sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kuorintaa ranskalaisittain / Cattier Paris

Jos olen tutustumassa uuteen ihonhoitomerkkiin, enkä tiedä mistä aloittaa, niin kuorinta on minulle yksi selvä valinta. Kaapistani löytyykin useampia kuorintoja, jotka ovat vuorotellen käytössä. Nyt esillä on Cattier Parisin luonnollinen kuorintageeli.


Ruusunmarjan siemeniin, jalogranaattijauheeseen ja jojoban siemeniin perustuva kuorintateho lupaa poistaa kuolleet ihosolut ja kirkastaa ihoa. Rakeet ovat hiekkamaisen pieniä, joten kuorinta on yllättävän tehokas ja pehmensi ihon siloiseksi.


Kuorintageeli sopii hyvin yhteen aiemmin esittelemäni Cattier Parisin öljypuhdistuksen kanssa, koska ihoa ei kiristä lainkaan pesun jälkeen. Kuorinnat voivat joskus tuntua kuivattavilta, joten tämä duo on toiminut tosi hyvin.

Kuorintavoiteen tuoksu on miellyttävän kevyen marjainen. Ehkä ruusu on nuotti, joka nousee eniten esiin. Koostumukseltaan tämä on vähän erilainen kuin mihin olen yleensä tottunut, koska voide on melko juoksevaa eikä niin paksua kuin tavalliset kasvokuorinnat. Tätä ei siis tarvitse paljoa kerralla, koska kuorintaa on helppo levittää kasvoille ja rakeita on niin runsaasti.


En millään pärjäisi ilman kasvokuorintoja. Jostain syystä ihoni menee tosi nopeasti karhean tuntoiseksi, joten on pakko päästä kuorimaan kasvot pehmeiksi ainakin 2-3 kertaa viikossa. Kokeilin joskus vähentää kuorinnat yhteen kertaan per viikko, jos liiallinen kuoriminen olisi syynä karheuteen. En kuitenkaan huomannut kuorintojen määrällä mitään vaikutusta ja iho toimi samalla tavalla niin runsaammalla kuin vähäisellä kuorinnalla.

Pitää tietenkin miettiä omaa ihotyyppiä ja muita ihon ominaisuuksia, ettei ainakaan kuori turhaan kasvoja. Minulla nousee huokosista mustapäät helposti pintaan, joten ihoa pitää silottaa rakeilla säännöllisesti.


Ahkerana kuorintojen käyttäjänä tykkäsin Cattier Parisin geelistä, joka oli miellyttävä myös vähän tehokkaampaan makuun. Luonnollisista rakeista tehonsa saava ja kaikille ihotyypeille sopiva Cattier Parisin kasvokuorinta maksaa noin 13 euroa.


Tuote on saatu testiin.

12 kommenttia:

 1. Käytän itse enää todella harvoin rakeellisia kuorintoja kasvoilla, jotain aina joskus. Pääasiassa entsyymikuorintoja. Tää kuulostaa sellaiselta, josta entinen minä olisi pitänyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on jo pitkään pitänyt kokeilla entsyymikuorintoja, pitäisi vain löytää joku hyvä :)

   Poista
 2. Mulla on Clarisonicin myötä kuorintatarve ihan minimaalinen. Samoin hedelmähapposeerumit pitävät ihon yllättävän tasaisena! Käytänkin hedelmähappokuorintaa n. kerran viikossa, kahdessa ja sitten taas toisinaan sitä May L:n piparkakkukuorintaa-aina vähän siis "sesongin" mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ainakin yksi kasvonaamio, joka sileyttää ihon ilman rakeita, ja olisikohan siinä juuri hedelmähappoa. Voisin kyllä kuorinnan korvata välillä sillä, vaikka meinaakin välillä naamioiden käyttö unohtua ja kuorinta on nopeampi ratkaisu :)

   Poista
 3. Itse rakastan savipohjaisia kuorintoja tai sellaisia missä on ihan minimaalisia rakeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä juuri sellaiset minirakeet, että varmaan tykkäisit :)

   Poista
 4. Näyttää tosi hyvältä, tykkään hienojakoisista ja tosi karheista kuorinnoista. Omankin ihon kohdalla olen huomannut tuon saman karheuden ja iho tekisi mieli kuoria vaikka joka päivä. Se kuitenkin on ehkä vähän liikaa, joten olen löytänyt avun kuorivista putsareista, jotka eivät kuori niin voimakkaasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä riittää rakeita ja tehoa. Mä joskus teen itse kuorivan putsarin, eli sekoitan vaikka puhdistusgeelin pikkuisen kuorintavoidetta :)

   Poista
 5. Voi "ihanaa", jollain toisellakin on sama ongelma! Mulla on kans samanlainen fiilis, että kasvojen ihoa pitäisi päästä kuorimaan useampi kerta viikossa ja karhealla kuorivalla nimenomaan. Noi happoseerumit ja -putsarit ei tunnu toimivan yhtään :/ Ja sitten sellaiset on ikäviä, joissa on liian harvakseltaan niitä rakeita. -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut mulle tuttu ongelma jo teini-iän alusta asti, ja veikkaan että aika moni epäpuhtaan ihon kanssa elävä joutuu kuorimaan ihoaan vähän useammin. Inhottavinta on, jos ei ole muistanut kuoria kasvoja ja karheudet näkyy meikkivoiteen alta :D

   Poista
 6. Jos ite käytän mekaanisia kuorintoja ni tykkäänki sit et ne on rouheita. Onko tässä millanen tuoksu? :)

  VastaaPoista