tiistai 2. helmikuuta 2016

Talvesta selviytymisen A ja O

Päivä päivältä voi jo enemmän miettiä kevättä, mutta vielä riittää kylmyyttä ja lunta. Tässä parit vinkit miten talvesta selviää terveenä.


Olen kova syömään hedelmiä ja popsin niitä monta kertaa päivässä. Etenkin klementiinit ovat suosikkejani, joita raahaan kaupasta kotiin kilokaupalla. Nytkin jääkaapissa on parisen kiloa keltaisia herkkuja, joita otan aina käytön mukaan pöydälle lämpiämään, koska mikään ei ole inhottavampaa kuin kylmän hedelmän syöminen. Ostan niin paljon hedelmiä kerralla, joten säilyvyyden vuoksi pidän niitä jääkaapissa.


Jos hedelmien vitamiinit eivät riitä, niin toki voi napsia purkistakin apuja. Syön ympäri vuoden D-vitamiinia ja sinkkiä. Olen säästynyt nuhalta ja flunssalta ainakin tänä talvena. Sormet ristiin, että sairastelut jäävät korkeintaan yhteen pieneen nuhaan.


Paksuja voiteita! Sitä iho kaipaa, jos alkaa tuntua kuivuuden aiheuttamaa kutinaa. Now Foodsin Cocoa Butter Lotion on tooosi paksua, ja tuubia saakin puristaa kunnolla, jos jotain haluaa ulos pakkauksesta. Voide kuitenkin levittyy melko helposti iholle ja tietenkin kosteuttaa superhyvin.Kaakao on talvisin juoma mitä tiedän. Dagoban sokeriton, orgaaninen kaakaojauhe on herkullista, eikä liian makeaa. En varmaan enää osaisi juodakaan kauppojen sokeripommeja. Tätä on menossa jo ties mones purkki.Vaikka vasta helmikuun ensimmäisiä päiviä mennään, niin silti aika usein mietin, että kohtahan jo lumet sulaa. Ehkä talven kestää paremmin, jos ajattelee vain niitä lämpimiä auringonsäteitä, jotka ovat minulle kevään ensimmäinen merkki.

Huomasin muuten, että kaikki tuotteet ovat iHerbin valikoimista, mutta voin sanoa, että tämä oli aivan tahatonta :D.

10 kommenttia:

 1. Vitamiinit on kyllä ihan ehdoton juttu, samoin paksummat voiteet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen syönyt vitamiineja parisen vuotta, enkä enää uskaltaisi olla ilman. Sairastuisin varmaan ihan pelkästä ajatuksesta, etten syö vitamiiineja :D

   Poista
 2. Mä napsin sinkkiä silloin, jos on yhtään sellainen fiilis, että voisi tulla kipeäksi. Esim. jos sukat on kastuneet, on tavannut flunssaisia ihmisiä jnejne. Sinkki kyllä toimii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihonhoidossa moni on suositellut sinkkiä, mutta epäpuhtauksiin en huomannut vaikutusta. Mutta uskon, että sinkki auttaa pitämään nuhat poissa :)

   Poista
 3. Mulle uudenvuoden ohittaminen on aina sellainen valoisampi tulevaisuus-tyyppinen hetki; kevät/kesäihmisenä ahdistus hälvenee kun saa ajatella, että hei, enää vähän jäljellä ja etenkin kun aurinkoa näkee enemmän, mielikin paranee. Plus klementiinit on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valon lisääntyminen on mulle se merkki, että talvi alkaa taittua. Onneksi kevät tulee joka vuosi :D

   Poista
 4. Heh, mä taas rakastan nimenomaan kylmiä hedelmiä :D Oi toi Dagoban kaakaojauhe kuulostaa mielenkiintoiselta! Olisi kiva päästä joskus maistamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla palelee sormet niin helposti, että olisin näpit aivan jäässä kylmien hedelmien kanssa :D. Olen kyllä tykännyt tuosta kaakaosta, koska se on luonnollisen makuinen eikä liian makea :)

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä :) Erityisesti Now Foodsin voide jäi kiinnostamaan, hyvälle paksulle rasvalle on aina tarvetta :)

  Mä oon myös huomannut että talvesta selviää paljon paremmin kirkasvalolampun kanssa, enkä omastani enää kuuna päivänä luopuisi! Se piristää kyllä ihmeellisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkasvalolamppu olisi varmasti tosi hyvä pimeinä talvi-aamuina, jolloin on todella vaikea saada itseä hereille :)

   Poista