perjantai 24. heinäkuuta 2020

Japanilaista kosmetiikkaa - ostokset Osakasta

Kiinnostaako japanilainen kosmetiikka? Lue mitä kosmetiikkaa ostin Japanista, ja löydä tuotevinkkejä. Ehkäpä j-beauty tulee olemaan uusi trendi korealaisen k-beautyn oheen?
 
Elettiin toukokuuta 2019 ja pohdinnassa oli kesän matkakohde. Tuntui ettemme keksineet Euroopasta mitään, joten tuli mieleen perehtyä kuinka kauas budjetti riittäisi. Aika nopeasti Japani alkoi nousta esiin ja kiinnostaa koko ajan enemmän. En siis koskaan aiemmin ollut erityisen kiinnostunut Japanista, mutta kohta sitä oltiinkin koneessa istumassa ja kohti elämäni parhainta matkaa. Japani oli juuri sitä kaikkea mitä kerrotaan. Jännittävä, erikoinen ja omituinen. Täällä on lyhyt postaukseni Japanista.

En olisi oikea kosmetiikkabloggaaja, jos en perehtyisi paikallisiin herkkuihin. Enkä puhu vain sushista, joka oli taivaallista, vaan kosmetiikasta.


Kosmetiikkakauppoja riitti ostoskaduilla, eikä niitä tarvinnut etsiä. Tosin samat kaupat olivat joka kadulla, joten sinänsä hurjaa valikoiman vaihtelua ei ollut. Matsumoto Kiyoshi oli ainakin kauppa, joita oli joka paikassa ja jossa tein suurimman osan ostoksista. Oli myös toinenkin samantyylinen kauppa, jossa kävin parisen kertaa. Mutta nimet eivät jää muistiin, koska en lue sujuvasti japanilaisia kirjoitusmerkkejä :D.

Ennen ostosreissua googlasin mitä japanilaista kosmetiikkaa kannattaa ostaa. Yksi suosituin ehdotus oli DHC Deep Cleansing Oil. Käytän päivittäin puhdistusöljyjä, joten tämä oli helppo valinta. En ole tuotetta vielä testannut, mutta piakkoin pääsen korkkaamaan öljyn. Hinta noin 10 €.


                                Lue myös: Parhaat kosmetiikan verkkokaupat.


Daiso on japanilainen halpakauppa, jossa hinnat ovat suurimmaksi osaksi 100 jeniä eli noin 0,90 €. Sieltä ostin pari tuotetta ihan mielenkiinnosta, mutta heikoin odotuksin. Tämä hunajainen käsivoide oli aika kehno, joten ei siitä sen enempää. Aurinkovoidetta en ole testannut, mutta tämä vaikuttaa kevyeltä geelivoiteelta, josta voisin ajatella tykkääväni. 


Hauskoja nämä muovikääreet, joissa on ylistäviä tekstejä, jotka menevät itseltä vaan ihan ohi. Sen tiedän mitä tuossa isommassa pullossa oleva @cosme tarkoittaa. Kyseessä on Aasian suosituin kauneussivu, joka on valinnut tuotteen vuonna 2017 jossain kategoriassa parhaaksi. Kyseessä on Naturie Hatomugi Skin Conditioner hoitovesi, joka on siis vähän kuin hoitonesteen ja kasvoveden välimuoto. Se ei ole yhtä täyteläistä kuten hoitovedet, mutta hoitavampi kuin tavallinen kasvovesi. Tätä olen lätkinyt aika reilusti iholle pesun jälkeen, koska pullo on kooltaan 500 ml. Tätä muuten myy ainakin Lyko, jos japanilainen ihonhoito kiinnostaa.

Vieressä oleva pienempi pullo on kolmas ostokseni Daisosta. Tämä on kevyesti kosteuttava hoitoneste, joka tuli testattua vain halvan hinnan takia. En erityisemmin suosittele Daison kosmetiikkaa vaikka ne vain euron tai pari maksaakin.


                                        Lue myös: Naturie Hatomugi kosteuttava hoitoneste


Tätä puuteria en olisi ikipäivänä ostanut itse pakkauksen perusteella, mutta tämä oli mainittu suosituissa tuotteissa. Japanissa on usein kosteaa ja kuumaa, joten meikin halutaan kestävän ja siksi Sana Pore Putty puuteria suositeltiin. Puuterin sanotaan olevan "clear" eli tarkoitetaan kai väritöntä ja kaikille sopivaa. Väri on kevyen kellertävä, joten siitä jää sävyä ihoon. Tämä on ihan jees puuteri, mutta käytän nykyään enemmän irtopuutereita niiden keveyden takia. Hintaa tällä oli noin 8 €.


Senka Perfect Whip kuulostaa ihanan vaahtoavalta puhdistusvoiteelta, mutta en ole uskaltanut avata tätä. Pelkään tämän olevan hyvin pesevä tai ainakin minulla on vähän jäänyt sellainen tuntuma monista aasialaisista puhdistustuotteista. Sielläpäin maailmaa iho kannattaakin puhdistaa huolella esimerkiksi ilmansaasteiden takia. Tosin mielestäni Osakassa oli ihan hyvä ilmanlaatu, mutten tiedä onko vaikkapa Tokiossa huonompi tilanne. Senka Perfect Whip maksoi 4 €.


Jos koronaa ei olisi, niin suuntaisin tänä kesänä Tokioon. Tiesin heti Osakasta saavuttuani, että ensi kesänä Japaniin pitää päästä uudestaan. Virustilanne on ollut jo niin kauan tiedossa, ettei kuitenkaan kirpaise viettää kesää Suomessa. Toivottavasti joku päivä Japanin matka koittaa taas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti