maanantai 20. maaliskuuta 2017

Miksi käytän konjac-sientä?

Hyvän Olon Maailman Konjac Sponge on saanut tunnustuksen vuoden hoitotuotteena. Vuoden hoitotuotteen arvonimen valitsi Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto syksyn I love me-messuilla. Valinta oli osuva, koska olen käyttänyt konjac-sientä noin vuoden verran säännöllisesti ja minun tekisi mieli kehua sitä kaikille!

Olen saanut konjac-sienistä apua ihonhoito-ongelmiini ja uskon, että sieni myös pysyy kylppärini vakkarina. Minulla on ihmesienestä Ruusu-versio aikuiselle iholle, jolla ilmenee runsasta talineritystä ja mustapäitä. Eli allekirjoittaneelle juuri sopiva tuote.


Yläkuvassa näkyy konjac-sieni kasteltuna, jolloin sen koko hieman kasvaa ja ennen kaikkea pinta pehmenee kasvojen puhdistusta varten. Jos konjac-sienen käyttö ei ole tuttua, niin tässä on lyhyt opastus sen käyttöön:

Ennen käyttöä sieni kostutetaan vedessä. Ensimmäisellä kerralla menee enemmän aikaa, että sieni muuttuu kovasta pehmeäksi. Konjac-sientä voi puristella hellävaraisin ottein kostumisen nopeuttamiseksi. Kostean pehmeä sieni on valmis käytettäväksi kasvoille sellaisenaan tai puhdistustuotteen kanssa. Käytön jälkeen sieni tulee huuhdella hyvin tai sen voi pestä saippualla 2-3 kertaa viikossa, vaikka tuotteessa onkin antibakteerisia vaikutuksia. Sienen ilmava kuivatus on myös tärkeää ennen seuraavaa käyttökertaa. Sieni tulee vaihtaa uuteen 2-3 kuukauden välein, koska sen jälkeen vaikuttavat ainesosat ovat jo kuluneet pois. 


Tässä oli pieni faktapaketti, mutta miksi käytän konjac-sientä? Koen saavani konjac-sienellä erityisen puhtaan ihon, koska sientä tulee pyöriteltyä iholla pidempään kuin mitä käsin tekisin. Hellävarainen liike saa kuolleet ihosolut ja lian irti, joten voi puhua kasvojen syväpuhdistuksesta. Konjac-sieni saa ihosta pehmeän, joten esimerkiksi kuorintavoiteet ovat käyneet lähes tarpeettomiksi. Aiemmin kuorin ihoani 2-3 kertaa viikossa, mutta nyt käytän kuorintavoidetta ehkä kerran kahdessa viikossa. Melkoinen muutos!

Konjac-sieniä löytyy jokaiselle ihotyypille, mutta mielestäni eri ihotyyppien sienissä ei ole järisyttäviä eroja. Toki on loogista ostaa juuri omalle iholle sopiva sieni, mutta mielestäni isoimmat erot huomaa, kun käyttää eri merkkien konjac-sieniä. Ehkä tärkeintä on vain ottaa sieni kokeiluun ja käyttää sitä säännöllisesti ainakin se 2-3 kuukautta, ja todeta huomasiko positiivista muutosta.


Konjac Spongen laatu on varmistettu monin tavoin, joista voisi mainita esimerkiksi EU:n lainsäädännön mukaiset hygienia- ja puhtaustestit. Sieni ei sisällä myöskään väri-, säilöntä- tai lisäaineita ja on 100 % luonnollinen.

Hyvän Olon Maailman konjac-sieniä myy vaikkapa Ruohonjuuri, Hyvinvoinnin Tavaratalo ja Life hintaan 9,80 €.


Tuotteet on saatu testiin.

