keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Cosnature luonnonkosmetiikkaa Tokmannilta

Taas on tullut bongattua uutta luonnonkosmetiikkaa kaupasta, joka oli tällä kertaa Tokmanni. Saksalainen Cosnature on luonnonkosmetiikkamerkki, jolta ostin muutaman mielenkiintoisen tuotteen testiin. 



Puhdistusvaahtojen maailma avautui minulle uudestaan joitain vuosia sitten. Sitä aiemmin olin jäänyt käsitykseen, että vaahdot vain kuivattavat ihoa. Mutta nykyään käytän puhdistusvaahtoja päivittäin, koska hellävaraisia vaihtoehtoja on ilokseni useita. 3 in 1 Foaming Cleanser Lemon & Lemon Balm naulitsi katseeni, koska olen heikkona sitruunaisiin tuoksuihin. Ja ah, tuoksu on niin hyvä! Raikkaan sitruksinen, jota sitruunamelissa taittaa vähän vihreään, tai minusta vähän teemäiseen suuntaan.

Vaahto tulee sopivan kuohkeana ulos ja se pesee ihon virkeän puhtaaksi. Tuote on suunnattu normaalille ja sekaiholle, mutta ei tämä silti ole mikään kiristävä pesun jälkeen. Iho tuntuu puhtaalta ja tasapainoiselta, mutta toki kuivaihoisille voi olla parempiakin vaihtoehtoja.




Med Hand Cream Natural Brine & Camomile on tarkoitettu kuivan ja ärtyneen ihon hoitoon. Se sisältää esimerkiksi kamomillauutetta ja suolavettä. En ole kaikista krantuin käsivoiteiden suhteen, mutta tämä kaveri ei ihan vakuuttanut.

Voide jää hiukan tahmaisena käsiin, kuivuu vähän kalvomaisesti iholle eikä tunnu kosteuttavan tarpeeksi. Voidetta pitää lisätä ja lisätä, ja silti ihoa kiristää. Sain tuotteen toimimaan, kun sekoitin tähän Cosnaturen vartaloöljyä, joka hoitaa hommansa hyvin myös käsien hoidossa.


Vartaloöljy siis osui ja upposi. Regeneration Oil Pomegranate tuoksuu keveän makealle, muttei ole niin vahva iholla kuin korkista nuuhkiessa. Minun nenäni tunnistaa tuoksusta toki granaattiomenan, mutta tästä tulee mieleen myös Fazerina suklaa. Voi toki olla, ettei joku toinen tälläistä huomaa. Onkin aina mielenkiintoista lukea muiden tuoksukuvauksia, koska ne voivat olla niin erilaiset kuin mitä oma nenä aistii :). 

Vartaloöljynä tämä on ihanan hoitava eikä yhtään liian rasvainen, vaan imeytyy suht nopsaan jättäen ihon hiveltävän pehmeäksi. Öljy kannattaa levittää heti suihkun jälkeen hiukan märälle vartalolle, jotta se sitoo kosteuden ihoon.




Cosnaturen tuotteita saa ainakin siis Tokmannilta. Tuotevalikoimiin kuuluu kasvovoiteita, silmäympärysvoiteita, vartalovoiteita, huulivoide, kasvonaamio, deodorantti, suihkugeelejä, shampoita, hoitoaineita, hiusnaamio, kasvoseeruumi, vartaloöljy sekä miesten ihonhoitotuotteita. 

Tuotteilla on Natrue-sertifikaatti ja niistä ainakin suurin osa on vegaanisia. Hinnat ovat 1,89 -9,99 €. Ostamani puhdistustuvaahto maksoi 6,49 €, käsivoide 4,49 € ja vartaloöljy 7,49 €. Cosnaturea tuo Suomeen NHS Oy, joka tunnetaan mm. Laveran, Cattier Parisin ja Benecosin takaa.




10 kommenttia:

  1. Mä hiplailin Tokmannilla tämän merkin sy-voiteita ja kasvovoiteita, mutta en innostunut vielä ostamaan, koska pitää vähän kulutella olemassa olevia varastoja ensin. Ulkoasusta tulee mieleen Cienin Nature -sarjan ja uskon, jossain vaiheessa näitäkin kuitenkin testaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tuli tyylistä mieleen vähän Lidlin merkki, ja muutenkin tyyli on hyvin saksalainen luonnonkosmetiikka :)

      Poista
  2. Tuo logo soitti jotain kelloja päässäni ja googlattuani merkin muistan joitain vuosia sitten ostaneeni merkin kasvoseerumin Saksasta marketista. Muistaakseni pidin siitä kovasti ja harmittelin ettei Suomesta saa marketista 3 euron luonnonkosmetiikkaseerumia :D Täytyykin käydä Tokmannilla tutustumassa myös muuhun valikoimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokmannilla seerumi ei taida ihan noin halpa olla kuin Saksassa, mutta edullista silti :)

      Poista
  3. Minäkin ilahduin näistä. Ostin ensi alkuun seerumin, joka vielä odottelee käyttöön pääsyä.
    Hienoa että luonnonkosmetiikkaa tulee ihan tavan marketeihinkin, ja edullista vieläpä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokmannillakin alkaa olla hyvin hyvin luonnonkosmetiikkaa, joka on aina positiivista :)

      Poista
  4. Onpa näissä pirteät pakkaukset, käsivoide kuulostaa siltä, että pitäisin varmasti.

    VastaaPoista
  5. Vaikka en olekaan suuri puhdistusvaahtojen ystävä, niin tuohon voisi tutustua ihan jo tuoksunkin puolesta :)

    VastaaPoista