tiistai 18. heinäkuuta 2017

Mattaavat kasvo- ja aurinkovoiteet kesään

Ihon kiilto on monelle tuttu ongelma etenkin kesäaikaan, jolloin kuumuus iskee päälle ja meikin kestävyys on koetuksella. Minulla on vinkata muutama tuote, joilla saan mattaisuutta kasvoille aurinko- ja kosteusvoiteilla sekä seerumin avulla.


Japanilaisen Bioren tuotteista tulee ekana mieleen mustapäälaput, joita moni kehuu, mutta onpa merkillä erinomaisia aurinkosuojiakin. UV Aqua Rich Watery Gel ei alkukeväästä toiminut minulla, mutta sitten aloin käyttämään tätä ihan yksistään meikin alla ilman kosteusvoiteita. Ja tadaa, tässä on tosi hyvä tuote, jos haluat koostumukseltaan kevyen aurinkovoiteen, joka imeytyy nopeasti, tekee ihosta pehmeän mattaisen ja eikä lisää kasvojen rasvoittumista. Aurinkovoide kosteuttaa ihoa riittävästi, joten en kaipaa sen kanssa muita hoitotuotteita. Ja SPF 50 on kirsikka kakun päälle.


Skin Food on korealainen merkki, jonka Peach Sake-sarjasta löytyy tuotteita rasvaisen ja sekaihon hoitoon. Peach Sake Pore Serum tulee pumpullisessa lasipullossa, ja se tuoksuu hennosti persikalle. Ohut seerumi sujahtaa ihoon vikkelästi ja jättää kasvoille puuterisen mattapinnan. En ole huomannut luvattua vaikutusta huokosten kokoon, mutta Skin Foodin seerumi on kuitenkin hyvä lisäapu kiiltoa vastaan kosteusvoiteen alla käytettynä.


Cattier Paris Purifying Gel Creme eli puhdistava geeli taitaa olla suosittu tuote, koska tämä on usein loppunut Ruohonjuuresta. Geelikoostumus on ohuen juoksevaa, joten mietin aluksi, että onko tämä seerumi eikä kosteusvoide. Tuote on siis nettikaupoissa kosteusvoide-kategoriassa, vaikka välillä olen sivellyt sitä ihoon seerumin tapaan. Olen käyttänyt tätä keväällä paksumpaan voiteeseen yhdistettynä ja kesällä ihan pelkästään. Suosittelisin tätä, jos ihosi on rasvoittuva, epäpuhdas ja etsit kevyttä päivävoidetta meikin alle. Minulla on nykyään vähän finnejä, mutta pahin alue eli leuka on pysynyt tällä puhtaana. Cattier Paris on luonnonkosmetiikkaa, kuten seuraavana esiteltävä Naobay.


Naobayn puukorkkinen Mattifying Cream on raikas ja hiukan geelimäinen voide, joka kuuluu kategoriaan "vain kesäkäyttöön". Päivävoide antaa kevyen kosteutuksen, mutta senkin edestä mattaisuutta. Tämä saattaa kiristää ihoa, joten kannattaa tunnustella mitä oma iho tykkää. Liian kevyet kosteusvoiteet voivat vain pahentaa rasvoittumista, jos iho kuivuu liikaa. Mutta kesäkuumalla rasvoittuvat ihotyypit kaipaavat yleensä vain ohuen voidekerroksen.

Cattier Parisiin verrattuna tässä on enemmän tavallisen kasvovoiteen ominaisuuksia, mutta molemmat ovat vahvasti ihoa mattaavia. Helpomman saatavuuden ja paria euroa halvemman hinnan takia kääntyisin jatkossa Cattierin suuntaan, eikä puhdistavat ominaisuudetkaan tee haittaa.


Ostin Bioren aurinkovoiteen ja Skin Foodin seerumin Ebaystä noin kymmenellä eurolla kipale. Biore kannattaa ostaa ehdottomasti japanilaiselta myyjältä, koska sitä näytti moni kiinalainenkin tarjoavan. Cattier Paris maksoi Stockmannilla 11 € ja Naobay löytyi Lookfantasticista noin 15 eurolla.

12 kommenttia:

  1. Multa löytyy tuo Cattier ja se on ihan loisto nyt kesällä, talvella se vaatii kyllä toisen kosteusvoiteen kaveriksi. :D Parhaimman vaikutuksen tuotteesta näin kylläkin poikaystävän nenästä, sillä siihen kun siveli tuotetta niin ihohuokoset supistui ihan samantien! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on niin isot huokoset, etten uskaltanut mainostaa sen pienentävän huokosia, mutta mukava kuulla että se toimii siinä :)

      Poista
  2. Onpa söpö purkki tuo persikkaseerumi! :D Naobaylta mulla on ollut käytössä vartalovoide, josta kirjoitin aikoinaan blogissakin. Oli muuten loistava! :) Sen enempää ei ole sarjan tuotteista kokemusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On myös kiva, että se tuoksuu nimensä mukaisesti persikalle. Muistan nähneeni Naobayn tuotteita muutamissa blogeissa, mutta kovin tuttu merkki se ei ole :)

      Poista
  3. Naobaylla on tosi mielenkiintoisia tuotteita ja tekisi mieli testata niitä itsekin lisää. Muutamia olen Lookfantasticilta niitä tilannut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikohan Naobay silloin peräti -40 % alessa, kun ostin tämän kokeiluun vaikkei hinnat ole muutenkaan kovin kalliit :)

      Poista
  4. Tuo Cattier on tosiaan koostumukseltaan hyvin seerumin oloista ja oon välillä käyttänytkin sitä vaan T-alueella toisen voiteen alla. Mitä muuten oot tykännyt sen tuoksusta? Omaa nenääni se kun ei miellytä (lievästi ilmaistuna)...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koostumus hiukan huijasi, joten piti tarkistaa että onhan tämä kasvovoide eikä seerumi :D. Tuoksu ei ehkä ole se kaikista herkullisin, sellainen piparminttu-yrttimäinen, mutta toisaalta ei se mua häiritsekään :)

      Poista
  5. Hyvä postaus. Itselläni ei ole mattaaville voiteille tarvetta, mutta kiinnostavia merkkejä. Skin Foodin puteli on tosi nätti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään lukea tekstejä, joissa on esitelty useampi samaan ongelmaan tarkoitettu tuote, joten toivottavasti joku saa tästä vinkkejä :)

      Poista
  6. Ääh, pakko varmaan lopettaa blogien lukeminen, kun tulee vastaan niin hirveesti hyvältä kuulostavia tuotteita, eikä kaikkia oo varaa ostaa :´D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nämä kaikki tuotteet ovat edullisia, jos vaikka vain yhden ostaisi :)

      Poista