tiistai 21. kesäkuuta 2016

Raikas geeli kesään

Geelikoostumus on kasvojenhoitotuotteissa se salasana, joka saa minut innostumaan. Tykkään geelivoiteiden raikkaasta koostumuksesta, joka sopii hyvin rasvoittuvalle iholle. Himalaya Herbalsin uusi Light Hydrating Gel Cream on juuri tälläinen keveä kasvovoide.


Koostumukseltaan voide on ohut, nopeasti imeytyvä ja jättää iholle mattapinnan. Erittäin hyvin sopiva voide siis meikin alle. Kuivaihoisemmille geelivoide on varmaankin liian kepeä, mutta jos ihotyyppisi on rasvainen tai sekaiho, niin tämä voi olla kokeilemisen arvoinen. Tuotteessa on esimerkiksi viikunaa, joka tuo voiteeseen aavistuksen makean tuoksun. 


Näiden kahden kohdalla piti katsoa kahteen kertaan oliko päivävoide oikeasti reilusti paksumpi koostumukseltaan kuin yövoide. Yleensä asia on toisinpäin, mutta nyt Energizing Day Cream on selvästi täyteläisempi. Ei tarvitse pelätä liian jankkia rasvaa, mutta voide imeytyy kuitenkin ihoon hiukan hitaammin. Nyt kesällä päivävoide on minulle liian kosteuttava, joten suosin mieluummin geeliversiota. Talvella pehmeän tuoksuinen päivävoide olisi paremmin minulle sopiva, ja etiketissä lukeekin tämän olevan paras kuiva- ja normaali-ihoisille. 


Revitalizing yövoide lupaa ravita ja korjata ihoa. Minua kiinnosti yövoide etenkin sen takia, että siinä on tomaattia. Tomaatti on yksi luonnollinen lähde AHA-hedelmähapoille, jotka esimerkiksi parantavat solujen uudistumista. Himalaya Herbalsin tuotteissa on siis kasvipohjaisia ainesosia, mutta merkki ei kuitenkaan ole luonnonkosmetiikkaa.

Mielestäni on hankala sanoa tekevätkö kasvovoiteet ihosta erityisemmin paremman näköisen, vaan keskityn enemmän tuntoaistiin. Esimerkiksi kosteuttaako se, kuivuuko voide nopeasti ja minkä tuntoiseksi iho tulee. Yövoide tekee sen mitä minä haluankin. Pesun jälkeen kaipaan hoitavuutta helposti pintakuivuvalle iholleni, ja tämä voide antaa kasvoille kosteutetun sekä pehmeän pinnan. Iholle tulee hoidettu, mutta raikas fiilis.

Alla olevasta kuvasta näkee hyvin voiteiden koostumukset. Vasemmalta alkaen on geelivoide, sitten päivävoide ja viimeisenä yövoide. Sokkotestissä olisin ehdottomasti sanonut, että ohuempi yövoide onkin päivävoide. 


Himalaya Herbalsin voiteet tulevat lasipurkeissa, joka on tyylikkäämpi pakkausmuoto kuin arkinen muovirasia. Olen aiemmin kokeillut Himalaya Herbalsin niissä vihreissä muovipurnukoissa tulevia voiteita, joihin verrattuna nämä kasvovoiteet ovat selvästi miellyttävämpiä käyttöominaisuuksiltaan ja tuoksuiltaan. Täältä voi esimerkiksi lukea yhden aiemman arvosteluni Himalaya Herbalsin tuotteista.

Geelivoide nousi odotuksieni mukaisesti tästä kolmikosta ykköseksi, koska tälläisiä tuotteita tykkään käyttää päivisin. Himalaya Herbalsin tuotteissa on myös hinnat ja saatavuus kohdillaan. Nämä kasvovoiteet maksavat 7,70 €. Esimerkiksi Prisma, Sokos sekä monet päivittäistavarakaupat myyvät Himalaya Herbalsin tuotteita.


PS. Oletko jo osallistunut Jurliquen arvontaan? Klikkaan tänne :)


Tuotteet on saatu testiin.

12 kommenttia:

 1. Mulla on tämä geelivoide ja se on kyllä vitsin hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen nyt kesällä käyttänyt sitä jopa yövoiteena, koska iho ei kaipaa erityisemmin kosteutta. Geelivoide on aivan paras kesällä :)

   Poista
 2. Jännä, että tuo päivävoide on noin paljon tuhdimpaa kuin yövoide. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan yllätti, ja piti pari kertaa vilkaista, että tulihan oikeat purkit :)

   Poista
 3. Mä tykkään kanssa geelivoiteista! Se viileä tunne kasvoilla on ihana :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan niin raikas ja virkistävä fiilis. Aivan parasta lämpimänä kesäpäivänä :)

   Poista
 4. Tuota geelivoidetta täytyy kyllä kokeilla, voi olla että tänä kesänä en ehdi sitä käyttää mutta tuleehan uusiakin kesiä :D Tomaatti-yövoide kuulostaa kans ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikaa hyvää kosmetiikkaa, liian vähän aikaa :D. Suosittelen kyllä testaamaan, itse tykästyin siihen kovasti :)

   Poista
 5. Mä olen tykästynyt näin kesällä myös geelimäisen kevyeen päivävoiteeseen Biothermilta. Geelivoide raikastaa kivasti aikaiseen aamulla :) Tuo yövoide kuulostaa kivalta, mutta aika jännä ois laittaa geeliä yöksi ja voidetta aamuksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin nyt kesäaikaan käyttää aamuin illoin geeliä, koska iho ei kaipaa niin paljoa kosteutta kuin vaikkapa talvella. Tuota yövoidetta voin varmasti laittaa kuivempina aikoina vaikka päivälläkin, koska se ei ole paksua :)

   Poista
 6. Oliko näissäkin mineraaliöljyä? Ostin sen muovipurkissa olevan, enkä lukenut inciä kaupassa ja siellähän se oli heti ekana... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pistänyt näiden pahvirasiat jo roskiin, joten valitettavasti en osaa sanoa. Inci-listat on merkattu vain niihin laatikoihin, joten purkeissa ei lue mitään.

   Poista