tiistai 15. marraskuuta 2016

Luonnollinen meikkipohja / Everyday Minerals

Jos mineraalimeikit eivät ole tuttuja, niin voisi helposti ajatella miltä kolme kerrosta puuterimaista tuotetta näyttää kasvoilla. Iho on kuin jauhopussissa uitettu? Lopputulos on päinvastainen ainakin Everyday Mineralsin kohdalla.


Sain testiin Everyday Mineralsin meikinpohjustusaineen, meikkipohjan sekä viimeistelypuuterin. Aloitetaan meikinpohjustuksesta, joita on valikoimissa kuusi erilaista. Yellow primer on nimensä mukaisesti keltainen väriltään, joten se häivyttää punaisuutta kasvoilta. Sen sanotaan sopivan myös tummien silmänalusten ja verisuonten peittoon, mutta nämä eivät ole ihollani ongelma, joten siihen en osaa ottaa kantaa. Yellow meikinpohjustaja tasoittaa kasvojen sävyä, ja saa ihon näyttämään raikkaammalta. Sävyssä on hiukan kimalletta, joka tuo heleyttä kasvoille.


Everyday Mineralsin meikkipohjan valinta voi aluksi näyttää hiukan vaikealta monien kirjain- ja numeroyhdistelmien takia, mutta se on kuitenkin helppoa. Meikkipohjaa on tarjolla kolme eri värimaailmaa: viileä/punakka C eli Rosy, neutraali N ja lämmin W eli Golden.  Jokaista sävyä on tarjolla asteikolla 0-7, eli vaaleimmasta tummimpaan. Tämän jälkeen mietitään minkälaisen ihotyypin omistaa. Jojoba-meikkipohja sopii esimerkiksi ikääntyvälle, kuivalle ja herkälle iholle. Semi-matte toimii sekaiholla ja Matte on rasvaisen ihon valinta, johon minä päädyin. Everyday Mineralsin nettisivuilla on tarkemmat ohjeet oman sävyn valintaan. Kannattaa hankkia ensin näytepusseja, jotta voi vertailla ja testailla värien sopivuutta itselle.


Sävyn valinta olikin yllätys. Odotin, että sävyni olisi 1 tai 2, mutta Fair ON (eli vaalein neutraali) tuntui olevan tarpeeksi vaalea. Ajattelin myös niin, että talvi on tulossa, joten ehkä otan mieluummin hiukan kalpean sävyn kuin pikkuisen tumman. Ja jos koen tarvitsevani enemmän väriä kasvoille, niin käytän vaikka aurinkopuuteria vähän höllemmin. Fair ON on siis neutraali sävy, joka sopii oliiviin taittavalle sekä punoittavalle iholle. Tämä onkin aika hyvä kuvaus kasvoistani. Väri on kädelle testattuna melkoisen vaalea, mutta se sulautuu kasvoille erinomaisesti. 

Matte meikkipohja ei nimestään huolimatta ole kasvoilla kiristävä tai eloton, vaan heleän luonnollinen. Se myös auttaa ihoa pysymäään hiukan pidempään mattana. Uskallan suositella tätä myös sekaihoisille, koska puuteri ei ole yhtään mattaisen kuivakka. Ainoa mitä kaipaisin olisi hiukan peittävämpi meikkipohja. Olen lukenut, että jotkut muutkin ovat kaivanneet peittävyyttä ja toiset taas sanovat, että peittävyyttä on reilustikin. Ihmettelen voiko asia riippua ihosta, tekniikasta vai kuun asennosta? Olen noudattanut Everyday Mineralsin antamia ohjeita, eli pyörittelen mineraalipuuterin kabukin sisään lautasen päällä, josta jatkan pyörivää liikettä kasvoilla.


Kuvissa on vasemmalta alkaen Yellow primer, Matte meikkipohja ON ja Viimeistelypuuteri.


Meikki viimeistellään Viimeistelypuuterilla (finishing dust). Olen pari kertaa ihmetellyt, kun blogeissa puhutaan Everyday Mineralsin viimeistelypuuterista ja mietin, että mikä sen sävy on. Mutta tosiaan tuotteen nimi on vain Viimeistelypuuteri. Tällä saa kasvoille värittömän viimeistelyn, jonka takia se sopii kaikille ihotyypeille. Viimeistelypuuteri sulahtaa huomaamattomasti kasvoille, vaikka tässä onkin selvä väri kädelle testatessa. Se vain sulautuu ihon sävyyn. Viimeistelypuuteri todellakin antaa sen viimeisen silauksen kasvoille, ja jättää ihon kuulaan kauniiksi.


Sain mineraalien mukana Baby Flat Top-siveltimen, joka on siis melko pieni ja sopiikin parhaiten matkoille mukaan. Sivellin on todella pehmeä ja sopivan tiivis, jotta sen sisään on helppo saada mineraalipuuteria. Kotikäytössä täysikokoinen kabuki on mukavin, koska tykkään suuremmista liikkeistä ja nopeammasta levityksestä.


Everyday Mineralsin meikit ovat loistavia, jos haet erittäin luonnollisen näköistä ja hehkuvaa meikkipohjaa. Näillä saa sellaisen "my skin but better"-fiiliksen. Jos mineraalimeikit kiinnostaa, niin ehdottomasti kannattaa hankkia kunnon siveltimet ja joku alusta esim. lautanen mineraalien pyörittelyyn kasvoille.

Everyday Mineralsin nettikaupasta saa 5 näytepussia postikulujen hinnalla, joista on hyvä aloittaa oman sävyn löytäminen.


