatuluokituksen Triple Extra Virgin, joka on korkein laatuluokitus ja tähän päälle on vielä annettu lisätitteli Premium. Eikä näitä laatuluokituksia tehdä vain yhden kerran, vaan joka tuotantoerästä mitataan peroksidiarvot ja vapaiden rasvahappojen osuus. Lisäksi arganpähkinöiden siemenet saaadaan Tamanarin naisten osuuskunnalta, ja näin tuetaan paikallisten naisten asemaa sekä työllistymistä. Eikö kuulostakin hyvältä?


Arganöljy on varmaan yksi käytetyimmistä öljyistä kauneudenhoidossa. Eikä ihme, koska se sopii jokaiselle ihotyypille ja öljyä voi sivellä koko kropalle päästä varpaisiin. Tästä voi lukea miten arganöljy hoitaa ihoa:


"Öljyn korkea antioksidanttipitoisuus torjuu ympäristön saasteiden ja UV-säteilyn aiheuttamaa ihokuormitusta. E-vitamiini ja iholle välttämättömät rasvahapot ehkäisevät vapaiden radikaalien toimintaa ihosoluissa sekä samalla vahvistavat ja parantavat ihon joustavuutta. Linolihappo auttaa vähentämään tulehdusta. 

Öljy onkin erityisen tehokas apu kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Öljyä on käytetty myös auringonpolttaman ihon, arpien ja aknen hoidossa." lähde EkovistaOlen ahkera öljyjen käyttäjä niiden monipuolisuuden takia. Suihkun jälkeen hieron öljyä nahkean kostealle iholle, niin kasvoille kuin koko kropallekin. Arganöljyn kosteuttavuuden takia voin jättää vartalo- ja kasvovoiteen väliin ainakin nyt kesällä. Arganöljy ei ole liian rasvaista, vaan se imeytyy ihoon hyvin. Vaikkei tietenkään voi odottaa, että öljy humpsahtaisi ihoon aivan välittömästi kuin ohut emulsiovoide. Jos koen, että vartalo on liian öljyinen, niin hieron iholle kevyttä kosteusvoidetta, joka mielestäni auttaa rasvaisuuden "katoamiseen". 

Arganöljyä suositellaan laitettavaksi esimerkiksi hoitoaineen (minulle jo ennestään tuttu tapa) tai jopa kasvoveden sekaan. Itselläni öljy toimii erityisen hyvin pyyhekuiviin hiuksiin laitettuna. Arganöljy vähentää pörröisyyttä ja tuo hiuksiin sileyttä. Pintakuivat kasvonikin nauttivat öljystä. Ennen välttelin öljyjen laittamista kasvoille, koska ajattelin, että ihoni kyllä tuottaa öljyä ihan itsestäänkin. Mutta kiilto voi juurikin johtua siitä, että kasvot kaipaavat kosteutta ja öljy voi tasoittaa ihon rasvoittumista.


Arganöljyn kohdalla usein puhutaan tuoksusta, koska se voi olla jonkun mielestä pikkuisen epämiellyttävä. Mutta Pure by Ekovistan Ecocert-sertifikoidussa arganöljyssä on kevyen pähkinäinen ja minun nenääni hieman ruisleivän tuoksuinen vivahde. Mieto tuoksu johtuu juuri laadukkaasta valmistustavasta, joka ei vaadi hajunpoistoa ollakseen hyvän tuoksuinen. 

Ruskea lasipakkaus suojaa tuotetta valolta, ja tuo hauskasti mieleen vanhan apteekkipullon. Yksinkertaisen kauniin pullon pumppu toimii hyvin ja yhdellä painauksella saa öljyä sopivasti. Uudistunutta Pure by Ekovista Arganöljyä myydään 50 ml ja 100 ml pakkauksissa. Esimerkiksi Biodelly, Life ja Ruohonjuuri myyvät arganöljyä. Ruohonjuuressa hinnat ovat 100 ml / 24,95 € ja 50 ml / 17,95 €. 


Tuote on saatu testiin.

4 kommenttia:

 1. Jännä tuo ruisleivän tuoksun vivahde. Ihanat kuvat ja hyvin kaunis pullo! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miksi, mutta minusta ihoöljyt tuntuvat usein tuoksuvan ruisleivälle. Ehkä pähkinäinen tuoksu taipuu nenässäni siihen suuntaan. Kiitos :)

   Poista
 2. Pidän tämän mielessä kun seuraavan kerran on tarvetta Argan-öljylle :) Eettisyys ja laadukkuus tuotantoprosessissa ovat mahtavia juttuja! Ja haha, mistähän mä juuri luin, etä joissain Argan-öljyissä se tietty "lannan haju" johtuukin noista vuohista ja siitä, että pähkinät ovat jo käyneet läpi sen suoliston xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä kuulostaa niin inhottavalta, jos käyttäisi arganöljyä, johon käytetty vuohen läpi käyneitä pähkinöitä. Koska tosiaan tälläisiäkin öljyjä taitaa olla, hyh :)

   Poista