tiistai 15. maaliskuuta 2016

Hiustenhoitoa Livbox tyyliin

Vaikken ole Livboxia aina kehunut ylistävin sanoin, niin täytyy myöntää, että ilman boksia hiustenhoitorutiinini olisivat erilaiset. Mustassa laatikossa on tullut hiuspulloja, joita tuskin olisin muuten kokeillut.


Rich Argan Oil Elixiria olen sekoittanut hoitoaineeseen ja saatanpa vielä pesunkin jälkeen laittaa sitä pyyhekuiviin hiuksiin. Öljy on melko juoksevaa eikä sen tuplakäytölläkään ole tarvinnut pelätä hiusten lähmääntymistä. Ja 30 ml näytepullo on minulle aivan riittävä, koska öljyt kuluvat niin hitaasti. Täysikokoinen pullo maksaa 16,90 €.



Cutrin Premium Oil Treatment onkin sitten vähän erilainen hiusöljy. Koostumukseltaan se on paksun kiinteää, joten minä parka menin laittamaan tätä aivan liikaa ekalla käyttökerralla ja voitte kuvitella miten kävi. Hiukset olivat niin tahmaiset, että pystyin haromaan hiukset lähes kattoa kohti. Kuivashampoon avulla selvisin iltaan ja hiustenpesuun asti. Ohjeissa sanotaankin, että käytä vain pieni määrä kerralla, joten hiuskatastrofi oli omaa hoppuilua. Minulla on huono tapa kokeilla ensin, ja sitten vasta lukea ohjeet...

Argan- ja ruusunmarjaöljyjä sisältävä öljyhoito tuo pehmeyttä hiuksiin, ja tekee hiuksiin muotoilua auttava rakenteen. Minulla on vain liian hento tukka tälle öljylle, koska hyvin pieni tippakin tekee aluksi tahmean tunteen, joten menee hetki ennen kuin tuote katoaa hiuksiin. Latvoille öljy on tehokas ja silottava. Ehkäpä suosittelisin tätä vähän paksummille ja karheammille hiuksille. Hinta 24,90 €.



Wellan BB-voide hiuksille herätti minussa aluksi ihmetystä. Onko se muotoilutuote vai hoitotuote? Muotoiluun tämä ei minusta oikein sovi, mutta tuotteella on kuitenkin lämpösuoja kuumuutta ja UV-säteilyä vastaan. Käytän muotoilutuotteita niin vähän, että meinasin jättää koko purkin avaamatta. Mutta sitten luin muiden kokemuksia, joten olen käyttänyt tätä hiuksiin jätettävänä hoitoaineena.

BB-voidetta voi laittaa aika reippaalla kädellä, eikä hiukset ole moksiskaan. Tykkään tälläisistä jätettävistä hoitoaineista, joita ei tarvitse niin tarkasti säännöstellä. BB-voiteella saa aika kevyttä pehmeyttä hiuksiin, joten mitään järisyttävän isoa muutosta ei saa aikaan. Käytän tämän loppuun, mutta en varmaan itse maksaisi tästä normihintaa. BB-voiteen kaveriksi sopii hyvin myös öljyt, joilla vaikutusta voi parantaa. Hintaa tällä on noin 22 €.


Kampaamomerkkien hiustuotteet ovat yksi asia, joita tulen nyt ei-boksia-tilaavana kaipaamaan. Näitä kun en muuten itse osta, koska olen aika monesti pettynyt vähän kalliimpiin tukkapurkkeihin. Minun hiukseni eivät meinaa huomata eroa onko kyseessä parin euron markettituote vai kahdenkympin kampaamoshampoo. Pääsen ainakin halvemmalla :)


20 kommenttia:

  1. Mä tykkään tosi paljon käyttää hiusten latvoissa öljyä. Toi BB-tuote on kiinnostava. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyillä saa helposti siloteltua, jos meinaa latvat olla saksien tarpeessa :)

      Poista
  2. Hahah täällä ilmottautuu toinen joka aina ensin testaa ja sit vasta lukee ohjeet! :D peukutan Eimin bbtä! Ihan maailman paras tuote oikeasti! Eikä jätä käsiäkään tahmaseksi :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kerta tai ensimmäinen, kun kannattaisi lukea ohjeet. Yleensä ohjeista huomaa, että purkkia pitäisi esim. ravistaa, jos ihmettelen miksi tuote ei toimikaan :D