PS. Naturadon arvonnassa voitti Teija H. Olen jo lähettänyt voittajalle sähköpostia :)


Tuotteet on saatu testiin. En hyödy linkkien klikkaamisesta.

16 kommenttia:

 1. Tämä matte on ainoa kokeilemani mineraalimeikkipohja ja minulla oli ongelmia tuon peittävyyden kanssa. Pohja oli kyllä kaunis, mutta peittoa en sillä saanut aikaiseksi millään vaikka käytin pohjustajaa, harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli sama fiilis, että iho näytti luonnolliselta, mutta mun kasvot tarvitsevat enemmän peittävyyttä :)

   Poista
 2. EDM:lla on muuten hyvältä vaikuttavat siveltimet, mulla on Flat Top-sivellin ja siitä on tullut mun suosikki mineraalimeikkien levitykseen :) Tykkään myös sarjan peiteaine Multi-Taskingista ja silmänrajausaineesta-sitä käytän kulmakarvojen meikkaamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tainnutkin kuulla tuosta siveltimestä kehuja aiemminkin, ja se on selvästi tärkeää mineraalien kanssa, että työvälineet ovat kunnossa :)

   Poista
 3. Eräällä meikkauskurssilla, johon osallistuin aikoja sitten (ihan on kurssit suoritettu) käytettiin mineraalimeikkejä. Ihan mielenkiintoisia ja suht helppoja käyttää, mutta mua jotenkin vaivasi se kuivakka tunne iholla. Ehkä vaan kuvittelin. Sittemmin olen käyttänyt yhtä mineraalimeikkipohjaa, joka oli ihan kiva, mutta sitten se vaan jäi kelkasta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkauskurssi olisi tosi mielenkiintoinen, jos oikein kädestä pitäen opetettaisiin. Mulla ei jäänyt näistä yhtään kuiva fiilis eikä iho näyttänyt siltä :)

   Poista
 4. Näitä on niin kehuttu ja näillä olen nähnyt taiottavan kauniita lookkeja, mutta en vaan osaa käyttää puuterimaisia meikkivoiteita. Ehkä joskus vielä muutan mieleni. <3 Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mineraalien ja voidemaisten käyttämisessä on iso ero, kun meikkivoiteen voi levittää pikaisesti vaikka sormella. Mutta mineraalit vaativat hiukan enemmän aikaa ihoon pyörittelyyn. Ihanaa iltaa myös :)

   Poista
 5. Peittävyyttä saa kerrostamalla kunnolla ja lisäksi sillä on väliä millaisella välineellä pohjan levittää. Peittävintä jälkeä saa aikaan esim. meikkimunalla. Olen postannut muutaman postauksen mineraalimeikkien levityksestä, viimeisimmästä postauksesta on ikuisuus aikaa mutta vielä olisi asiaa. ;-)

  Puutereiden myyjillä on usein se sama ohje levityksestä mikä kaikilla muillakin ja mikä on ollut jo vuosikaudet. Minä kehoitan kokeilemaan rohkeasti ja testailemaan eri tapoja ja välineitä jotta löytää sen itselleen parhaiten sopivan. Tai kaikki mahdolliset itselleen ja eri tilanteisiin sopivat, tapoja ja välineitä kun on monia. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olisi tullut mieleen käyttää meikkimunaa, joten pitää tutustua blogikirjoituksiisi. Se on totta, että yksi ohje ei aina toimi kaikilla ja moni löytää soveltamalla parhaat vinkit meikkaukseen :)

   Poista
 6. Mä olen kovasti yrittänyt alkaa käyttämään jauhemaisia mineraalimeikkejä, mutta vaikka kuinka kosteuttaisi niin en ole vielä pintakuivalle iholleni löytänyt sellaista joka toimisi, että täyttäisi omat kriteerini. Kesällä kun ihoni on lähes normaali on ainoa kausi kun voin mineraaleja käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin erilaiset ihot, joten on vaikea keksiä hyvää suositusta, ja oletkin varmaan kokeillut Everyday Mneralsia. Mutta uskoisin, että joltain mineraalimerkiltä varmasti löytyisi hyvin kosteuttavakin vaihtoehto :)

   Poista
 7. Olen myös nyt tykästynyt tähän matte-pohjaan (ekan kerran meinasin ostaa jo vuosia sitten, mutta sitten tuli se lauroyl lysine -vaihe eli muuttivat koostumusta). Se ei ole yhtään kuivattava toisin kuin sinkkiä sisältävät pohjat kuten vaikkapa Lily Lolo ja Idun. Jostain kumman syystä jojoba-pohja tuntui myös kuivattavammalta kuin matte, vaikka se olisi just kuivalle iholle tarkoitettu. Käytän puuterisientä silloin kun tarvitsen enemmän peittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kokemusta Lily Lolosta, eikä ihoni siitä kuivunut. Mtta siitä on jo aikaa, joten tiedä vaikka siinäkin olisi ollut eri koostumus testaillessani :)

   Poista
  2. Mielestäni Lolon koostumus ei ole juuri muuttunut. Oma ihoni vain reagoi sinkkiin niin, että sitä alkaa kiristää. En voi käyttää fysikaalisia aurinkovoiteitakaan.

   Poista
  3. Mulla iho ei reagoi negatiivisesti oikein mihinkään, joten siinä suhteessa olen onnekas, vaikka muuten onkin epäpuhtauksia ja liian rasvoittuvat kasvot.

   Poista