sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Japanin matkan muistelua

Viime kesänä olin pari viikkoa Osakassa, joten ajattelin jakaa myös täällä muutamat kännykkäräpsyt ja fiilikset Japanista. Tänä kesänä reissataan kotimaassa, mutta muistelen vieläkin edelliskesää.


Vau. Se on ensifiilis, kun pölähtää metrosta ylös Osakan humuun. Ensikertalaiselle yllä olevan kuvan kaltaiset näkymät ovat varmasti elämys, joka ei heti unohdu. Joka paikassa on jotain mielenkiintoista katsottavaa, joten aluksi tuntuu että katse pomppii ylös, alas, vasemmalta oikealle. 

Ihmispaljous velloo kuin meri, jonka sekaan voi rohkeasti hypätä. Kukaan ei töni tai hypi varpaille, jota luulisi tapahtuvan. Mutta paikalliset ovat tottakai tottuneet liikkumaan porukan mukana. 


Halusin päästä ylös katselemaan upeita suurkaupungin maisemia. Tämä kuva on muistaakseni Umeda Sky Building pilvenpiirtäjästä. Maisemien ihailua häiritsi imelät rakkauslaulut, jotka soivat jostain syystä 173 metrin korkeudessa :D.


Nautin myös ihanista puutarhoista, joissa oli rauhallista ja kauniita maisemia. Jos olisin sikarikas niin rakennettuisin takapihalleni oikean zen-puutarhan bonsaipuineen.


Iltaisin tuli usein suunnattua Dotonborin alueelle pyörimään, ihastelemaan illan valoja ja syömään. Ah, ramenkeitot tulivat todella isoissa kulhoissa. Ruoat tilattiin usein automaateista, joista tullut lipuke vietiin kassalle. Helppoa, kun ei tarvitse puhua muuta kuin kiittääkseen :D. 


Suosikkiruoaksi nousi kuitenkin sushi. Raaka-aineet olivat varmasti tuoreita ja kuinka maukkaita! Kävimme joskus jopa aamupalalla syömässä sushia. Liukuhihnaravintoloissa annokset pyörivät siis hihnalla, josta voi napata itselleen sopivan annoksen. Syömisen lopuksi tyrkkäät lautaset pöydän yhteydessä olevaan luukkuun ja nappia painamalla tarjoilija tuo laskun, jonka kanssa mennään kassan kautta ulos.


Viimeisen illan muisto. Ilma oli pehmeän lämmin vesisateesta huolimatta ja pyörimme pienillä kujilla, jotka olivat illan kajossa erittäin tunnelmallisia. Fiilis oli kuin elokuvasta, jossa seurasin mustapukuista miestä sateenvarjon alla. 


Lyhyesti vielä Osakan ja Japanin plussat sekä miinukset:

+ turvallinen maa, ei tarvitse pelätä esim. taskuvarkaita.
+ koko maa on huikea kokemus länsimaalaiselle.
+ ruoka on mahtavaa, kotimainen sushi ei maistu enää millekään :D.
+ ihmiset ovat ystävällisiä.
+ Osakassa turismi tuntui vähäiseltä, englantia kuuli harvakseltaan eikä suomea kertaakaan.
+ Osakasta on lyhyet junamatkat esim. Naraan ja Kiotoon (täällä kävimmekin).
+ kesät ovat lämpimiä yötä myöten, välillä tosin vähän tukalankin kuumaa ilmankosteuden takia.


- hinnat ovat aika lailla Suomen tasoa, joten rahaa kului kahden viikon aikana.
- vältä metroa ruuhka-aikoihin (aamu ja iltapäivä), etenkin jos mukana on isoja matkalaukkuja.
- kannattaa etukäteen vähän perehtyä esim. miten toimia maanjäristyksen sattuessa.
- kannattaa myös perehtyä miten sähkövessat toimii ettet ole pulassa, jos et löydä huuhtelunappia :D.
- hotellihuoneet voivat olla hyvinkin pieniä, joten tarkista ettet vahingossa varaa koirankoppia matkasi ajaksi.


Jos koronaa ei olisi, niin todennäköisesti olisin juuri nyt taas Japanissa. Mutta toivottavasti ensi vuonna tilanne on rauhoittunut ja pääsen Tokioon. Tämä kesä menee kotimaassa matkaillessa mikä ei ole lainkaan huono vaihtoehto, koska Suomesta löytyy vaikka ja mitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti