sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kasvoveden uusi tarkoitus / Bio2You

Ihonhoito ja etenkin puhdistuotteet ovat minulle intohimo ja yksi suurin mielenkiinnon kohde. Jaksan aina innostua itselleni uusista merkeistä ja perehtyä tuotteiden taustoihin. Nyt on vuorossa Bio2You, joka on latvialainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka inspiraation taustalla on tyrni. Tämä pieni marja on oikea tehotuote ikääntymisen merkkeihin sen vitaminiirikkauden ja antioksidanttien takia. Sain kokeiluun muutaman tuotteen, joten tutustutaan Bio2Youn ihonhoitoon.


Seabuckthorn Facial Cleanser on kasvojenpuhdistusemulsio, joka lupaa poistaa iholta epäpuhtaudet ja meikin. Tärkeimmiksi ainesosiksi on nostettu kosteuttava aloe vera, suojaava kookosöljy, rauhoittava kamomillauute ja tietenkin ikääntymisen merkkeihin auttava vitamiinipitoinen tyrni. Näissä ainesosissa on paljon hoitavia ominaisuuksia, mutta myös epäpuhtauksiin auttavia vaikutuksia.

Tuote on tarkoitettu kaikille ihotyypeille, kuten esimerkiksi rasvaiselle iholle sen tasapainottavien ominaisuuksien ansiosta. Ihastun aina hellävaraisiin puhdistustuotteisiin, jotka eivät kuivata ihoa. Rasvaista ihoa tarvitse "rangaista" runsaasta talintuottamisesta, koska ihon kuivuus voi vain pahentaa tilannetta.


Bio2Youn puhdistusemulsio on yllättävän pieni. Kooltaan 75 ml oleva puhdistustuote voi kuulostaa siltä, että se loppuu parissa viikossa. Mutta juju on siinä, että laatu korvaa määrän. Bio2You puhdistusemulsiota riittää vain yksi neljäsosa normaalista määrästä. Jo pieni nokare kiinteää voidetta levittyy kasvoille paljon runsaamman oloisena. Pehmeää koostumusta on ihana pyöritellä iholle. Usein teen niin, että laitan silmät kiinni ja hieron hetken kasvoja. Se rentouttaa ja iho tulee varmasti puhtaaksi.


Voidemaisten puhdistustuotteiden toimimista kuvaa parhaiten meikin sulattaminen iholta, ja sen myös Bio2You tekee. Jotkut puhdistusemulsiot jättävät huuhtelunkin jälkeen hieman tahmaisen tunteen, mutta Bio2You lähti täydellisesti pois iholta. Kasvot tuntuivat puhtaalta, mutta silti erittäin pehmeiltä.

Pyyhkäisin ihoa vielä kasvovedellä kostetulla vanulapulla, eikä siihen jäänyt jälkeäkään meikistä. Vedenkestävää ripsiväriä en käytä, mutta ainakin vesiliukoinen ripsari lähti pois luomiväreineen. Ohjeissa sanotaan, että puhdistusemulsion voi myös pyyhkiä pois ja viimeistellä ihon kasvovedellä. Itse tykkään huuhdella pesutuotteet pois, mutta kuivaihoisimmat voivat etenkin hyötyä tästä.


Puhdistusemulsiosta päästään kasvoveteen, joka tulee suosikkimuodossani eli suihkeena. Olen aivan koukussa kasvoveden suihkutteluun. Teen sitä aina ihonpuhdistuksen jälkeen, mutta saatan suihkaista sitä myös meikin päälle. Bio2You Face Toner with Sage and Seabuckthorn on tuoksultaan hiukan hapan, mutta kuitenkin raikas. Se sisältää puhdistusemulsiosta tuttua kamomillaa ja tyrniä, sekä antibakteerista salviauutetta ja siankärsämöuutetta. Siankärsämöuutteella on hyviä tasapainottavia ominaisuuksia rasvoittuville kasvoille, mutta se myös rauhoittaa kuivaa ihoa.

Täytyy myöntää, että pidin kasvovettä ennen lähinnä puhdistustuotteena. Putsasin kasvot kasvovedellä kostetulla vanulapulla, ja odottelin ihon kuivuvan ennen voiteen levitystä. Mutta kuinka väärässä olinkaan! Kiitos blogien jakaman tiedon ja oman oppimisen kautta kasvovesi on minulle nyt yksi elvyttävä osa ihonhoitoa. Iho tuntuu selvästi kosteutetummalta, kun suihkuttelee kasvot kevyen kosteiksi ja sen jälkeen hieroo seerumit/voiteet/öljyt ihoon ennen kuin kasvovesi haihtuu pois.

