sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Ihoa rauhoittavat voiteet

Joka vuosi puhutaan talven yllättämistä ihmisistä, ja minäkin kuulun tähän joukkoon. Talvi tulee ainakin vielä joka vuosi, mutta silti talveen sopivan kosmetiikan hankkiminen jää viime tippaan. Kylmyys ja kuivuus ovat yhdistelmä, joka vaatii muutoksia ihonhoitorutiineihin. Myyntiin voisi tulla vaikka talvinen kauneusboksi, joka sisältäisi tehokkaasti kosteuttavia ja hoitavia tuotteita parin pahimman talvikuukauden varalle. Näiden ominaisuuksien lisäksi rauhoittavat vaikutukset ovat tärkeitä iholle. Käytössäni on kolme rauhoittavaa voidetta, joista löytyy myös oma suosikkini.


Lumenen Rauhoittava & kosteuttava päivävoide ollut monena talvena käytössä. Voide imeytyy nopeasti ihoon, joten se sopii hyvin meikin alle.  Lumene myös todellakin rauhoittaa ihoa, jos talvi saa iholla kuumotuksen tai ärsytyksen fiiliksiä. Hassua, mutta saman sarjan rauhoittava naamio ei ole tuntunut minusta yhtä hyvältä kuin tämä päivävoide.


First Aid Beauty vaikutti minusta merkiltä, joka on tehokasta kuivalle iholle ja sitä tämä onkin. Koostumus on hiukan paksumpi kuin Lumenella, joten minulla tämä toimii parhaiten illalla kasvojen pesun jälkeen. Mutta jos on karhean kuiva iho, niin uskoisin tämän olevan rauhoittava ja hoitava valinta myös päiväksi. Tuoksu First Aid Beautyn voiteessa on asteen apteekkimainen verrattuna neutraaliin Lumeneen.


Lumenen Ultra Sensitive SOS Light Cream vartalo- ja kasvoemulsio vaikuttaa ensivaikutukseltaan juuri sellaiselta tuotteelta, jonka ostamisella hieman yllätin itseni. Saman voiteen käyttäminen kasvoille ja vartalolle tuntuu vähän epäilyttävältä, koska ihon tarpeet ovat niin erilaiset näissä kohtaa.

Ajattelin SOS voiteen olevan paksua salvaa, vaikka tuotteen nimessä on mainittu ominaisuus light. Ja aika kevyttä voide onkin. En osaisi käyttää tätä muuten kuin illalla, koska voide jättää tahmean ja kalvomaisen pinnan kasvoille. Lisäksi rauhoittavat ominaisuudet tuntuivat aika hennoilta, vaikka tämä lupaakin olla ensiapu kuivalle, karhealle ja ärtyneelle iholle. Odotin voiteelta enemmän tehoa, mutta minulla tämä ei oikein toiminut kasvoilla. Testailin Lumenea myös kropalle, mutta koko vartalolle levitettynä voide jättää vielä enemmän kalvomaisen fiiliksen.


Lumenen ja First Aid Beautyn voiteita yhdistää tuoksuttomuus. Lisäksi koko trio sopii herkälle iholle. Minulle ei ole herkkää ihoa, mutta sydäntalvella varmasti jokaisen iho muuttuu kuivemmaksi ja tehokasta suojaa kaipaavaksi. Oma suosikkini näistä on Lumenen päivävoide, mutta tiedän myös SOS-voiteella olevan faneja, vaikken itse siitä pitänytkään.


4 kommenttia:

 1. Mulla ei taida talvi pahemmin ihoa haitata. Ei ainakaan sos-mittakaavassa, mutta kasvoöljyjä käytän nykyisin paljon enemmän. Ehkä ne sitten auttavat riittävästi pitämään ihon balanssissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomaan joka syksy sen hetken, kun yhtäkkiä iho alkaa kaivata enemmän kosteutta. Öljyt ovatkin hyvä lisä.

   Poista
 2. Mun mies tykkää tosi paljon tuosta SOS-voiteesta, käyttää itseasiassa ympäri vuoden sitä :) Mä en taas oikein tykännyt, siitä ehkä puuttui se jokin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua häiritsi siinä sen kalvomainen fiilis. Tuntui kuin olisi elmukelmua iholla :D

   Poista