20 kommenttia:

 1. Mulla on ollut käytössä parin eri merkin konjac-sientä ja ihan kiva niitä oli käyttää aina silloin tällöin. Käytin muutaman viikon ajan sellaista ihan säännöllisesti, mutta sen jälkeen käyttövälit pitenivät, kun en huomannut ihossa oikeastaan mitään eroa tai muutosta. Mulla noiden käyttö tulisi varmasti jatkossakin olemaan niin satunnaista, etten näe tarvetta ostaa enää uutta sientä, mutta on ihan mahtavaa, kun niin monet ovat saaneet noista oikeasti apua iho-ongelmiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että moni kokeilee sientä hetken ja sitten se unohtuu, jos ei näe nopeasti vaikutusta. Mutta minusta konjac-sienelle (ja yleensäkin ihonhoitotuotteille) kannattaa antaa aikaa useamman kuukauden :)

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen postaus! Tästä inspiroituuneena pesen kasvoni heti tänään konjac-sienen avulla, koska siten ihosta saa kyllä puhtaamman. Mulla konjacin käyttö aina vähän jää, koska omassa Ecotoolsin sienessäni ei ole narua, mistä sen saisi ripustettua. Kokeilin yhtä versiota tältä merkiltä, mutta mielestäni Ecotoolsin oli vähän parempi. Ehkä mun täytyy kokeilla tätä pinkkiä versiota seuraavaksi, värikin on mieluisa mulle :)

  Ps. Sua odottaa haaste mun blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen jäänyt ihan koukkuun konjac-sieneen juuri sen todella puhtaan tunteen takia. Ilman sitä ihon puhdistus tuntuu jäävän puoliväliin :)

   Poista
 3. Mulle on kertynyt näitä sieniä vaikka kuinka monta goodie bageista, mutta en vaan saa aikaiseksi kokeilla, en tiedä mikä siinä on. Ehkä se, että käytän Clarisonia tai Foreota, niin en koe sillä tavalla enää tälle tarvetta, koska ajaa vähän samaa asia, tosin tää on todella paljon edullisempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut Clarisonia tai Foreota, mutta mieluusti käyttäisin niitäkin ihonpuhdistuksessa. Konjac-sieni on näihin laitteisiin verrattuna ainakin luonnollisempi vaihtoehto ja eikä sitä tarvitse ladata :)

   Poista
 4. Mahtaiskohan konjac-sienestä olla hyötyä kuivaihoiselle? En ole kokeillut, kun pelkään, että se kuivattaa entisestään. Lienee turha pelko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En koe konjac-sienessä olevan kuivattavaa vaikutusta. Toki sen kanssa kannattaa käyttää omalle ihotyypille sopivia tuotteita. Minun herkkä sekaihoni ainakin tykkää :)

   Poista
 5. Konjac - sieni on ihan vakkari mun ihonhoidossa. Huomaan tulokset puhtaammassa ihossa jo parissa päivässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin huomaan niin, että iho menee sameaksi jos ei käytä sientä :)

   Poista
 6. Mulla ehkä Konjac-sieni oli loppupeleissä liian ihoa "mekaanisesti hankaava" ja ihoni otti nokkiinsa, monta kertaa tällaiset syväpuhdistavat tuotteet aktivoivat ihoa puhdistumaan ja pinnalle puskeekin sitten näppyjä. Ehkä pitäisi antaa uusi mahdollisuus vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellävarainen ote on tärkeä, mutta jos on tosi herkkä iho, niin sitten voi toki tulla ärsytystä. Syväpuhdistavien tuotteiden näppyvaihe on yleensä lyhyt, jonka jälkeen iho näyttää paremmalta :)

   Poista
 7. Mullakin tän kokeilu jäi vähän puolitiehen aikanaan. Ootko huomannut millaisia eroja eri merkkien välillä, onko tää sun mielestä "se paras"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosikkejani ovat The Konjac Sponge Companyn sienet, jotka ovat kasteltuna kaikista pehmeimpiä. Tämä Hyvän Olon Maailman sieni oli siihen verrattuna hieman kovempi, mutta ei tässä mitään vikaa ole ja olen sitä tyytyväisenä käyttänyt :)

   Poista
 8. Mulla on se LF:n joulukalenterista saatu mini-Foreo, mutta en usko että ostan uutta kun siitä loppuu virta. Taidankin kokeilla konjakkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Foreota olisi kiva kokeilla, mutta se mini-Foreo tuntuu vähän tuhlaukselta, koska sitä ei ilmeisesti voi ladata tai vaihtaa pattereita :)

   Poista
 9. Tästä tuli mieleen, että täytyypä hankkia uusi Konjac sieni, tykkäsin todella paljon meinaan käyttää, kun tuli Livboxista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aivan ihastunut konjacciin, tosi hyvä lisä ihonpuhdistukseen :)

   Poista
 10. Onpa soman värinen tuo pinkkisieni :) Mulla on aina ollut vain niitä mustia.

  VastaaPoista