Bio2Youn kasvovesi toimii siis erinomaisena kosteuskerroksena. Kasvovesi raikastaa ja virkistää, mutta se auttaa myös ihoa pysymään puhtaampana. Suihkepullo on yllättävän riittoisa ja säästää kaiken lisäksi vanulappuja.


Ylimmässä kuvassa näkyy myös konjac-sieni, josta päätin sittenkin tehdä oman postauksen, koska teksti alkoi olla jo niin pitkä. Joskus voi tiivistää olennaisen lyhyemmin, mutta sitten joskus taas käy niin, että sanottavaa riittäisi pienen kirjan verran :)

Bio2You luonnonkosmetiikan jälleenmyyjät voi vilkaista täältä. Hintaa puhdistusemulsiolla ja kasvovedellä on noin 15-17 €.


Tuotteet on saatu testiin.

12 kommenttia:

 1. Olen kokeillut Bio2You'lta vain yhden seerumin, joka ei tuntunut ihan nappituotteelta minulle lähinnä liian yrttimäisen tuoksun vuoksi. Puhdistusemulsio näyttää aika voidemaiselta, mikä on minulle kiinnostavin juttu ja tuo riittoisuus toinen (vaikka minullehan mikään ei ole riittoisaa;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdistusemulsio on mukavan täyteläistä, joten se ei karkaa sormien välistä karkuun. Mulla meinaa mennä putsaria liikaa vanhasta tottumuksesta, mutta sitten hoksaan että vähänkin riittää pitkälle :)

   Poista
 2. Bio2You tuotteista on itsellä vain positiivisia kokemuksia, oikein hyvä sarja on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin, että merkki on jonkin verran näkynyt blogeissa ja myös itselläni on jäänyt miellyttävä vaikutelma :)

   Poista
 3. Huomaan, että olen itse tosi paljon innostunut juurikin noista suihkutettavista kasvovesistä. Ensimmäin suihkepulloon käyttämäni kasvovesi oli Dr. Hauschka, meni pitkään ennen kuin muut brändit alkoivat löytämään tuon pakkaustavan, nyt olen huomannut, että se on selvästi yleistynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin luonnonkosmetiikkamerkeiltä löytyy suihkekasvovesiä tosi runsaasti mikä on kiva juttu. Markettipuolella niitä ei juuri näekään :)

   Poista
 4. Olen kokeillut aika vähän noita voidemaisia putsareita,joskin tuo meikin sulattaminen kuulostaa niin kivalta aina. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin pitkään käyttämättä voidemaisia putsareita, koska moni oli koostumukseltaan juoksevaa ja kului tosi nopeasti. Mutta tälläinen paksumpi muoto on tosi hyvä :)

   Poista
 5. Se että brändi on latvialainen, sille erikoispeukut ja mitä olen testannut, olen kyllä tykännyt. Purkit on kivan simppelin näköisiä. Kivaa päivää Maija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latviasta tuleekin aika paljon hyvää luonnonkosmetiikkaa, ja Bio2You kuuluu samaan kastiin :)

   Poista
 6. Kuulostavat hyviltä tuotteilta! Mulla on sama juttu, että pakko pestä kasvot aina puhdistustuotteen käytön jälkeen. En voisi pyyhkäistä vain pumpulilla, vesipesu on saatava päälle :) Tuo puhdistusmaito kuulostaa kyllä ihanalta. Ja hei, tosi kiva, että oot löytänyt kasvoveden käytön ilon! Mä jaksan muistuttaa siitä jatkuvasti ja oon aina yhtä onnellinen, kun huomaan, että joku mun asiakkaista on alkanut käyttämään säännöllisesti kasvovettä. Sen vaikutusta ei kyllä ihossa voi olla huomaamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olenkin ihan hurahtanut kasvovesiin. Aiemminkin käytin niitä, mutta sitten löysin luonnonkosmetiikan kasvovedet, joiden ominaisuudet tuntuvat erittäin hyvältä omalla iholla :)

   Poista