      Poista
  3. Mä oon tykännyt tosta Richin hiusöljystä, mutta toi Cutrinin on jäänyt melko vähälle käytölle. Se ei oikein sovi munkaan hiuksille ja epäilen saanko tota pulloa koskaan loppumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cutrin on mullakin jäänyt lähes käyttämättä. Mulla on parempiakin tuotteita, niin sitten tälläinen öljy, joka helposti lähmää niin jää hyllylle :)

      Poista
  4. Mulla tuo Cutrinin öljy on tosi ohutta ja juoksevaa, kun taas Richin on siihen nähden todella paljon paksumpaa. Richillä saan helpommin rasvasen näköiset hiukset kun taas Cutrinia voi laittaa reippaammin, eikä rasvaisuus ongelmaa ole :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitenhän se on nyt mennyt toisinpäin, ymmärtääkseni moni muukin on sanonut Cutrinista että on se on paksua :D.

      Poista
    2. Mulla menee kanssa samanlailla, kuin Marikalla, että Cutrin on ohutta ja Rich paksumpaa, kummallista! :D Hyvä idea muuten laittaa hiusöljyä hoitoaineen sekaan, itse oon tähän mennessä laittanut vain suihkun jälkeen! :)

      Poista
    3. Kuulostaa aika jännältä miten koostumus voi näin vaihdella :D. Öljyn ja hoitoaineen sekoittaminen on mulle toimiva tapa, eikä tarvitse enää välttämättä laittaa hiuksiin pesun jälkeen esim. jätettävää hoitoainetta.

      Poista
  5. Tykkäsin tosta öljystä, ainoastaan tuoksu on vähän liian ...miehekäs tai jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatkohan Rich öljyä, siinä on ehkä hiukan miehekäs tuoksu, mutta onneksi sitä ei hiuksissa huomaa :)

      Poista
  6. Mulla on sama hiustuotteiden kanssa, en vaan useimmiten eroa huomaa, etenkään shampoissa tai hoitoaineissa. Lisäksi kaikki muu paitsi XZ tuntuu tekevän mulle allergiaa, joten esim. hiusnaamiot on vain harvinaista herkkua ja hiusöljynä toimii sitten joku ihan syömiseenkin sopiva öljy, useimmiten kookos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyt on ainakin sellainen tuote, joissa hinta ei yleensä näy. Tai minä en ainakaan huomaa onko Moroccanoil vai Garnier :)

      Poista
  7. Kiva lukea sun mietteitä näistä! :) Mulle taas tuli todella lähmäiset hiukset tuosta Richistä :D Jännä, miten ihmisten hiukset reagoivat tuotteisiin ihan eri tavalla. Cutrin on aika mitäänsanomaton mun mielestä. Sen tuoksusta en tosin välitä. Wellan BB-voide on mun suosikki ja itse käytän sitä kevyenä muotoilutuotteena. Laitan sitä pyyhekuivaan tukkaan, kuivaan hiukset ja thats it. Hiuksista tulee pehmeän ja huolettoman näköiset. Oon kyllä tolkuttoman laiska hiusten kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiustuotteiden arvostelut ovat aina vähän haastavia, koska ikinä ei tiedä mikä itsellä toimii :). Tämä onkin yksi syy miksi pysyn vähän halvemmissa hiustuotteissa, koska ne toimii mulla niin hyvin.

      Poista
  8. Richin öljyä käytin kans näytteen ja ihastuin kyllä siihen. Se tuoksuukin niin hyvältä, pitäisi saada aikaiseksi tilata täysikokoinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kestää öljyt tooosi pitkään, mutta Rich on kulunut hyvin, koska sitä voin käyttää niin paljon. Joten voisin harkita itsekin uuden ostamista :)

      Poista
  9. Rakastan hiusöljyjä ja niillä selvitän tyttärien hiusten takut ja omat kuivat korput latvat. Erityisen iloinen olin tuosta isosta Cutrinista oli mahtava Livbox löytö. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiusöljyt ovat kyllä tosi hyviä kuiville hiuksille. Kiva kuulla että Cutrin toimii, mulle se oli liian paksua :)

      Poista