torstai 12. lokakuuta 2017

Melvitan hunajaista ihonhoitoa

Viime aikoina olen nauttinut melko hyväkuntoisesta ihosta, mutta kun ensimmäiset pakkasaamut koittavat niin iho säikähtää. Onneksi syksy ei ole vielä niin pitkällä, mutta nyt on hyvä aika valmistautua siihen. Pääsin tutustumaan Melvitan Nectar De Miels -sarjaan, joka tehoaa ihon ärsyyntymiseen, jota esimerkiksi kylmyys aiheuttaa. Sarjan tuotteet sisältävät muun muassa kolmea erilaista hunajaa, jotka suojaavat ja korjaavat ihoa. Melvita on pitkän linjan luonnonkosmetiikkamerkki, joka ei ollut aiemmin minulle kovin tuttu, mutta nyt korjataan asia.


Nectar De Miels -sarja on suunnattu etenkin kuivan ihon hoitoon, joten luonnollisesti valikoimissa on kaksi kasvovoidetta. Soothing Comforting Cream on näistä kevyempi vaihtoehto, koska se on koostumukseltaan ohuempi ja nopeammin ihoon imeytyvä. Voidetta voi siis käyttää myös meikin alle, vaikka tämä onkin tosi hoitava. En silti kuvaisi voidetta ohuen fluidimaiseksi, koska tästä löytyy tekstuuria. Onhan Soothing Comforting Cream kuitenkin suunnattu kuivemmalle ihotyypille. Voidetta ei tarvitse kerrostaa, vaan pieni määrä riittää kosteuttamaan ja rauhoittamaan ihon silkkisen pehmeäksi.


Se tunne, kun on käynyt ensin kuumassa suihkussa, putsannut ihon ja sitten kasvoja alkaa kiristämään. Näin käy joskus, vaikka suosin hellävaraisia puhdistustuotteita. Silloin iho nauttii Ultra-Nourishing Comforting Balmista. Sana ravitseva on hyvä kuvaamaan tätä täyteläistä voidetta. Tuotetta voi annostella aika maltilla, koska se on niin tehokasta. Kaulan iholla voide tuntui imeytyvän hitaasti, mutta kasvoihin se solahtaa ihan riittävän nopeasti huomioiden voiteen paksuus. Jos on superkuiva iho, niin tätä voi kokeilla päivällä, mutta luulen että tuote on paras yövoiteena.

Molemmat Melvitan voiteet ovat hyviä kosteuttamaan ja rauhoittamaan kasvoja. Tuubi- ja purkkivoiteen konkreettisimmat erot ovat siinä, että toinen toimii parhaiten päivällä ja toinen illalla. Nectar De Miels -tuotteissa on hunajainen kukkaistuoksu. Tuoksu on ehkä liian voimakas herkkänenäisille, mutta minusta tässä on jotain kesäisen makeaa.


Esittelen vielä yhden ehkä kauneimman öljypullon, jonka olen nähnyt. Kultaisin yksityiskohdin koristeltu Extraordinary Oil on upea lasipakkaus, jota kelpaa ihastella. Luonnollista öljyä voi käyttää hiuksiin, kasvoille ja koko kropalle. Käyttötapoja on monia, ja tätä voi laittaa vaikkapa vartalolle ennen suihkuun menoa estämään ihon kuivuminen. Melvitan öljy on sopivan kevyttä, joten se ei tahmaa eikä ihoon imeytyminen vie kauaa. Ja kuinka hyvälle öljy tuoksuukaan! Melvitan mukaan öljy tuoksuu naisellisen ylelliseltä, joka on aivan täydellinen kuvaus.

Extraordinary Oil koostuu viiden eri öljyn sekoituksesta, ja se sisältää omega-3- ja -6 rasvahappoja, joiden tehon huomaa. Mielestäni öljy vaikuttaa selvästi siihen miltä iho näyttää ja tuntuu. Vartalosta tulee sileän kimmoisa, eikä kosteuttavuuden tunne karkaa heti pois. Öljyä kannattaa sivellä myös kasvoille, koska minusta tuntuu, että monet iho-ongelmat johtuvat kuivuudesta. 


Melvitan luonnonkosmetiikkaa myyvät esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalon nettikauppa, Helsingin ja Tampereen Sokos sekä Stockmann. Soothing Comforting Cream ja Ultra-Nourishing Comforting Balm maksavat 36 €. Extraordinary Oil öljyllä on hintaa 35 €.



Tuotteet on saatu testiin.

18 kommenttia:

  1. Melvita on ihan yksi mun luonnonkosmetiikan lemppareista. Näistä olen käyttänyt tota kuivaöljyä ja se tuoksuu jumalaiselta. <3

    VastaaPoista
  2. Melvita on jäänyt mulle vähän vieraaksi, joten oli kiinnostavaa lukea siitä nyt. Extraordinary Oil vaikuttaa ihanalta, voisin ostaa joululahjaksi siskolle :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselle! Olen Melvitan tuotteita jossain nähnyt, mutten ikinä koittanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tiedä miksi Melvita on jäänyt itsellenkin vähän tuntemattomaksi merkiksi, mutta nyt ainakin tiedän mitä suositella kuivalle iholle :)

      Poista
  4. Onpas kauniita tuotteita, niin houkuttelevan nättejä, varsinkin tuo öljypullo on aivan ihana<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyn lisäksi ihastuin näiden voiteiden persikan sävyisiin yksityiskohtiin, tosi söpöjä :)

      Poista
  5. Melvita on ollut mulla yksi ekoista luonnonkosmetiikan merkeistä, joihin olen tutustunut. Ihan eka oli Dr.Hauschka vuonna 2008, sen jälkeen innostuin suomalaisesta Vivisantesta. Ja kun sen jälkeen taas jossain vaiheessa innostuin 2013 luonnonkosmetiikasta uudelleen, hankinkin Melvitalta paljon tuotteita. Osasta tykkäsin, osa ei taas ehkä sopinut kasvoilleni niin hyvin.

    Mutta nämä kuulostavat ehdottomasti tutustumisen arvoisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melvita onkin jo yli 30 vuotta sitten perustettu, joten vaikka tuotteet eivät olleetkaan kovin tuttuja minulle, niin pitkän linjan luonnonkosmetiikkana oli mukava tutustua merkkiin useamman tuotteen voimin :)

      Poista
  6. On kyllä todella kaunis tuo öljy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En heti edes huomannut siinä yhtä kivaa yksityiskohtaa, koska pohjassa on vielä yllätys, eli sellainen mehiläisen kennon kohokuviointi :)

      Poista
  7. iih, tälläisenä kosmetiikka hamstraajana ja kuiva ihoisena tuo Extraordinary Oil kuulostaa ihan mahtavalta. Tätä on pakko kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
  8. Tuo öljypullo on kyllä niin kaunis! Mä oon kyllä tykännyt Melvitan tuotteista, niin ulkoisesti kuin sisällöstäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä :). Kauniit pakkaukset ovat kiva lisä, joka tuo hyvän mielen niiden käyttämiseen.

      Poista
  9. Todella tyylikäs tuo öljypullo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä tosi kaunis ja lasi on aina tyylikkäämpi vaihtoehto kuin muovi :)

      Poista